İtopya'dan alınan R5 7500F RX 9060 XT sistem sorunlu gelirse ne yapılmalı?

TheHighFive

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan A620M anakart, 9060XT 16 GB ekran kartı, Ryzen 5 7500F işlemci, 32 GB RAM, Vento kasa, FSP PSU, 500 GB SSD'li sistem aldım. Anlayacağınız üzere babamın desteği ile aldım. Hayatımda ilk defa internetten sistem alıyorum ve her yerden görmem üzerine İtopya'yı tercih ettim ama gördüğüm şikayetler, okuduğum şeyler içler acısı. Psikolojik olarak kötü bir durumdayım ve bu okuduğum şeyler beni kötü etkiliyor. Tek istediğim sistem gelsin, ben de oyun oynayayım ama İtopya düzgün montaj, düzgün test vb. yapmıyormuş. Kargolar hasarlı geliyormuş. Monitör de sipariş verdim yani çok korkuyorum eğer ki bozuk, hatalı bir şey gelirse diye çünkü geri gönder, bekle, üzerine bir hata varsa servis hata yok deyip yolluyormuş. Ya arkadaşlar ben doktor tavsiyesi üzerine oyun oynayayım, biraz sakinleşirim diye aldım ama daha da anksiyetem ve paranoyam arttı bu İtopya yüzünden. Sizce ne olur akıbeti?

Öncelikle bu kadar telaş etmenize gerek yok, İtopya güvenilir bir site. Size sorunlu gelme olasılığı 100'de 10'dur denk gelmesi zor yani alışveriş yaptım bir kaç kere bir sorun yaşamadım. Bir sorun olacağını zannetmiyorum sizde kafanızı yormayın.

Yapmanız gereken muhtemelen sistem ekran kartı takılmamış halde yollanır, sebebi kargo sırasında ekran kartında sallanma yaşarsa sisteme bir zarar gelebilir. Ekran kartını takarsınız. Takmayı bilmiyorsanız örnek video izleyebilirsiniz kolaydır. Halledersiniz.

Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan A620M anakart, 9060XT 16 GB ekran kartı, Ryzen 5 7500F işlemci, 32 GB RAM, Vento kasa, FSP PSU, 500 GB SSD'li sistem aldım. Anlayacağınız üzere babamın desteği ile aldım. Hayatımda ilk defa internetten sistem alıyorum ve her yerden görmem üzerine İtopya'yı tercih ettim ama gördüğüm şikayetler, okuduğum şeyler içler acısı. Psikolojik olarak kötü bir durumdayım ve bu okuduğum şeyler beni kötü etkiliyor. Tek istediğim sistem gelsin, ben de oyun oynayayım ama İtopya düzgün montaj, düzgün test vb. yapmıyormuş. Kargolar hasarlı geliyormuş. Monitör de sipariş verdim yani çok korkuyorum eğer ki bozuk, hatalı bir şey gelirse diye çünkü geri gönder, bekle, üzerine bir hata varsa servis hata yok deyip yolluyormuş. Ya arkadaşlar ben doktor tavsiyesi üzerine oyun oynayayım, biraz sakinleşirim diye aldım ama daha da anksiyetem ve paranoyam arttı bu İtopya yüzünden. Sizce ne olur akıbeti?
İnternetten hangi alışveriş sitesine bakarsanız bakın o kötü yorumlar olacaktır bende İtopyadan alışveriş yaptım sorun yaşamadım hiç.

Hocam merak etmeyin bende İtopya'dan aldım herhangi bir sıkıntı olmadı sadece ürünlerinizi iyi araştırın ve geldiği zaman köpükleri asla atmayın. Herhangi bir sıkıntı olduğunda garanti ilk önce köpükleri istiyor artı olarak gayet düzgün test ve montaj yapıyorlar. Bazen geliş süresi aksıyor bazen de gerçekten çok erken geliyor iyi oluyor. Herhangi bir şey olmayacak merak etmeyin içinizi ferah tutun bu kadar telaşlanma gerektirecek bir durum yok en fazla 5-7 gün arası sonra bilgisayarınız rahatça elinize ulaşır. Sormak istediğiniz bir soru olursa hemen yazın cevap vereyim

Arkadaşlar teşekkürler değerli yorumlarınız için açıkçası maddi durumumuz pek iyi değil ben çalışyorum okuyorum bir tek babam var hayatta o da bana yardımcı olmak istiyor ondan böyle bir sistem aldık pahalı zaten adam kredi çekti sırf ben iyi olayım diye ama bir de gelir de kullanamazsam hem o çok üzülecek hem ben yıpranacağım kötü bir durumdayım yani…. Çok kafama takıyorum o yorumları görünce tek istediğim oyun oynamak hiçbir şeyden anlamıyorum da buradaki postları okuyarak böyle bir sistem topladım ileriye dönük ama ne ayar yapmayı ne BIOS falan hiç anlamıyorum bir tek AMD Adrenalin'den driver güncelleme öğrendim o kadar… sizde sorayım değerli insanlar sistem sizce ileriye dönük F/P bir sistem mi masraf olmasın sonra diye böyle yaptık tek istediğim oyunlar akıcı olsun güzel görünsün grafikler herhalde 1080p 2K da 80-120 arası FSP'ler alır ben sadece AAA oyunlar oynuyorum rekatbçü hiç oynamıyorujm tabii bayağı ileride ben de param olursa birkaç şey yükseltirim soğutma gibi @DepWeb @Michael_Kaiser @zaaraabuurr824

Arkadaşlar teşekkürler değerli yorumlarınız için açıkçası maddi durumumuz pek iyi değil ben çalışyorum okuyorum bir tek babam var hayatta o da bana yardımcı olmak istiyor ondan böyle bir sistem aldık pahalı zaten adam kredi çekti sırf ben iyi olayım diye ama bir de gelir de kullanamazsam hem o çok üzülecek hem ben yıpranacağım kötü bir durumdayım yani…. Çok kafama takıyorum o yorumları görünce tek istediğim oyun oynamak hiçbir şeyden anlamıyorum da buradaki postları okuyarak böyle bir sistem topladım ileriye dönük ama ne ayar yapmayı ne BIOS falan hiç anlamıyorum bir tek AMD Adrenalin'den driver güncelleme öğrendim o kadar… sizde sorayım değerli insanlar sistem sizce ileriye dönük F/P bir sistem mi masraf olmasın sonra diye böyle yaptık tek istediğim oyunlar akıcı olsun güzel görünsün grafikler herhalde 1080p 2K da 80-120 arası FSP'ler alır ben sadece AAA oyunlar oynuyorum rekatbçü hiç oynamıyorujm tabii bayağı ileride ben de param olursa birkaç şey yükseltirim soğutma gibi @DepWeb @Michael_Kaiser @zaaraabuurr824

Anlıyorum sizi, telaş etmenize gerek yok. Sistemde bir sorun yaşamazsınız olsa dahi çözerler. Kafanıza takmayın, yorumlara bakma moraline etki ediyorsa gereği yok. Ayar olarak yapacağınız şeyler öncelikle bilgisayarı kurmak ondan sonra gerekli bilgisayar sürücülerini yüklemek daha da şeyler olabilir fakat kısaca gerekli sürücüleri kurun, bilgisayar açılırken F12 - DEL - F2 tuşlarından biridir basılı tutarak bios'a girip xmp ayarını etkinleştirin, aşağıya link bırakacağım o konuda her şey detaylıca var bakıp yapabilirsiniz. Bunlar için bir video izleyerek rehber alabilirsiniz kendinize, bir sorun yaşarsanız technopatta konu açabilirsiniz etiketlerseniz müsaitsem yardımcı olmaya çalışırım.

FreeDOS olarak yollanmışsa sistem Windows'u sizin kurmanız gerekecek.

Sıkıntı edecek bir durum yok. Bir sorun yaşasanız dahi sistemlerinizdeki her parçanın bir garantisi mevcuttur. Bir sorun olursa da mağdur olmazsınız. Eğer olur da bir mağduriyet yaşasanız dahi THH başvurursunuz gereken yapılır. Ben de Gamepower PSU'lu sistem kullanıyorum ve 5 sene kadar olacak bir sorunla karşılaşmadım ben de incehesaptan aldım. Bu siteler itopya falan güvenilirdir bir sorun olacağını sanmam. BIOS ve diğer konularla ilgili de kutulardan zaten pek çok parçanın nasıl kulanıldığını, nasıl yazılımlarının kontrol edildiğini anlatan bir şema veya sizi karekod ile internet sitesine yönlendiren aksesuarlar çıkacaktır. Biraz ingilizceyle halledersiniz olmadı internette türkçe de dahil bir çok kaynak var. Technopat'ın Youtube sayfasını da inceleyebilirsiniz dolu video var bu konularla ilgili. Zaten BIOS'ta yanlış yapıp da sisteminizi bozacak ayarları yapmanız oldukça zor o yüzden rahat olun bir şey olmaz

Sıkıntı edecek bir durum yok. Bir sorun yaşasanız dahi sistemlerinizdeki her parçanın bir garantisi mevcuttur. Bir sorun olursa da mağdur olmazsınız. Eğer olur da bir mağduriyet yaşasanız dahi THH başvurursunuz gereken yapılır. Ben de Gamepower PSU'lu sistem kullanıyorum ve 5 sene kadar olacak bir sorunla karşılaşmadım ben de İncehesap'tan aldım. Bu siteler İtopya falan güvenilirdir bir sorun olacağını sanmam. BIOS ve diğer konularla ilgili de kutulardan zaten pek çok parçanın nasıl kulanıldığını, nasıl yazılımlarının kontrol edildiğini anlatan bir şema veya sizi karekod ile internet sitesine yönlendiren aksesuarlar çıkacaktır. Biraz İngilizceyle halledersiniz olmadı internette Türkçe de dahil birçok kaynak var. Technopat'ın YouTube sayfasını da inceleyebilirsiniz dolu video var bu konularla ilgili. Zaten BIOS'ta yanlış yapıp da sisteminizi bozacak ayarları yapmanız oldukça zor o yüzden rahat olun bir şey olmaz.

Hocam ne bileyim ya Amazon'dan alsam tek tek kime toplattıracağım sistemi hazırlatacağım mahalle bilgisayarcısına da güvenemiyorum aldık İtopya'dan da yorumlar şikayetler ekşi sözlük entryler falan berbat gerçekten bende daha görmeden mağdur oldum gibi hissediyorum bu kadar fazla şikayet normal mi ki ama diyeceksiniz neden daha önce bakmadın sizde haklısınız.

Anlıyorum sizi, telaş etmenize gerek yok. Sistemde bir sorun yaşamazsınız olsa dahi çözerler. Kafanıza takmayın, yorumlara bakma moraline etki ediyorsa gereği yok. Ayar olarak yapacağınız şeyler öncelikle bilgisayarı kurmak ondan sonra gerekli bilgisayar sürücülerini yüklemek daha da şeyler olabilir fakat kısaca gerekli sürücüleri kurun, bilgisayar açılırken F12 - DEL - F2 tuşlarından biridir basılı tutarak bios'a girip xmp ayarını etkinleştirin, aşağıya link bırakacağım o konuda her şey detaylıca var bakıp yapabilirsiniz. Bunlar için bir video izleyerek rehber alabilirsiniz kendinize, bir sorun yaşarsanız technopatta konu açabilirsiniz etiketlerseniz müsaitsem yardımcı olmaya çalışırım.

FreeDOS olarak yollanmışsa sistem Windows'u sizin kurmanız gerekecek.
Hocam teşekkürler bakalım ne olacak herşey sorunsuz gelir umarım ama bu kadar çok şikayet okudukça içim karardı gerçekten

Hocam merak etmeyin bende İtopya'dan aldım herhangi bir sıkıntı olmadı sadece ürünlerinizi iyi araştırın ve geldiği zaman köpükleri asla atmayın. Herhangi bir sıkıntı olduğunda garanti ilk önce köpükleri istiyor artı olarak gayet düzgün test ve montaj yapıyorlar. Bazen geliş süresi aksıyor bazen de gerçekten çok erken geliyor iyi oluyor. Herhangi bir şey olmayacak merak etmeyin içinizi ferah tutun bu kadar telaşlanma gerektirecek bir durum yok en fazla 5-7 gün arası sonra bilgisayarınız rahatça elinize ulaşır. Sormak istediğiniz bir soru olursa hemen yazın cevap vereyim
Hocam teşekkürler benim anlamadığım sistem monte edip oyun testi yapıp düzgünce yollamak bu kadar zor mu ki bu kadar fazla şikayet hata insanların sistem aldıktan sonra çözemedikleri problemler çıkıyor yoksw ben mi abartıyorum

Bu kadar kasmaya gerek yok, her üründe bozuk yada arızalı olma şansı var. Bozuk olan ürünü haliyle garanti sürecinde tamir ettirirsin. Senin öğrenmen gereken şey ekran kartın devamlı olarak eski sürücüyü kuracağı için Windows güncelleme durumunu kapatmak, DDU programını öğrenip temiz kurulum yapmayı öğrenmek ve birde işlemci chipseti kurmak, Anakart biosu kurmayı yapsan başka bir şeye ihtiyacın yok. Monitör için diyebileceğim şey ölü pikseli konrol et, ışık sızmasının olup olmamasına dikkat et, ghosting sorunu olup olmadığını kontrol et, ihtiyaçların doğrultusunda orantısızda monitörü iade edip başka bir ürün bakarsın.

Bu kadar kasmaya gerek yok, her üründe bozuk ya da arızalı olma şansı var. Bozuk olan ürünü haliyle garanti sürecinde tamir ettirirsin. Senin öğrenmen gereken şey ekran kartın devamlı olarak eski sürücüyü kuracağı için Windows güncelleme durumunu kapatmak, DDU programını öğrenip temiz kurulum yapmayı öğrenmek ve bir de işlemci chipseti kurmak, anakart BIOS'u kurmayı yapsan başka bir şeye ihtiyacın yok. Monitör için diyebileceğim şey ölü pikseli konrol et, ışık sızmasının olup olmamasına dikkat et, ghosting sorunu olup olmadığını kontrol et, ihtiyaçların doğrultusunda orantısızda monitörü iade edip başka bir ürün bakarsın.

Ya hocam bir tane bile şikayette garantiye gitti geri gelince düzeldi okumadım garip olanı insanlar bir hatadan dolayı yolluyor garantiye ve garanti geriye bu üründe hata yok diye yolluyor ya onu da geçtim bu THH işleri falan çok zor zahmetli ne bileyim ya o kadar fazla şey okuyunca kafam çok dağıldı iptal edilse sipariş bu sefer 5 taksit olduğu için 5 ay rötarlı gelecek para.

Arkadaşlar siz neler düşünüyorsunuz sizce ne yapmalıyım hata mı ettim gerçekten.

Arkadaşlar siz neler düşünüyorsunuz sizce çok mu büyük hata yaptım İtopya'dan alışveriş yaparak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı