İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği vs YTÜ Bilgisayar Mühendisliği

Sıralamam 3000 geldi. Bilgisayar mühendisliği istiyordum. Bu sıralamada İstanbul içi devlet üniversitesi olarak YTÜ tutuyor. 8476 ile kapatmış. İTÜ'de elektronik ve haberleşme mühendisliği var. 3248 ile kapatmış. Sizce hangisi daha mantıklı bir tercih olur. İTÜ'ye gidersem bilgisayar mühendisliğine geçmeyi denerim ama çok zor olduğu için geçiş ihtimali düşük. Geçiş olmazsa da bu bölümden mezun olup bilgisayar üzerine çalışma yapmak mantıklı olur mu?

Hocam hangi liseden mezunsunuz eğer yazmak istemiyorsanız o lisenin LGS 2022 de aldığı yüzdelik dilimi yazabilir misiniz?

EHB zorlayabilir istemediğin halde, ilgin olmayan şeylere çalışmak zorunda kalırsın. YTÜ bilgisayar mühendisliği öneririm.

Hocam peki İTÜ bilgisayar ile YTÜ bilgisayar arasında çok fark var sıralama açısından bu okulların kalitesi arasında da çok fark olur mu yoksa YTÜ, İTÜ seviyesinde bir üniversite mi?
 
Bence pek yok. İTÜ isim olarak daha bilinirdir muhtemelen ama sadece diplomayla iş olmuyor sonuçta. Bence istemediğin bir bölümü okuma.

Yok hocam ben istiyorum sadece çok iyi bir derece yapamazsam bana yurt dışında iş bulma açısından eksileri olur mu diye sordum?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı