İyilikten nasıl kurtulunur?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar bugün ki konu biraz garip ve çoğu kişi "Bu ne diyor?" diye konuya tıklayacak ama önemli benim için. Ben hep okulda iyi ve saf olarak bilindim ve bu bana rahatsızlık veriyor çünkü bu beni çocuk gösteriyor. Ben iyi ve saf olmaktan kurtulmak istiyorum. Mesela şu an andaç yazıyoruz mezun olacağımız için ve bana gelen 10 mesajın 8'i böyle:

Tamam bu iyi bir şey insanlar beni iyi biliyor ama saf olmak istemiyorum sanırım olgunlaşınca saf olmaktan da kurtulunuyor. Ben nasıl bu saflığı üzerimden atacağım? Ben bu şekilde tanınmak isterim ama hayatım bu şekilde olmakla giderse kötü bir ruh içinde olacağım hep olduğu gibi.

Hocam ben de böyleyim maalesef mesela olur ya sınıfta lider gibi ya anlatamayacağım ama işte özgüven patlamaları bence biraz da bununla ilgili testesteronla da ilgisi olabilir muhtemelen erkeklik hormonunuz arttıkça daha saflıktan ziyada özgüvenli falan oluyorsunuz bence 2,3 seneye tam oturur sizde.

Saflık öyle yaşla falan geçecek birşey değil. Saf demek kandırılmaya müsait olmaktır en azından aşağı yukarı böyle. 30 yaşına da gelsen zihin değişmedikçe böyle olursun. Olay biraz kafayı kullanmakta pratik düşünmede. Yani saflıktan burada kastınız tam olarak ne bilmiyorum ama insanlar sizi birşey yapmanız için kandırıyorsa bence içinde risk olan şey yapılmaz ona hayır demeyi öğrenin. Söylenecek tek şey bu her gördüğünüze kanmayın iyi niyeti suistimal ettirmeyin yani. Şüphelenin herşeye şüpheyle yaklaşıp analiz edin.

Günümüzde iyi insanlar da saf olarak nitelendirilebiliyor. Saf değil de iyi insan olabilirsiniz.

Reisim halinden çok iyi anlıyorum bende genç yaşlarımda aşırı derecede iyi kalpli dışarıdan bakınca çok sevecen ve iyiliğimden sebep saf bir çocuktum. Şahsen bundan hiç şikayetçi olmadım tam tersi hoşuma da gidiyordu. Fakat biraz yaş olarak ilerleyince kendimi dışarıya verdim ve iyilik geri planda kaldı. Bana soracak olursan eski şekilde iyi saf bir insan olmayı tercih ederdim. Saflık derken de şu manadan bahsediyorum evet kötü ile yanlışı ayırt edebiliyordum fakat aşırı derce de temiz düşünen bir inasandım. İnsanların bu kadar kötü düşüneceklerini bilemeyecek türden bir saflık.

Hocam ben bazen düşünüyorum testesteron hormonum az mı diye. Birkaç aya test ettirmeye bile gitmeyi gerekirse ilaç kullanmaya başlamayı düşünüyorum

Hocam ben bazen düşünüyorum testesteron hormonum az mı diye. Birkaç aya test ettirmeye bile gitmeyi gerekirse ilaç kullanmaya başlamayı düşünüyorum
Benimde az bence ama steeoidle falan atacaksa hiç artmasın daha iyi.

Bir insan herkes tarafından "iyi" olarak tanımlanıyorsa bu pek iyi bir şey değildir. Çünkü biz insanlar olarak her birimizin düşünceleri, duyguları, inanışları ve davranışları farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla insanlar arasındaki iletişimlerde illaki bir yerde farklılığın ortaya çıkardığı uyuşmama/çatışma halinin varlığı kaçınılmaz. Bu sebeple bu uyuşamama/çatışma halinde kendi his ve düşüncelerini ifade eden, kendi sınırlarını koruyup yeri geldiğinde hayır diyebilen sağlıklı bir birey herkesin çıkarları ile uyuşmadığı için herkes tarafından "iyi" olarak tanımlanmazlar. Bu yüzden kendi his ve düşüncelerinizin farkında olup biraz bencil olabilirsiniz.

Saf olmak istemiyorsanız ise insanların düşünce ve davranışlarını tek iyimser pencereden izleyip analiz etmek yerine bütüncül bakış açısıyla değerlendirip ona göre hareket etmek daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tabii bu konuda da kendi sınırlarınızı korumanız gerekiyor bence.

Hocam ben genelde birisiyle konuşurken düşünemem, yani benim konuşma konusunda problemim vardı kendi açımdan ve bu yüzden ben bana soru sorulduğunda sorunun cevabını değil soruya nasıl cevap verebileceğimi düşünüyorum kolay yoldan ve buda her gördüğüme kanmama ve düşünmeden bir şeyin cevabını vermeme sebep oluyor. Her şeye süpheli nasıl yaklaşacağım bilmiyorum açıkçası. İnsanlara fazla güveniyorum tanımadığıma bile buda beni fazla savunmasız bırakıyor.
Bendede o var işte. Bende insanların kötü yönlerini görmeme problemi ve kendimi savunamıyorum. Mesela bugün ayıptır demesi döner almıştım arkadaşımla ve bitirememiştim paket yaptırmıştım bir arkadaş grubuda oturuyordu ben çıkarken arkadaşım elimden aldı poşeti ve knk bana versene o kadar arkadaşız dedi ben veririm ama buna para verdim vermek istemiyordum ve şakaya bağlayarak hayır dedim ama tabi onlar güldü güldü verdi sonra. Bu durumda net bir şekilde hayır dediğimde bile onlara tepkimi belli edemiyorum bu durum çok koydu bugün bana. Hocam ben iyi olmak isterim ama saf değil. İyiliği de hayvanlara karşı karşılıksız insanlara karşı ise başlangıçta karşılıksız ama onun karakterine göre karşılıklı yapmak isterim. Bu yıl daha çok aktif olduğum için ve hayır demeye çalıştığım için yaklaşık 4 arkadaşım ve bir ilişkim bitti. Kısaca ben iyiyim ama safımda.
Heh hocam güzel yere değindiniz. Olay burada. Beni tanıyan tanımayan herkes iyi biliyor bunu istemiyorum ben. Tamam ben 4/4lük değilim kusurlarım vardır illaki ama ben herkese karşı iyiyim. Ben herkesle iyi anlaşırım iyi anlaşmakta isterim çünkü sevmediğim birisi olduğunda onun o ortamda olmasını istemem şuan sınıfta sevmediğim birisi var onunla aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum belki çirkeflik bu olabilir ama böyle olay. Benimde bu konuyu açmamdaki sebep beni tanıyan, tanımayan, adımı bilen, bilmeyen, soyadımı bile bilmeyen insanların bile bana iyi demesi. Bu iyilik gerçek iyilik değil yani hayvanlara mama alan, cami kutusuna para atan veya bir aç doyuran sadakasını veren bir iyilik türü değil bu, bu saflığın pozitif hali, saflık bu. Saf olmak istemiyorum ve iyimser pencere yerine bütüncül pencereden bakmayı öğrenmek istiyorum bunu araştıracağım ama siz de açıklar mısınız? Kendi sınırlarımı korumam lazım hocam mesela benim bir olay yaşanırken o olay hakkında pek düşünemem benim iletişimim gelişmedi bu yaşıma kadar, genelde olay yaşandıktan bir gün bir hafta veya o günün akşamında ben o kişiye diyeceklerimi diyorum kendi kendime şunu diyebilirdim diyorum. Bunu da işte aşmak lazım yani kısacası burada denmez kuralları var bu sosyalin ama ben karaktersizliği biraz öğrenmek istiyorum diyim siz anlayın, bu dediğim şey o dışarda gördüğümüz tiplemeler değil ben iyi olmak istemiyorum kişisine göre iyi olmak istiyorum ve saflık gerçekten kötü. Tanımadığım birisi bile benim hakkımda sen çok safsın dediğinde duraksıyorum veya tipimden dolayı olabilir biraz çocuk tipim var ve bu yüzden de saf sanıyor olabilirler.

Reisim şimdi şöyle döner meselesini okudum. Ben o tarz durumlara pek düşmedim ama o olaya örnek olması açısından bir arkadaşımdan bahsedeceğim. Oturduğum ile de çok fazla Çorumlu ve Yozgatlı bulunuyor. Hele oturduğum semtte çorumlular popülasyon olarak fazlalar bundan sebep olacak ki çocuğu çok kez zorbaladılar. Çocukta emin ol ki kötülük denen şeyden zerre kadar yok. Hatta bazı küfürlerin bile anlamlarını bize soruyordu bilmediği için. Bende çocukluk dönemime göre daha öz güvenli olmuştum o seneler bundan sebep çocuğa tavır koymasını gerektiğin de de ciddileşmesi gerektiğini söyledim. Ciddi olmasına rağmen genellikle ciddiye almadı insanlar. Ama zamanla alışıp bu çocuk böyleymiş diyerekten ona göre davranmaya başladılar. İnsanlar saf buldukları kişileri genellikle öyle kalmasını ister ve en ufak hareketinde sana karşı tavır koyarla. İlişkinin bitmesi gerçeten üzücü olmuş fakat doğru kişi olmadığı da bir açıdan sana yansımız. Ben şahsen 1.80'e yakın boylarda 120 kilo bir insanım. Tabii hayal edince ne kadar çirkin olduğumu sen düşün fakat buna rağmen lisenin son 3 senesinde 1 ay sevgilisiz kaldığımı hatırlamıyorum. Sen doğal ol emin ol ki ilişki olsun arkadaşlık olsun hepsi bir şekilde gelirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…