Jak 2 geni V617F mutasyonu testi neden istenir?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Arkadaşlar 3 gün önce bir dahiliye doktoruna gittim. Dahiliye doktoruna karın ağrısı şikayetimin olduğunu ve azımdan aseton kokusu geldiğini söyledim.

Başta şeker hastalığımın olup olmadığını sordu sonra da bir kan testi ve idrar testi yaptı.

Kan testinde vücudumun sürekli kan ürettiğini fazla kanı vücut dengelemek için bağırsak sistemine gönderdiğini ve o fazla kanın bağırsak yoluyla atılmaya çalışıldığını bu yüzden de karın ağrısı şikayetimin nedeninin kanın bağırsakta bekleyerek beni zehirlediğinden bahsetti.

Bana hemotoloji bölümüne bir kayıt açarak gitmemi istedi. Bugün gittim ve kanser ile ilgilenen bölümün doktoruna sürekli vücudumun haddinden fazla kan ürettiğini söyledim.

Beni bir test için bir araştırma hastanesine sevk etti.
Bu testin ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı? Doktor neden şüpheleniyor?

@Hasan Kahraman bir an önce hematoloji bölümü olan hastaneye git yapabilirsen tıp fakültesi hastanelerine git detaylı araştırma yapabilirler en azından.

Söylediğin gen mutasyonu kan değerlerinde anormal değişimlere sebep veren genetik bir bozukluk. Bu bozukluk ise belirtilerinle birleşince kan kanseri hastalığına yol açıyor ama bu tanıyı kesin koyacak olan uzman doktordur.

Kesinlikle çevreden veya internet üzerinden araştırma yapıp da moralini bozacak çabalardan uzak durmalısın.

Son olarak bana kan tahlillerin sonuçlarının görüntüsünü görmem için konuya eklersen inceleyebilirim doktorun şüphesi ve sevk etmesi ne kadar isabetli diye bakabilirim.

Hocam ku
@Hasan Kahraman bir an önce hematoloji bölümü olan hastaneye git yapabilirsen tıp fakültesi hastanelerine git detaylı araştırma yapabilirler en azından.

Söylediğin gen mutasyonu kan değerlerinde anormal değişimlere sebep veren genetik bir bozukluk. Bu bozukluk ise belirtilerinle birleşince kan kanseri hastalığına yol açıyor ama bu tanıyı kesin koyacak olan uzman doktordur.

Kesinlikle çevreden veya internet üzerinden araştırma yapıp da moralini bozacak çabalardan uzak durmalısın.

Son olarak bana kan tahlillerin sonuçlarının görüntüsünü görmem için konuya eklersen inceleyebilirim doktorun şüphesi ve sevk etmesi ne kadar isabetli diye bakabilirim.
Hocam kusura bakmayın biraz geç gördüm hemen kan tahlil sonuçlarımı size iletiyorum. Dahiliye doktoru hematoloji bölümüne gönderdi gittim bana dediki kan ver ve bu testi yaptır test 4. Hafta sonra sonuçlanacak dedi. 3. Hafta dolmak üzere sonuç çıktığında sms bilgisi gelecek ve gidip sonuçları alacağım henüz mutasyon geni testin sonuçlanmadı ama hemetoloji ve dahiliye bölümünün aldığı kan testi sonuçlarını buraya koyacağım. Bakın sizde yorumlarınızı bekliyorum. Henüz mutasyon geni testin sonucum sonuçlanmadığı için ben de birşey bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0075.png
    IMG_0075.png
    164,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0074.png
    IMG_0074.png
    159,6 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0073.png
    IMG_0073.png
    154,1 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0072.png
    IMG_0072.png
    147,4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0068.jpeg
    IMG_0068.jpeg
    57,6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0067.jpeg
    IMG_0067.jpeg
    59,8 KB · Görüntüleme: 18
@Hasan Kahraman evet hemogram değerlerin doktor takibi gerektirecek şekilde sahipsin. Şimdilik genetik mutasyonu bekleyip doktorun sevk ettiği bölümle devam edeceksin.

Hematoloji doktoru elinde veri olmadan sana tam tanı koyamaz birkaç ihtimal için testler yapacaklar. Şimdilik biraz sabretmen gerekiyor ciddi hastalıklarda doktorlar elinde veriler olmadan sana kesin tanı vermeyeceklerdir.

@Hasan Kahraman evet hemogram değerlerin doktor takibi gerektirecek şekilde sahipsin. Şimdilik genetik mutasyonu bekleyip doktorun sevk ettiği bölümle devam edeceksin.

Hematoloji doktoru elinde veri olmadan sana tam tanı koyamaz birkaç ihtimal için testler yapacaklar. Şimdilik biraz sabretmen gerekiyor ciddi hastalıklarda doktorlar elinde veriler olmadan sana kesin tanı vermeyeceklerdir.
Yani dahiliye doktoru 2 yıllık kan değerlerine toplu bakınca karaciğer enzimlerin niye bu kadar yüksek dedi ben de daha önce karaciğer için gasteoenrogloji bölümüne gittiğimi ama sonuçları doktora göstermediğimi söyledim MR emar falan çekmişlerdi. Bir de karaciğere bakmışlar ama gaz yoğunluğundan dolayı tam göremediklerini karaciğerde büyüme olduğunu söylemişlerdi. Bu mutasyon geni testi ne için yapılıyor acaba sürekli terlememi ve egzama problemlerimi açıklıyor mu bu hastalık bilmiyorum. Bence bu sefer bendeki sorunu bulacaklar.

@Hasan Kahraman umarım dediğin gibi hemen tespit ederler hastalığı. Karaciğer büyümesi veya karaciğerin güncel durumu için fibroscan testi yaptırabilirsin gastroya sevk gerekebilir.

Mr işleminde batın bölgesi çekildiyse ve raporda karaciğerin güncel durumunu yazan bir yazı olabilir büyüklüğü dansite olup olmadığı veya başka tür dikkat çeken durumlar varsa radyolog rapora yazmıştır.

Şimdilik senin hedefin testleri olup testlerin sonuçlarını beklemek ve bu çıkan sonuçları toplayıp doktoruna yorumlatıp bir tanı ve tedavi almak için çabalaman gerekiyor.

Bu testlerin tarihi ve raporlarının çıkmasının zamanları gibi süreleri hesaba katarsan biraz dayanıp sabretmen ve ilerlemesini beklemen gerekiyor.

@Hasan Kahraman umarım dediğin gibi hemen tespit ederler hastalığı. Karaciğer büyümesi veya karaciğerin güncel durumu için fibroscan testi yaptırabilirsin gastroya sevk gerekebilir.

Mr işleminde batın bölgesi çekildiyse ve raporda karaciğerin güncel durumunu yazan bir yazı olabilir büyüklüğü dansite olup olmadığı veya başka tür dikkat çeken durumlar varsa radyolog rapora yazmıştır.

Şimdilik senin hedefin testleri olup testlerin sonuçlarını beklemek ve bu çıkan sonuçları toplayıp doktoruna yorumlatıp bir tanı ve tedavi almak için çabalaman gerekiyor.

Bu testlerin tarihi ve raporlarının çıkmasının zamanları gibi süreleri hesaba katarsan biraz dayanıp sabretmen ve ilerlemesini beklemen gerekiyor.

İşte Rapor sonucum doktora göstermedim ama sanırım temizim. :)
unnamed.jpg

@Hasan Kahraman evet sonuç temiz çıkmış içiniz rahatlayabilir. Doktorunuza randevu alıp gösterin sonucu ve mevcut semptomlarınıza göre testlerinize devam edin ve tedavi olmaya çalışın.
Süreç beni yordu. Hani bu egzama problemimi neyin tetiklediğini bilmek istiyorum. Bunun için cildiyeye gidiyorum ama bana sadece kortizonlu ilaçlar yazıyorlar ben artık sağlıklı bir birey olmak istiyorum sürekli yüzümde bir yerlerim kızarıyor tanıyor ve kaşımıyor.

@Hasan Kahraman kronik sorunları olan her hastanın isteyeceği şeyi istiyorsun anlıyorum. Sağlıklı birey olmak eski sağlına kavuşmak eskisi gibi sorunsuz hayata devam etmek.

Belki çabaların sayesinde sağlına kavuşabilirsin. Bu mümkün değilse en azından kontrol atında tutup hayatını bu hastalıkla sürdürmen gerekebilir. Umarım istediğin gibi olur ve sağlına kavuşabilirsin.

Geri
Yukarı