İzmir'de deprem bekleniyor mu?

Ege Bölgesi'nin hemen her yeri deprem bölgesi. Çok fazla fay hattı var. Birkaç tanesinde yakın dönemdeki depremlerle rahatlama oldu ama özellikle Ege Denizi'ndeki çok sayıda fay hattında deprem ihtimali var.
Gericiliğin, kaderciliğin daha yoğun olduğu İç Ege'de (Gediz hariç) pek büyük depremler olmadı. 95'teki 6.1'lik Dinar depremi bile çok yıkıcı oldu.
Manisa'daki yobaz müteahhitlerden ev aldıysanız binanız çürüktür büyük ihtimalle. Bitişik nizam ve az katlı binadaysanız ortalama bir dayanıklılık şansınız var diyebiliriz. Ama yine de inceleme yaptırmanızı ve her an olası bir depreme hazırlıklı beklemenizi öneririm.

İzmir'de deprem çantalarımız hazır, arabada acil ihtiyaçlar tedarik edilmiş şekilde bekliyoruz. Size de tavsiye ederim.
 
Fox veya show haberde bir profesor İzmir'de enerji biriktigini buyuk bir deprem olabilecegini soyluyordu yanlış degilsem. Dogru mu bu? Ve mesela Allah korusun 7'lik deprem olsa İzmir'de, Manisa ne kadar etkilenir?

Arkadaşım bunu neden sürekli herkes soruyor. Haşa biz Allah mıyızda bilelim. Bunu Allah'tan başka kimse bilemez. O yüzden burada kalabalık yapmayın.
 
İzmir'de deprem çantalarımız hazır, arabada acil ihtiyaçlar tedarik edilmiş şekilde bekliyoruz. Size de tavsiye ederim.
Ben de özellikle depoyu hep en düşük 3/4 dolulukta tutuyorum. Bir şey olursa çantayı alıp kız kardeşimle birlikte önce babamların şehir dışındaki müstakil evine gideceğiz, orası da hasar aldıysa annemle babamı da alıp bölgeden uzak bir yere geçeceğiz. Şansımıza bizim evimiz Güzelyalı sahilde, deprem anında hiç yolları kapatmadan trafik oluşturmadan 1-2 dakika içinde otobana çıkabiliyorum.

Gerçi evin sahilde olması ne kadar şans bilmiyorum, zemin dolgu maalesef. Geçen depremde hasarsız atlattı bina ama daha yakında olursa ne kadar hasar alacağı belli değil. 2020'deki deprem 60 kilometre uzaktaydı, Tuzla fayında olursa onun kolu 15-20 kilometre yakınımıza kadar kırılacak.
 
Hocam evin saglam olmadigini nereden biliyorsunuz? Ve izmirde deprem olur mu yani?


Hocam attigim ss e bakarmisiniz yukaridkai.
1676048689127.png
 
İzmir'de deprem olursa Bayrakli tarafi yine duzlenecek ne yazik ki. O kadar cok kacak yapi var ki o tarafta. Karsiyaka taraflari yine nispeten daha saglam. Eninde sonunda İzmir'i de bulacak. O zaman gorecegiz bakalim yillardir İzmir'i altini ustune getiren "kentsel donusum" furyasi bir ise yariyor muymus.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı