İthal Xiaomi alınır mı?

Bütçe
6000

Lonis

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Gaming Laptop
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba.
2 telefon arasında kaldım. 1-Trendyol'dan 6000 TL'ye Xiaomi Redmi Note 11s satın almak ( Xiaomi Türkiye garantili )
2- tanıdık bir esnaf ithal Xiaomi getiriyor ve elindeki eski telefonların IMEI'sini çakarak birnevi kayıt etmiş oluyor. Klasik IMEI çakılmış telefon işte. Xiaomi Mi 11t yi 6K ya satıyor o da aynı şekilde. Bildiğimiz bir insan, telefonların arkasında duruyor. IMEI konusunda da arkasında duruyor.
Şimdi diyorlar ki güncelleme yapmazsan ve format atmazsan IMEI gitmez. Ben hem güncellemeleri Android 12'ye geçmek istemediğim için yapmayan bir insanım hem de daha hayatım boyunca format atmak gerek olmadı. Yani o açıdan bana sıkıntı doğurmuyor. Ama yine de tam orijinal bir telefon almadığım için içim rahat değil IMEI atılmış telefon almak konusunda. Başka bir sıkıntı çeker miyim? Veya IMEI sebepsiz yere gitmez değil mi? Siz ne diyorsunuz? IMEI atılmış telefon alınır mı? Alınmaz mı?
(Not: Redmi Note 11s benim için yeterli bir telefon. Mi 11t çok hoşuma gittiği için istiyorum.)

Öncelikle yasa dışı o yüzden tavsiye etmiyorum benim telefon da hiçbir tamire vs. gitmemesine rağmen IMEI'si çalınmıştı ayrıca IMEI'si çalınan telefonların sahipleri gerekli yerler ile iletişime geçtiğinde telefonun ana sahibinin IMEI'si tek bir SIM ile çalışmak üzere ayarlanıyor bunun dışında aynı IMEI'yi kullanan tüm cihazlar kullanılamaz hale geliyor. Yani sebepsiz yere gitmez lakin siz güncelleme yapmamanıza rağmen gidebilir.
Ayrıca o IMEI değiştirmek için kullanılan uygulamalar ne kadar sağlıklı cihaz o uygulamalar ile işlem gördükten sonra ne kadar güvenilir hale geliyor, hepsi kullandığınız her an boyunca sizi rahatsız edecektir.
Ben teknolojide ikinci ele bile karşıyım çalıntı IMEI kullanılan bir cihazı asla almam.

Hiç girişmeyin bulaşmayın ayrıca legal değil yasa dışı.

Dediğim gibi,yapan kişiyi tanıyoruz.Başkalarının imesini asla atmaz.Elindeki eski telefonların imesini atıyor.O konuda bir sıkıntı yok.Bir sürü tanıdığımız insan ordan aldı ve bu zamana kadar sıkıntı çıkmadı.Legallik konusunda haklısınız.Ama çalıntı imei olacağını sanmıyorum.Olursa eski telefonumun imesini atarım cihaza en kötü.

Eğer elinizde eski bir telefon varsa o IMEI'yi kullanabilirsiniz. Ben dediğiniz şekilde Note 8 Pro kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Gelen güncellemeleri de yapıyorum IMEI gitmesi gibi bir durum olmadı.

Tanıdık ise bir sıkıntı çıkmaz.

Eğer elinizde eski bir telefon varsa o IMEI'yi kullanabilirsiniz. Ben dediğiniz şekilde Note 8 Pro kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. Gelen güncellemeleri de yapıyorum IMEI gitmesi gibi bir durum olmadı.

Ya cihazdan cihaza ve IMEI'nin atılma şekline göre değişiyormuş o iş. Mi 11t de %80 ihtimal gider IMEI dediler.
Arkadaşlar yanlış anlamayın. Eğer almamam için başka bir sebep varsa söyleyin ama IMEI çalma durumu asla olmaz onu söylemek istiyorum.

Cihaz aynı cihaz hocam, ithal ile TR cihazı arasında ne fark olabilir? Bence bir sıkıntı yaşamazsınız.

Cihaz aynı cihaz hocam, ithal ile TR cihazı arasında ne fark olabilir? Bence bir sıkıntı yaşamazsınız.
Biliyorum.Yine de imei atılmış telefon kullanmak bir risk.Bu imei işini devlet patlatırsa telefon elimde kalır vs gibi tereddütlerim var.Ama devlet bu kadar fazla insanı mağdur etmez muhtemelen.
Gelen yorumlara göre alıp almayacağıma karar vereceğim.

Türkiyenin yarısından fazlası yurt dışı telefon kullanıyor adam sana zaten 8 aya kadar garanti verir, tespit edildiğinde 4 ay içinde kayıt ettir diye sms ile uyarı gelir bitmesine yakın ikinci sim'e takarsın. bir 4 ay daha kullanırsın bitmesine yakın telefoncuya ya da kendin uğraşarak at devam et. Malesef ki TR fiyatlar çok olunca bunlara yöneliyoruz TR cihazında olmayan özellikler yurt dışı cihazlarında olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…