İtopya'dan toplanan sistemde 2 ay sonra iade

N LAUDA

Decapat
Daha fazla  
İtopya'dan topladığım sistemde 2 ay sonra Gigabyte RTX 2060 ekran kartımda sorun çıktı ve servise gönderildi garanti kapsamında. Servisten iade veya değişim talebi gelmiş. Değişim istediğimde stok mevcut değil diyorlar. Ekran kartını alırkenki fiyatı 2750 TL iken şu anki fiyatı 5200 TL. İade etmekten başka çare yok diyorlar ama ben bu şekilde zarara giriyorum ve mağdur oluyorum. Ne yapmam gerekiyor? Mahkemeye başvurmak son çare gibi.

İtopya'dan topladığım sistemde 2 ay sonra Gigabyte RTX 2060 ekran kartımda sorun çıktı ve servise gönderildi garanti kapsamında. Servisten iade veya değişim talebi gelmiş. Değişim istediğimde stok mevcut değil diyorlar. Ekran kartını alırkenki fiyatı 2750 TL iken şu anki fiyatı 5200 TL. İade etmekten başka çare yok diyorlar ama ben bu şekilde zarara giriyorum ve mağdur oluyorum. Ne yapmam gerekiyor? Mahkemeye başvurmak son çare gibi.
Maalesef bu kanunun bugı. Temin edemediği takdirde iade edebilir. Herhangi bir kâr/zarar eldesi göz önünde bulundurulmuyor.

Mahkemenin sorununuzu çözeceğini sanmıyorum. İade yapılır yine ama 2700 lira civarı yapılır muhtemelen.

Üretimi bittiği durumda zorunlu iadeye gidebilirler.

Satıcı ürünü stok sebeplerinden kaynaklı veya fiyat farkı yüzünden yenisini vermek istemiyor, veremiyorsa eğer aynı değerde bir ürünle değiştirmesi zorunlu.

Gigabyte RTX 2060 değilse Asus vermek zorunda.

Benim bu stok sorunu yüzünden iade aldığım çok oldu. Bunlardan biri 1080 Ti içindi.

Ancak şu an Tüketici hakem heyetinden adamlar şu durumdan kurtuluyor.
Madencilik yüzünden ürün elde edemiyoruz bahanesi, olsa dahi güncel tutarı bu ve zararı karşılayamıyoruz.
Zarar bizimle alakalı değil. Ancak yapıyorlar çok güzelde kanunları çiğniyorlar.

Zamanında 1500 TL stoklarına dizlikleri kartları 4000 TL bedelle satmasını bilirler ama.

Büyük bir ihtimalle para iadesi olacaktır. Türkiye şartları böyle ne yazık ki.

Benzer bir durum benim de başıma geldi. Görselini eklediğim ürün arızalandı aldığım gün. Değişim iade çıktı maalesef iade yapıldı stokta mevcut olmadığı için. Hala üzülüyorum, şubat ayında almıştım bu fiyata aldım diye seviniyordum sizin gibi sonu hüsran oldu maalesef yapabileceğiniz çok bir şey yok.

20210211_030639.jpg

Bilgisi olan arkadaşlar şöyle bir durum olabiliyor mu? 22 ay daha garantisi var. Kartın kendinize talep edilmesini isteyin. İdareten bir kart alın 4-5 ay sonra stoklara girerse servisten onarımını ya da muadil bir kart talebi isteyin?

Bilgisi olan arkadaşlar şöyle bir durum olabiliyor mu? 22 ay daha garantisi var. Kartın kendinize talep edilmesini isteyin. İdareten bir kart alın 4-5 ay sonra stoklara girerse servisten onarımını ya da muadil bir kart talebi isteyin?
Sırf stok sorunu yüzünden değişim yapılmadığını düşünmüyorum, değişim yapmak İtopya'nın da işine gelmiyor. Benim yaşadığım olayda stoklarda muadil kart olmasına rağmen değişim yapılmamıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı