İtopya Ankara mağazasından aldığım monitörde ölü oiksel çıktı

KekSeven71

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
344
Merhaba,

Dün İtopya Ankara'dan aldığım AOC monitörde ölü piksel çıktı. 5 gün içerisinde ölü piksel için değişim veya iade yapıyoruz, müsterih olun demişlerdi. Bugün götüreceğim ancak aklıma takılan bir şey var. Eskiden "5'ten fazla ölü piksel" diyenler olurdu. Monitördeyse 2 adet ölü piksel var. Buna rağmen değişim sağlarlar mı? Yasal haklarım neler? Bildiğim kadarıyla bir piksel bile olsa ürün kusurlu sayılır, iade almak zorundalar. Yine de gitmeden Sosyal'e danışmak istedim.

Teşekkür ederim.
 
Ghosting & ölü pixel de bir ayıptır veya kusurdur. Ghostingin genel anlamda monitörlerde ortaya çıkıyor olması veya teknolojik aletlerde (en pahalısı veya en kalitelisi de olsa) bu soruna sürekli rastlanıyor olunması o ayıbı veya kusuru ortadan kaldırmıyor. Bunu normalleştirmeyi bırakalım. Ölü pikselden dolayı değişim veya iade için şu kadar ölü pixel gereklidir diye bir kanun & yönetmelik hükmü yok. Bu firmaların veya kullanıcıların kendilerince uydurduğu bir algıdır. Bir üründe kusur varsa vardır. Yoksa da yoktur. Firmaların kafalarına göre ''az ghosting var ben bunu kusur olarak kabul etmiyorum'' veya ''2-3 ölü pixele kadar garantiye sokmuyorum'' deme hakları yoktur. Bu durum tüketicinin hakkını gasp etmek anlamına gelir. Neden insanların bu dayatmayı kabul ettiklerini anlayabilmiş değilim. Sorununuz düzelmezse Tüketici Hakem heyetine başvurunuz lütfen.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 
Bende monitör arayışı içerisindeyim. Fiyatı basacaksam en iyisini alırım kafasındayımdır. O yüzden Alienware monitör almak için 1 haftaya yakın bir süre internetten araştırma yaptım ve sana şunu söyleyebilirim ki Itopya sitesi Monitör almak için kesinle ama kesinlikle en kötü Alışveriş sitesidir. Neden mi bu kadar kesin konuşuyorum. Bu istediğim Alienware monitor Türkiyede sadece bu sitede satılıyor güncel olarak. Diğer sitelerde stokta yok. Başta bu ve diğer forumlar olmak üzere itopya sitesinin monitör konusunda şikayetvar .com şikayetlerinide okuyunca senin gibi ölü pixel sorunuyla karşılaşan kişileri öyle bir oyalayıp üstüne suçu atmışlar ki... okusan ağzın açık kalır. Dibine kadar uğraşıp hakkını arayanlara ise üflenerek değişim yaptıklarını gördüm bu değişimi yaptıranlar ise şanssızlar gelen yeni monitorde ilk monitörlerinden daha fazla ölü pixelle karşılaşmış.

Kısacası sana diyeceklerim değişim talep etme bu siteden direk iade iste. Seni oyalayamaya çalışcaklar buna da izin verme.

Monitör için kendine adam akıllı bir firma seçmeni öneririm. Mesela Vatan bilgisayar gibi. Ölü pixel olursa kargolarsın anında yenisini yollarlar.

Hakkını ararken dediğim gibi uğraş. Benim tavsiyem değişim değil iade iste bunlar senin tamamen hakkın. Absürt bir şekilde yok şu kadar ölü pixel altını v.s kabul etmiyoruz diyecekler. 1 tane olması bile kusurlu olduğu için yeterdir. Bu Itopyadan monitör alanların şikayetlerini okurken Bunların en sevmediği karşılık THH (Tüketici hakem heyeti) olduğunu fark ettim. Zorluk çıkartırlarsa Tüketici Hakem Heyetine başvurarak hakkımı arayacağım de.
Bol şans biraz zorlayıcı süreç olabilir senin için gelişmeleri aktarırsın.
 
Philips monitör almıştım ölü pixel çıktı. Kıllık yaptılar ama iade hakkımız var deyip götürüp değişim yaptık. Değişim yaptığımızda ölü pixel kontrolü yapıp verdi. Eve geldiğimde bu monitörde de 1 tane vardı. Uğraşmadım artık bıktım.
Sizde götürün değişim yapın. Ama çok çok sık kontrol ettirin yoksa yetkililer yeni monitöre bakıyor fakat görmüyor sonra veriyor size.
 
Ölü pikseli gösterdim, muadil ürünle değiştirildi, birlikte ölü piksel kontrolü yaptık ve eve geldim. Memnunum. Haklarımı paylaşan herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı