Jaho-mid alınır mı?

@Ali Deniz Özel Hava almayan kasanız, yanında soğutucu gelmediği için O.C canavarı olduğu halde O.C yapmayacağınız işlemciniz ve şuan ki sisteminizi ucu ucuna besleyebilecek -upgrade engelli- güç kaynağınız hayırlı olsun. Kafanızda karar kıldıysanız ve burada fikir veren insanların fikrini dinlemeden bir şey alacaksanız hiç konu açmanız gerek yok. Konuda sorunuzu sorar tatmin olursunuz ve moderatörlere konuyu kapatmasını rica edip, hangi sistemi alacaksanız onu alırsınız. Burada fikir alışverişi yapıyoruz. Yeni sisteminizi iyi günlerde kullanın!

2933MHz frekans değerinin neyini beğenmediniz? Aldığınız sistemle gelen RAM'ler 3000MHz zaten. Intel ve AMD arasındaki RAM frekansı ve DUAL channel farkını araştırın önce.

İleride RAM almak istersem 3600 MHz'lik anakartı değiştrimek lazım olacak?

Soğutucu olarak T6 Snowman alacağım. Ayrıca eğer işlemciyi değiştirmek istiyorsam çok fazla bir fiyat farkı yok.
Hayırlı olsun ama zaten sipariş verdiyseniz neden konu açtınız? Pişman olacaksınız.

Pişman olmam için sebep yok?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ali Deniz Özel Saydığım sebeplerin hepsi pişman olmanız için başlı başına nedenler. Verdiğiniz parayla aldığınız işlemci giriş seviyesi. Orta seviye bir işlemci önerisi yapıyoruz biz. Sizin işlemciyi 10400F havada karada parçalıyor. İleride RTX 3060 veya RTX 3060Ti gibi bir kart takmaya karar verdiğinizde R5 1600 O.C'lu haliyle bile zar zor besleyebilecekken (3060Ti beslemeyecek bile.), i5 10400F bana mısın demeyecek. Bunun yanında RTX 3060 veya 3060Ti gibi kartlara geçmeyi düşündüğünüzde başınıza bir de PSU masrafı çıkıyor, zira 450W bu sistem için yeterli sayılsa da sistemde yapılacak ufak bir ekran kartı upgrade'inde size masraf çıkaracaktır. Hava almayan kasanızla da işlemciniz ve ekran kartınız ekstra ısınacak. Bunun da farkındasınız kesinlikle. RAM frekansına bu kadar takıntılıysanız 4000MHz RAM alın, kafanız rahat olsun. (!) RAM frekansı AMD tarafında çok önemli olsa da Intel tarafında o kadar önemli değil. Yani Intel tarafında 2933MHz aldığınız bir sistem sizi şuan için 4 yıla kadar rahatlıkla götürecektir. Bir şeye kafanızı takıp karar kıldıysanız buraya konu açıp fikir almanıza gerek yok. Fikir alıyorsanız da konudaki insanlara saygınızı belli edip, ona göre davranın. "Zaten JAHO'yu sipariş verdim az önce." gibi bir mesaj yazıp insanlarla alay etmeyin. Sisteme parayı veren sizsiniz. Pişman olmam ve götürülerine katlanırım diyorsanız, buyrun katlanın. Tekrardan hayırlı olsun.

Size tavsiyem RAM frekansının AMD ve Intel taraflarında ne ima ettiğini biraz araştırın. Kafayı çok takmışsınız.

Ben kiminle dalga geçtim? Ayrıca arada 1200TL'lik bir fark var. Ayrıca hava almaz dediğin kasanın camını çıkartırsan hiçbir sıkıntısı kalmaz, ayrıca türiyede 3060'lı bir sistemin stoğunu bulmak çok zor veyahut benim almak istediğim sistem farklıydı RTX 2060'lı bir sistemdi fakat stok bulamadağım için bunu almaya karar verdim.

İşlemciyide değiştirmek çok zor bir şey değil gücünü yitirdiği taktirde Ryzen 5 3,6 ya dönebilirim.

Pişman olman için bir sebep yoksa neden konu açıp "bu sistem alınır mı?" diye soru soruyorsun? Troll musun kanka sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…