Jahrein ve Erzurum oyunu olayı

Ya senin gibiler anca bu cevabı verebiliyorlar işte. O dediklerini sanıyor musun ki bu adam yapmış cahil kafalı kardeşim.
Ben zaten bu sektörde olsam bu oyunu çıkarmaya utanırdım. Ama sen de utanmalısın ki Türklere bu oyunu yakıştırdığın için. Bu oyunu savunuyorsan demek ki gerçekten hiç bir şey bilmiyorsun ya da boş klasik milliyetçilerdensin.
Adam hiç bir şey ile uğraşmadan hazır asset kullanmış bu arkadaş oyun motoru kodlamadan bahsediyor :D
 
Şu an ki şekil verilmiş şeyin ne kadar üstüne gidilebilir şüpheli. Belki en fazla saçma zıplama animasyonu falan değişir.
Ya sende haklısın oyun güzel değil ve fiyatı abartılmış ancak Jahreinin yaptığı çok çocuksa. Ama şöyle bir şeyde var geliştirme aşaması belli olmaz bakarsın adam bir hikaye koyar ortalığı kasıp kavurur. Ya da direk geri çekilir vs.
 
O zaman kendin sıfırdan oyun motoru hazırla. Sıfırdan programlama dili yap, sıfırdan işlemci ve anakart tasarla. Bilip bilmeden konuşuyorsun. Hayatında 1 satır kod, 1 tane modelleme yaptın mı? Senin kullandığın her şey dışarıdan hazır geliyor, telefonundaki ve bilgisayarındaki her şey hazır geliyor, ABD ve Çin vatandaşları tarafından hazırlanıyor. Bir yerden başlamak lazım. Ayrıca senin gibi düşünenler yüzünden bu haldeyiz zaten. Programlama, oyun tasarımı, IT uzmanlığı olanlar dışında bilip bilmeden konuşanları gördüğüm zaman hem sinirleniyorum, hem de gülüyorum. çünkü boş boş konuşuyorsunuz.
Bir yerden başlamak lazım derken sanki Türkler ilk defa oyun yapıyor gibi konuşmuşsun. Yeniyiz doğru ama yaptığımız ilk oyun Erzurum,Potentia değil farkındasın değil mi?
 
Boşu boşuna çenemi yormayacağım. Bircogunuz da boş yapıyorsunuz. Bir de, klavye başında aslan kesilenlerdensiniz. Evet, ilk Türk oyunu değil, fakat o yapımının da bir yerden başlaması gerekiyor. Verdiğim örneği anlayamadıysanız o sizin sorununuz. @pLowstoneK her Türk'ün olması gerektiği kadar milliyetçiyim. Üslubuna da dikkat et, ben senin akrabam değilim. Kendi ürünümüze sahip çıkmazsak nasil geliştirebiliriz? Eleştirme ile linç arasındaki farkı ayırt etmek de lazım ayrıca.
 
@jax teller fanboyu yapımcının tutumundan dolayı o kadar tepki gösterdi. Adam sanki GTA yapmış gibi bir tarafları havada geziyor. Yapımcı "aMa TürK YaPtı" diye gezen kitleye gazı verdikçe veriyor, kışkırtıyor. Gelmiş yok soba mekaniklerini bile 1 haftada yapamazsınız, çok çalıştım diye geziyor etrafta.
 
Jahreinin gündemde kalma çabaları. Umarım jahrenin izleyicileri 1000 kişiyi geçmez bu ona en büyük ders olur. Adamın gerçekten hiç bir vasfı yok sürekli başka birilerine sataşıp prim yapıyor ve böyle ayakta kalıyor. Zamanın da wolfteam'dan da dava yemişti.
 
İki tarafın da haklı olduğu tartışmada ikisi de haksız demektir. İkisi de sadece saçma sapan tartışma yapıyor.

Jahrein yıkıcı eleştiri.
Yapımcı da gereksiz hakaret.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı