Jahrein ve Erzurum oyunu olayı

Zaten oyun iyi diye bir şey demedim, okuma yazman ve anlama kabiliyetin varsa anlaman zor olmamalı. Ayrıca piyasada kaç tane Türk yapımı kaliteli oyun var? Böyle adamlara yapıcı eleştiriler yapın, 2 yıl sonra uğraşıp iyisini yapsın. Yapımcının hevesi nasıl kırılmıştır şimdi, belki de bu adama bu kadar yüklenilmese 2 yıl sonra orijinal ve harika bir oyun ile karşımıza gelirdi. Ama her zaman olduğu gibi sadece bir tarafını büyüten bazı adamlar boş boş konuşarak heves ve umut kırdılar. Bizim Türk milletinde bir şeye destek olmak ve yapıcı eleştiri yapmak gibi bir şey yok zaten. Destek olmanıza da gerek yok, köstek olmayın yeter.
Kötü diyoruz işte? Saçma bir algı yaratmaya çalışmayın. Terbiye sınırlarını da zorlamayın. Oyun bir başka oyundan araklanmış yarım yamalak içerikler, dönemin gerisinde grafikler, coğrafya odaklı sömürüler ve ciddi buglar barındırıyor. Kimsenin köstek olduğu yok. Oyun kötü ve kötü olduğu yanları belirtiyoruz. Eğer bu yorumlar size acıklı geliyorsa ağlayarak günlüğünüze gömülebilirsiniz.

Zaten oyun iyi diye bir şey demedim, okuma yazman ve anlama kabiliyetin varsa anlaman zor olmamalı. Ayrıca piyasada kaç tane Türk yapımı kaliteli oyun var? Böyle adamlara yapıcı eleştiriler yapın, 2 yıl sonra uğraşıp iyisini yapsın. Yapımcının hevesi nasıl kırılmıştır şimdi, belki de bu adama bu kadar yüklenilmese 2 yıl sonra orijinal ve harika bir oyun ile karşımıza gelirdi. Ama her zaman olduğu gibi sadece bir tarafını büyüten bazı adamlar boş boş konuşarak heves ve umut kırdılar. Bizim Türk milletinde bir şeye destek olmak ve yapıcı eleştiri yapmak gibi bir şey yok zaten. Destek olmanıza da gerek yok, köstek olmayın yeter.
Bu arkadaşın 15 senedir oyun geliştirdiğini biliyorsunuz değil mi? 15 sene boyunca kendini ne kadar geliştirmiş gördük.

Jaho haklı. Sırf Türk oyunu diye bir oyunu yüceltmeye gerek yok. Zaten bu yüzden gelişemiyoruz. Kötüyü yücelttiğimiz için. Assetsler zaten The Long Dark'ın kopyası. Yürüme simülasyonu gibi bir oyun. Kimse kusura bakmasın burada geliştiricinin eleştiriye açık olması lazım.

Okuduğunuzu ve gördüğünüzü anlamada sıkıntınız var galiba. Eleştiri yapılır buna kabulüm ama kimse benim emeğimle dalga geçemez. Veya bunun üzerinden prim yapamaz. Benim fikrim bu yönde.

Okuduğunuzu ve gördüğünüzü anlamada sıkıntınız var galiba. Eleştiri yapılır buna kabulüm ama kimse benim emeğimle dalga geçemez. Veya bunun üzerinden prim yapamaz. Benim fikrim bu yönde.
O zaman oyun firmalarının Enis Kirazoğlu ve Dost Kayaoğlu'nun donuna kadar alması lazım.

Hocam zaten dalga geçmesine bende kızıyorum. Hatta şu an internetten Erzurum yayınını izledim, bayağı sinirlendim. Çok haklısınız. Ama 2 cami koyup bir tane bağlama müziği koyup alın Türk oyunu yaptım demekle olmuyor bu işler kimse kusura bakmasın.

Hepde sevmiyorsunuz zaten doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış Jahrein karşı bu nefretinizin nedeni nedir?
Jahrein'e karşı bir nefretim yok, genel olarak twitch platformunu sevmiyorum ve oradaki insanları takip etmiyorum. Erzurum oyunu için dediklerini de haklı buluyorum. Nefret kanısına nereden vardınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı