İyilikten nasıl kurtulunur?

Reisim şimdi şöyle döner meselesini okudum. Ben o tarz durumlara pek düşmedim ama o olaya örnek olması açısından bir arkadaşımdan bahsedeceğim. Oturduğum ile de çok fazla Çorumlu ve Yozgatlı bulunuyor. Hele oturduğum semtte çorumlular popülasyon olarak fazlalar bundan sebep olacak ki çocuğu çok kez zorbaladılar. Çocukta emin ol ki kötülük denen şeyden zerre kadar yok. Hatta bazı küfürlerin bile anlamlarını bize soruyordu bilmediği için. Bende çocukluk dönemime göre daha öz güvenli olmuştum o seneler bundan sebep çocuğa tavır koymasını gerektiğin de de ciddileşmesi gerektiğini söyledim. Ciddi olmasına rağmen genellikle ciddiye almadı insanlar. Ama zamanla alışıp bu çocuk böyleymiş diyerekten ona göre davranmaya başladılar. İnsanlar saf buldukları kişileri genellikle öyle kalmasını ister ve en ufak hareketinde sana karşı tavır koyarla. İlişkinin bitmesi gerçeten üzücü olmuş fakat doğru kişi olmadığı da bir açıdan sana yansımız. Ben şahsen 1.80'e yakın boylarda 120 kilo bir insanım. Tabii hayal edince ne kadar çirkin olduğumu sen düşün fakat buna rağmen lisenin son 3 senesinde 1 ay sevgilisiz kaldığımı hatırlamıyorum. Sen doğal ol emin ol ki ilişki olsun arkadaşlık olsun hepsi bir şekilde gelirler.
Tamamını okudum ve deneyeceğim. Artık kendi çizgilerim olacak ve zamanla insanlar buna alışacak, artık herkese göre şekil almayacağım ve bir şey demeden önce düşüneceğim. İlişki konusuna gelirsekte ben kızlarla tanışmaya utanıyorum ya. Yani kızları gözüm görmüyor onları rahatsız etmemek için bakmamaya çalışıyorum ama istiyorumda. 12. sınıf olduğum için otomatik 9. sınıflar elendi 10, 11 ve 12lere bakmak lazım 12ler fazla olgun beni ayakta uyuturlar 11ler de fazla egolu kaldı 10lar ama kız bulmak zor, yoksa konuşurum ama etrafa rezil olmaktanda korkuyorum çünkü bu 3 ay içinde 2 tane girişimim oldu 2sinde de rezil oldum. Doğal olmaya çalışacağım.

Konuyu hoplatıyorum ama belki görürsünüz tavsiyeniz olur. Benim özgüven kazanmam lazım kendi egomu kazanmam lazım. Benim arkamda kimse yok arkadaş olarak arkadaş dediklerim hep sattı beni yani bana düşman gibiler. Bu yüzdende olmayan egom iyice düştü ki bir sorun yaşadığımda diyecek kimsem yok. Muhtaç gibi de durmak istemediğimden birkaç gündür tek takılıyorum. Benim sizden alabileceğim en iyi tavsiye ben nasıl özgüvenli egolu olurum? Benim utanmam yok arkadaşlar ben yani öyle insanların yanında bağır deseniz bağırırım ama üzerimi çıkaramam ben o derece utanma duygusunu yitirmiş birisiyim, ama işte insanlara karşı nedense utanma olmamasına rağmen kendime güvenim egom yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı