İyi bir bilgisayar mühendisi olmak için neleri bilmek gerek?

Crimeron

Hectopat
Sorum direkt başlıkta. Şu an mezunum çalışıyorum ama merak ettiğim iyi bir bilgisayar mühendisi nasıl olunur? Üniversite bittikten sonra direkt Udemy'den kurs almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Bir de sizce hangi üniversitede olduğum çok önemli mi iyi bir bilgisayar mühendisi olduktan sonra?

Lise mezunuyum desene be adam. Ben de "Mezun olacak adamın soracağı şey değil bu, diye böyle diyor acaba?" diye düşünüyorum.

Üniversite bittikten sonra direkt Udemy'den kurs almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Değil. İşe adam alacak olsam, mezun olduğunda ne yaptın dediğimde Udemy'den kurs aldım diyen adamı şirkete tekrar almam ben. Udemy gözde çok büyütülen bir şey. Bilgisayar mühendisliği kod yazmak değildir. Programlama yapmak kod yazmaktır. Programcı olmak kod yazmaktır. Kod yazmak için bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok. Üniversiteye gitmeden Udemy'den kurs al, neredeyse (ki senin için) aynı şey.

Mezun olunca ya iş/staj arayacaksın ya askere gideceksin ya da yüksek lisans yapacaksın. Bir şekilde yapabiliyorsan herhangi ikisini birden yapman çok daha güzel olur.
Udemy kursları olayı birinci, ikinci sınıf muhabbeti. Bilgisayar mühendisliği bambaşka şey. Nasıl Nazım Hikmet'in yazdığı şiir ile benimki aynı değilse mühendis adam ile olmayanınki de aynı olmuyor, en azından genel olarak böyle. Yazdığın kodun donanıma ne yaptırdığını öğreniyorsun, tonla başka şey öğreniyorsun. Bu yüzden sen okurken okuluna bak, yapabildiğin kadar staj yap. Sonrasında o şirketlerden birinde veya aynı sektördeki bir şirkette iş bulma şansın artar. İş ortamını tecrübe etmiş olursun.

Bir de sizce hangi üniversitede olduğum çok önemli mi iyi bir bilgisayar mühendisi olduktan sonra?
Şimdi sen liseden mezun oldun. Sınıf geçmen için 100 üzerinden 50 alman gerekiyordu. Üniversite sınavına uyarlayalım. 40 (AYT ile 80) matematik sorusundan yarısını zar zor yapan adam ile 70-80'ini yapan adam bir mi sence? Tabii ki de değil. O okullar zevkine yüksek değil. Okul da gidenler de iyi (genel olarak). Bu yüzden gittiğin okul fark eder. Tavsiyem 5 basamaklıdan fazla sıralaman varsa mühendislik okumaman olur. Gayet geniş bir aralık ama sonrasında elle tutulur pek şey olmuyor. Özel okulları düşünüyorsan da burslu giriyorum, sıralaması iyi diye düşünme. Ücretli/%50 aldığı sıralama seviyesinde eğitim veriyormuş gibi düşün.

Lise mezunuyum desene be adam. Ben de "mezun olacak adamın soracağı şey değil bu, diye böyle diyor acaba?" Diye düşünüyorum.

Değil. İşe adam alacak olsam, mezun olduğunda ne yaptın dediğimde Udemy'den kurs aldım diyen adamı şirkete tekrar almam ben. Udemy gözde çok büyütülen bir şey. Bilgisayar mühendisliği kod yazmak değildir. Programlama yapmak kod yazmaktır. Programcı olmak kod yazmaktır. Kod yazmak için bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok. Üniversiteye gitmeden Udemy'den kurs al, neredeyse (ki senin için) aynı şey.

Mezun olunca ya iş/staj arayacaksın ya askere gideceksin ya da yüksek lisans yapacaksın. Bir şekilde yapabiliyorsan herhangi ikisini birden yapman çok daha güzel olur.
Udemy kursları olayı birinci, ikinci sınıf muhabbeti. Bilgisayar mühendisliği bambaşka şey. Nasıl nazım Hikmet'in yazdığı şiir ile benimki aynı değilse mühendis adam ile olmayanınki de aynı olmuyor, en azından genel olarak böyle. Yazdığın kodun donanıma ne yaptırdığını öğreniyorsun, tonla başka şey öğreniyorsun. Bu yüzden sen okurken okuluna bak, yapabildiğin kadar staj yap. Sonrasında o şirketlerden birinde veya aynı sektördeki bir şirkette iş bulma şansın artar. İş ortamını tecrübe etmiş olursun.

Şimdi sen liseden mezun oldun. Sınıf geçmen için 100 üzerinden 50 alman gerekiyordu. Üniversite sınavına uyarlayalım. 40 (AYT ile 80) matematik sorusundan yarısını zar zor yapan adam ile 70-80'ini yapan adam bir mi sence? Tabii ki de değil. O okullar zevkine yüksek değil. Okul da gidenler de iyi (genel olarak). Bu yüzden gittiğin okul fark eder. Tavsiyem 5 basamaklıdan fazla sıralaman varsa mühendislik okumaman olur. Gayet geniş bir aralık ama sonrasında elle tutulur pek şey olmuyor. Özel okulları düşünüyorsan da burslu giriyorum, sıralaması iyi diye düşünme. Ücretli/%50 aldığı sıralama seviyesinde eğitim veriyormuş gibi düşün.

Çok teşekkür ederim. Bazı şeyleri yanlış yazmışım 😅 mesela Udemy konusunda üniversite sınavı bittikten sonra yani üniversiteye gitmeden önce kursu almayı düşünüyorum. Bu yıl 235bin sıralama yaptım o yüzden mezuna kaldım 5 basamaklılara düşmek hedefim. İnşallah olur.Hangi üniversite ve il olacağı konusunda bir fikrim yok. 😅

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı