İtopya garanti süreçleri

İtopya'dan aldığım Razer Kraken Tournament Edition kulaklığım geçtiğimiz hafta arıza yaptı ve garantiye gönderdim kendilerinden şöyle bir cevap geldi ürününüzü tamir edemiyoruz elimizde bu ürünün stoklarımızda olmamasından dolayı geçtiğimiz yıl aldığınız fiyattan size iade işlemi yapabiliriz diye bir cevap geldi ve böyle bir şeyi kabul etmediğimde ise kulaklığımın çok alt segment bir modeli ile takas teklif ettiler ve kabul etmedim ve bana kendi kulaklığımın sıfırını veya tamir edip göndermeleri aksi takdirde kulaklığımla eş değer bir kulaklık ile takas yapabileceğimi söyledim kabul edilmez ise ne yapmam gerekir.

Onlar kurumsal yerler. Kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız. Ama şu an bilgisayar tedarik ettiğimiz yerler eskiden bilgisayar toplattığımız dükkanların büyümüş hali. Yani kurumsallık yok.
Evet iş bilmez adamları toplamışlar ne hizmet var ne bilgili teknik ekipleri var, benim gözümde haram para yiyorlar. Öyle firmalardan daha alışveriş yapmam.

Evet iş bilmez adamları toplamışlar ne hizmet var ne bilgili teknik ekipleri var, benim gözümde haram para yiyorlar. Öyle firmalardan daha alışveriş yapmam.
Ama ister istemez mahkumuz. Kendimiz alıp toplasak bile bu tip yerlerden parçaları almak zorunda kalıyoruz. Kurumsal yerlerde genelde satılmıyor. Parça arıza verdiğinde de yine bunların kendilerini kurtarma adına yaptıkları manevralara maruz kalıyoruz. Anlayacağınız elektronik alışverişlerinin garanti şartlarında düzenleme yapılmadığı takdirde bu kısır döngü sürüp gidecek. Ya da fazla ödemeyi göze alıp kurumsal satıcılardan ürün alacağız.

Son düzenleme:
Ama ister istemez mahkumuz. Kendimiz alıp toplasak bile bu tip yerlerden parçaları almak zorunda kalıyoruz. Kurumsal yerlerde genelde satılmıyor. Parça arıza verdiğinde de yine bunların kendilerini kurtarma adına yaptıkları manevralara maruz kalıyoruz. Anlayacağınız elektronik alışverişlerinin garanti şartlarında düzenleme yapılmadığı takdirde bu kısır döngü sürüp gidecek. Ya da fazla ödemeyi göze alıp kurumsal satıcılardan ürün alacağız.
Ben fazla ödeme yapıp kurumsal yerlerden almayı karar verdim, hizmet kalitesi için.

THH'ye başvurduğumuz zaman bizden belirli bir ücret talep ediliyormu karar öncesi veya sonrası.
KAÇ LİRAYA KADAR İLÇE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURABİLİRİM?
- Başvurulan dosya için,
0 ile 2320 TL arasındaki değerler için ikamet ettiğiniz Kaymakamlığa,
2320 TL ile 3480 TL arasındaki dosyalar için İl Ticaret Müdürlüğüne,
3480 TL ve üzeri dosyalar için Tüketici Mahkemesine gidilmelidir.

İLÇE HAKEM HEYETİNE YAPILAN BAŞVURULARDAN ÜCRET ALINIYOR MU?
İlçe Hakem Heyetine nasıl başvurulacağı yukarıda anlatılmış olup, herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Ben olay içerisinde itopyadan daha çok razer teknik servisiyle ile ilgili bir sorun görüyorum, şöyle ki garantiye gönderdim dediğiniz yer İtopya. İtopya size bu cevabı kendi kafasına göre vermiyor, Razerin teknik servisi kim ise onla görüşüp ona göre cevap veriyor, bildiğim kadarıyla bazı razer ürünlerinde kırılma vesaire gibi durum olduğu zaman yedek parça olmadığı için yenileyemiyorlar. Daha önce de başına böyle olaylar gelen arkadaşların konularına denk gelmiştim. Asıl sorunda zaten bu. Bence ilk olarak yaşadığınız sorunu ve aldığınız cevabı direk olarak Razer Desteğe yazın. Official Razer Support

Fakat herşeye rağmen İtopyanın tutumu yanlış. Hem ürünün sıfırı ellerinde yok, hem tamir ettiremiyorlar. Neticede bu sizin sorununuz değil. Fiyatını güncel kurdan vermeleri ya da aynı segmentte başka kulaklık vermeleri gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı