İtemsatış'tan kazanılan para vergi olarak ödenmeli mi?

Kanka anladığım bu sitede satış yapan herkes vergi ödemek zorunda özellikle cirosu fazlaysa ve düzenli olarak yapıyorsa. Yani site sizi istediği zaman istediği gibi şikayet edebilir ve vergi dairesi sizin kazancınızı ticari sayarsa o vergiyi ödemek zorundasınız.

Evet gördüm bende forumdan araştırdım düzenli giriş çıkış para çekili oluyorsa mesela pazartesi 5K girdi salı 10k çarşamba 15k gibi gibi gibi gibi her gün böyle rakamlar problem yaşanıyormuş eğer aralıklı bir şekilde 3K dır 5K dır 4K dor bir problem yaşanmıyormuş.

Sen ne yapacaksın?

Evet gördüm bende forumdan araştırdım düzenli giriş çıkış para çekili oluyorsa mesela pazartesi 5K girdi salı 10k çarşamba 15k gibi gibi gibi gibi her gün böyle rakamlar problem yaşanıyormuş eğer aralıklı bir şekilde 3K dır 5K dır 4K dor bir problem yaşanmıyormuş.

Sen ne yapacaksın?

Benim sattığım tutarlar küçük olduğu için ve yaşımda küçük olduğu için vergi dairesi sadece uyarı yollar yaptırım uygulamaz diye düşünüyorum eğer yaptırım uygularlarsa bile 2-3K girer ancak. Bence bu işe hiç başlamadan bırakmanız en iyisi olur. Çünkü vergileriniz fark edilirse benim gibi başınız yanabilir.

Sitenin şikayet edeceğini sanmıyorum banka giriş çıkışından devlet tespit ediyordur daha fazla satışın olması site için daha büyük bir avantaj olur

Benim sattığım tutarlar küçük olduğu için ve yaşımda küçük olduğu için vergi dairesi sadece uyarı yollar yaptırım uygulamaz diye düşünüyorum eğer yaptırım uygularlarsa bile 2-3K girer ancak. Bence bu işe hiç başlamadan bırakmanız en iyisi olur. Çünkü vergileriniz fark edilirse benim gibi başınız yanabilir.

Ne kadarlık bir satışın var şu an ve sana SMS mi geldi

Sitenin şikayet edeceğini sanmıyorum banka giriş çıkışından devlet tespit ediyordur daha fazla satışın olması site için daha büyük bir avantaj olur

Ne kadarlık bir satışın var şu an ve sana SMS mi geldi

WhatsApp üzerinden hukuk büroları attı beni şikayet edeceklermiş. 13K cirom var. Senin kaç?

AŞSŞFKSŞFKWŞGÖWLGMW

Nasıl yani

Beni haksız yere siteden banladılar içinde bakiye vardı bende CİMER'e yazdım banımı açtılar bakiyemi çekebiliyorum ama vergimi şikayet falan etmişler işte yediremeyip öyle. OkĞJWQĞOEJQW

WhatsApp üzerinden hukuk büroları attı beni şikayet edeceklermiş. 13K cirom var. Senin kaç?

Fazla benim bende bir problem yok sadece merakımdan yazdım bana da olur mu diye

Beni haksız yere siteden banladılar içinde bakiye vardı bende CİMER'e yazdım banımı açtılar bakiyemi çekebiliyorum ama vergimi şikayet falan etmişler işte yediremeyip öyle. OkĞJWQĞOEJQW

Oha kanka CİMER fazla olmuş bayağı

Normal şikayet etmeleri.

Fazla benim bende bir problem yok sadece merakımdan yazdım bana da olur mu diye

Oha kanka CİMER fazla olmuş bayağı

Normal şikayet etmeleri.

Kanka ben hukukun üstünlüğünü kabul eden biriyim. Ve bende normal bir vatandaş olarak hakkımı aradım. Ama üstümde patladı vergi diye bir şey varmış yapacak bir şeyim yok :D ama bir şey olacağını sanmam inşallahta olmaz 16 yaşındayım ve hobi için yaptım bu işi arkadaşımın tavsiyesi ile.

Hocam mali müşavirim merak ettiğin ne tam olarak sorabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı