İTÜ mü Mimarsinan mı mimarlıkta daha iyi?

MimarErcüment

Zeptopat
Daha fazla  
Uzun zamandır mimarlık istiyorum. Netlerim yeterli civarda. YKS'den önce kafamda kararlaştırmak istiyorum.
İTÜ mü Mimar sinan mı tercih ederdiniz?
Hangisinin eğitimi daha çok zorlar?
İTÜ hazırlık İngilizcesi düşük seviyede birisini zorlar mı kalma şansı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi daha kötü diyemeyiz, her üniversitenin avantajları farklıdır. İTÜ elbette teknik bir üniversite, dolayısıyla Mimarlık alanında da başarılı bir üniversitedir, ancak MSGSÜ de adı üstünde Mimarlık bölümü zaten okulun öncelikli bölümüdür.

Bana kalsa ben inşaat sektöründe bu kadar işsizlik varken İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık asla yazmazdım. Ancak bu ikisi arasından İTÜ'yü gerek üniversite ismi, gerek kampüs açısından öncelik yapardım.

Daha iyi daha kötü diyemeyiz, her üniversitenin avantajları farklıdır. İTÜ elbette teknik bir üniversite, dolayısıyla Mimarlık alanında da başarılı bir üniversitedir, ancak MSGSÜ de adı üstünde Mimarlık bölümü zaten okulun öncelikli bölümüdür.

Bana kalsa ben inşaat sektöründe bu kadar işsizlik varken İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık asla yazmazdım. Ancak bu ikisi arasından İTÜ'yü gerek üniversite ismi, gerek kampüs açısından öncelik yapardım.
Sağol hocam.Benim de uzun zamandır sevip yapabileceğim meslek bu olduğu için tercih ediyorum.

Sağol hocam.Benim de uzun zamandır sevip yapabileceğim meslek bu olduğu için tercih ediyorum.

Rica ederim, umarım inşaat sektöründen tanıdıkların vardır. Açıkcası mimarlık mezunu birkaç arkadaşım var ama hiçbiri kendi alanında iş bulamadığı için bambaşka alanlarda çalışıyorlar. Bu yüzden iyi araştırmanı öneririm.

Geri
Yukarı