İtopya nasıl iade edilir?

Birkaç ay önce aldığım HS60'dan hiç memnun değilken İtopya hesabımda şiparislerime bakarken iade et butonu gördüm, hoşuma gitti tıkladım. Hiçbir şey sormadan direkt tamam alındı iade isleminiz dendi. Sonra tıklayınca iade talebiniz değerlendiriyor yazıyor. Kulaklık bende hala UPS'i arayıp kod verip göndermem lazımmış sanırım. Hemen yollayım mı? Yanında 2 fatura nüshası ve neden iade ettiğim ile ilgili yazı yazıp göndersem haftaya iade alırlar mı? Süreç bu şekilde mi işliyor?

Birkaç ay önce aldığım HS60'dan hiç memnun değilken İtopya hesabımda şiparislerime bakarken iade et butonu gördüm, hoşuma gitti tıkladım. Hiçbir şey sormadan direkt tamam alındı iade isleminiz dendi. Sonra tıklayınca iade talebiniz değerlendiriyor yazıyor. Kulaklık bende hala UPS'i arayıp kod verip göndermem lazımmış sanırım. Hemen yollayım mı? Yanında 2 fatura nüshası ve neden iade ettiğim ile ilgili yazı yazıp göndersem haftaya iade alırlar mı? Süreç bu şekilde mi işliyor?

Kulaklıkları geri almıyor ITOPYA. Her ne kadar 14 gün desin. Daha bu olay için 1 ay kadar önce THM ye başvurdu arkadaşım. 3 haftada ondan önce bekletilmesi cabasıymış gibi. Dedikleri şeyse şu. " Ne olursa olsun kulaklık vb. kişisel kullanım ürünleri iade edilemez. " yani değişiklik var fakat iade yok.Halbuki arkadaşımın kargo kutusunu kendi gözlerimle gördüm. İnanın aldığı gün çıkartmış fakat Steelseries programına uyumlu olmadığı için (Steelseries Arctic 3 2019 Gamer Edition), kutuya aynen tekrar geri koymuş. Kutuda hasar masar yok. Kulaklık oksijenle direkt en fazla yarım saat temas etmiş.

Sen o kargoyu göndermesen bile kalkıp sana neden göndermedin demez ITOPYA.

O yüzden ITOPYA'dan almayın, aldırmayın. Rezaletler.

İtopya'ya ürünü aldığım süre üzerinden 10 gün geçmişken yolladım. Herifler 15.güne kadar beklettiler. Sonra kabul edilmedi deyip geri yolladılar. Sen o kulaklığı iade etmeyi başarırsan, ağzım açık kalır... Üstelik iade için yolladığım şey fandı. Sistemde 3-4 gün kullandım, beğenmeyince geri yolladım. İade ve kargo açısından rezalet bir firma.

Bu iade işlemin büyük ihtimalle reddedilecek. Çünkü kulaklık iadesi almıyorlar ve belli zaman geçmiş. Mail ya da müşteri hizmetleri ile ilk önce konuşmanı öneririm.

Hijyen urunu degil 14 gun gelmeden teslim aldiktan sonra, tuketici hakem heyetine basvurun, banada aynisini yaptilar urunu Kabul ettirmeye cagiriyorlar, oturdugunun ilce kaymakamligini arayip tuketici hakem heyeti departmanligina baglanin hijyen urunu degil bilgisini verirler size, thh e basvurun gerisini itopya dusunun , kargoyu tarafiniza gonderecekler teslim alirsaniz iade edemezsiniz. Teslim alinca thh e savunmada tuketicinin urunu Kabul ettigini yazicaklar tahminim.

Hortlatıyorum kusura bakmayın. Ben de kutusu açılmamış ürünümü iade için yolladım. İade kabul edildi. Para iadesi ortalama kaç günde geliyor. Bazı yerlerde 10 gün diye gördüm ama bir siparişi 20 günde gönderen firma da bu firma sonuçta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı