İtalyanca nasıl öğrenilir?

Katılım
4 Temmuz 2021
Mesajlar
2.543
Makaleler
1
Çözümler
36
Yer
Afyonkarahisar
Selam.

İtalyanca öğrenmek istiyorum ve belirli bir yaşa geldiğimde hayallerimin ülkesi İtalya'yı ziyaret etmek istiyorum. Bunun için illaki italyanca bilmeye gerek yok diye biliyorum ama sırf İtalyan insanlarla daha iyi anlaşabilelim diye öğrenmek istiyorum. İtalyanca olarak sadece 2-3 kelime biliyorum da bunlarda başlangıç olarak "ciao ve come VA" tarzı kelimeler.

Benim sormak istediğim şu ki:
  • İtalyanca'yı İngilizce kadar kolay kavrayabilir miyim?
  • Aksanları türk aksanına benziyor mu onlara benzer bir şekilde konuşabilir miyim?
  • Zor bir dil mi yani öğrenmesi ne kadar sürer?
  • Nasıl detaylı bir şekilde öğrenirim?

Basit veya aşırı zor bir program dahi önerebilirsiniz, sadece günlük kelime ezberi ve pekiştirme için kullanacağım.
 
1- İngilizce kadar kolay olmaz.
2- %50 diyebilirim.
3- yani anlaşabilecek kadar konuşman için en az 1 yıl üzerinde durman gerekiyor.
4- Online kurslar veya bölgendeki italyanca kursuna giderek.
ciao bella ciao bella ciao bella ciao el partizano el portaniya
 
İngilizceyide aynı süre içerisinde biraz halledebilmiştim zaten, 1 yılımıda bu dile verebilirim en azından. Ne diyelim 1 dil = 1 insan

Tabii hocam 1 dil = 1 insan demektir.
İngilizceyide aynı süre içerisinde biraz halledebilmiştim zaten, 1 yılımıda bu dile verebilirim en azından. Ne diyelim 1 dil = 1 insan.

Rusçam, ingilizcem ve rusçam var. İngilizce %70 diyelim ama Rusça zaten annemden geliyor anne tarafı Rus hocam 1 dil 1 insan arapçada ezberleyin isterseniz tarihi kaynaklar, kuranı falan gerçekten anlamak için, ya da ibranice öğrenip babil kaynaklarını vs okuyun eski ne bilm bir şeyler yapın 1 dil 1 insan yaaa.
 
Rusçam, İngilizcem ve rusçam var. İngilizce %70 diyelim ama Rusça zaten annemden geliyor anne tarafı Rus hocam 1 dil 1 insan arapçada ezberleyin isterseniz tarihi kaynaklar, kuranı falan gerçekten anlamak için, ya da ibranice öğrenip babil kaynaklarını vs okuyun eski ne bilm bir şeyler yapın 1 dil 1 insan yaaa.

Arapçayı aşırı karışık buluyorum ben yazılma tipi falan sanki "bana yaklaşma, aşırı zorlanırsın." diyor gibi. Rusça falanda aynı Türkçe gibi düz font kullanmadıklardında tam anlayamıyorum ne yazdığını alfabeyi ezberlemek gerekiyor tamamen.
 
İtalyanca için söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok, aynı dil ailesinden gelen Fransızca ve İspanyolca gibi 2 dile göre yorum yapacağım.

Nasıl detaylı bir şekilde öğrenirim?
Dil biriyle karşılıklı çalışarak iyi şekilde öğrenilir. Gelişim sürecinde senin öğrenmeni takip edecek, seviyene göre yeni konulara geçiş yapacak, temelini iyi oturtacak, ödevlerini düzenli kontrol edecek ve bir hata yaptığında hemen düzeltecek birisine ihtiyacın var. Özellikle Latin kökenli dil ailelerinde istisnalar bol ve ifade mantıkları bizden çok farklı. Bunlar düzgün yapılmazsa ne olur? Fransızca öğretmeni olduğunu iddia edip yaşını bile doğru söyleyemeyen, zamir kullanımlarını doğru yapamayan kişiler gördüm...

İtalyancayı İngilizce kadar kolay kavrayabilir miyim?
Zor bir dil mi yani öğrenmesi ne kadar sürer?
Latin kökenli dil ailesinden 2 dili biliyorum. Bence zor diller değiller ama İngilizce ile kıyaslarsak özellikle fiil çekimleri ve zamir kullanımlarında epey bir alıştırma yapman gerekiyor. Gramer öğrenim süreci genel olarak zor değil fakat İtalyanca da istisnalar bakımından kabarık bir dilse sürekli pratik ve ezber yapman gerekecek. Buna eril-dişil kelime kullanımlarını da katacak olursak epey ezber yapman ya da sürekli pratik yapman gereken diller olduğunu söyleyeyim.

Aksanları Türk aksanına benziyor mu? Onlara benzer bir şekilde konuşabilir miyim?
Türk aksanına benziyor mu bilmiyorum ama en azından telaffuz kurallarının Fransızca kadar istisna dolu ve aksanlar üstünde çalışılması gereken bir dil olduğunu sanmıyorum.
 
Zor bir dil. Akademik bir kariyer istenmediği sürece çat pat konuşabilmek için 1 yıl yeterli olur. Tez canlı insanlardır biraz. Hızlı konuştuklarından anlamak bana zor geliyor. Aksan olarak Türkçe ile fazla bir alakası yok. İspanyolca'ya daha yakın bence. R harfini vurguluyorlar gözlemlediğim kadarıyla. Ve ard arda aynı 2 sessiz harf yan yana gelince o harfi aynı şekil vurguluyorlar.
 
Benim sormak istediğim şu ki:
  • İtalyanca'yı İngilizce kadar kolay kavrayabilir miyim?
  • Aksanları türk aksanına benziyor mu onlara benzer bir şekilde konuşabilir miyim?
  • Zor bir dil mi yani öğrenmesi ne kadar sürer?
  • Nasıl detaylı bir şekilde öğrenirim?
  • İngilizce'yi bilenler için öğrenilmesi en kolay dillerden biridir. Ancak, hiçbir bağlantınız yoksa öğrenme süreci biraz zorlayıcı olabilir. Öğrenme metodlarınıza ve bu süreci nasıl yönettiğinize bağlı.
  • Türkler, çoğu dili çok rahat konuşur çünkü çoğu dil tıpkı Türkçe gibi fonetik dildir. İtalyanca da fonetik dildir. Yani, neden olmasın?
  • Sıfırdan ofiste çalışma düzeyine kadar İtalyanca öğrenmek altı ila sekiz ay sürer. Vaktiniz ve motivasyonunuz varsa.
  • Dİl öğrenmek çoğunlukla kelime öğrenmekten ibaret. Sürekli tekrar yapıp öğrenme süresi boyunca aynı istikrarı göstermeniz lazım. Kelimeleri kalıplarla öğrenmek büyük kolaylık sağlar zira daha akılda kalıcı olur.
Basit veya aşırı zor bir program dahi önerebilirsiniz, sadece günlük kelime ezberi ve pekiştirme için kullanacağım.
İngilizce biliyorsanız size bazı önerilerde bulunabilirim:
  1. Duolingo. Dili anlamanıza yardım eder.
  2. Online kurslar. Şurada İtalyanca öğrenmenleri tarafından sunulan ücretli İtalyanca kursları var: Rocket Italian
  3. Podcast dinlemek. Önerdiğim postcadlar: Coffee Break İtalian, 5 Minute Italian
  4. Italian All-in-One For Dummies, Easy Italian Phrase Book, Learn Italian FAST in Just 8 Hours! kitaplarını öneririm. İnternet üzerinden PDF bulabilirsin.
  5. İtalyanca konuşun ve hayatı İtalyanca yaşayın. Dil öğrenmek cesaret ister korkusuz olun.
İtalyanca'yı İngilizce üzerinden öğrendiğim için maalesef ki Türkçe üzerinden İtalyanca öğrenmek için önerilerde bulunamıyorum.
 
Son düzenleme:
İngilizceden daha zor. Çocukluğumda Mafia oynarken İtalyanca'ya heves ettim ama yapamadım. Tabi fazla vaktim de yoktu. Bol vakit ayırırsan kolayca öğrenirsin. Ama gramere önem vermelisin italyanlar çok seri konuşurlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı