James Donkey M.2 SSD söküp takılmadıkça Windows açılmıyor

cnkkrblt

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 2x 8gb
SSD veya HDD modeli
James donkey 1tb
Ekran kartı
Msi radeon rx 580 8gb oc
Anakart
Msi b450 a pro max
İşlemci
Amd ryzen 5 3500x
Herkese merhaba,

Arkadasimdan James Donkey M.2 SSD aldim. Formatimi attim. Res atilmasi gereken her driveri kurdurugumda attim hep açıldı. Oyunlarimi kurdum, PC'yi kullanima hazir hale getirdim PC'yi kullandim kapattim. Bir gün sonra BIOS ekraninda açıldı Storage ekraninda M.2 SSD gozukmuyordu CSM modunda şu anda. UEFI olarak da acmayi denedim degismedi. BIOS'um guncel, Windows 10 son sürüm.
PC kapattim, sadece M.2 SSD tak cikar yaptim PC açıldı. Tekrar kullandim, 3 - 4 saat kadar res attigimda oldu açıldı hep sonra kapattim. Sabah merak ettim, ise gitmeden calistirdim yine BIOS ekraninda açıldı, muhtemelen bir tak cikar yapsam tekrar acılacak. Problem ne olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben benzer bir sorunu şu şekilde yaşadım, Sistemde 2 adet m2, 1 adet sata ssd var. Sata SSD'yi takmadığım zaman M2 SSD'lerim BIOS'ta bile görünmeyip asla açılmıyordu. Sata SSD taktığımda açılıyordu. Sistem BOOT diski olarak Windows diski olmayan diski gördüğünde. Hatta Windows kurulumda bile görünmüyordu. Sonra SATA SSD takılı haldeyken aşağıdakini yaptım:

Öncelikle tüm disklerimi Windows kurulum ekranında temiz formatladım. Sonra kurulum yapmadan önce sata SSD'yi söktüm. Sadece M2 takılıyken Windows kurulumu yaptım ve artık boot diski olarak SATA'yı görmediğinden sorunsuz bir şekilde devam sistemi kullanmaya devam ettim. Kulağa saçma gelse de başıma gelen garip bir durumdu.

Hocam ben benzer bir sorunu şu şekilde yaşadım, sistemde 2 adet M.2, 1 adet SATA SSD var. SATA SSD'yi takmadığım zaman M.2 SSD'lerim BIOS'ta bile görünmeyip asla açılmıyordu. SATA SSD taktığımda açılıyordu. Sistem boot diski olarak Windows diski olmayan diski gördüğünde. Hatta Windows kurulumda bile görünmüyordu. Sonra SATA SSD takılı haldeyken aşağıdakini yaptım:

Öncelikle tüm disklerimi Windows kurulum ekranında temiz formatladım. Sonra kurulum yapmadan önce SATA SSD'yi söktüm. Sadece M.2 takılıyken Windows kurulumu yaptım ve artık boot diski olarak SATA'yı görmediğinden sorunsuz bir şekilde devam sistemi kullanmaya devam ettim. Kulağa saçma gelse de başıma gelen garip bir durumdu.

Bende sadece 1 tane M.2 SSD girisi var. SATA olanin kabloları sökülüydü format atmadan once. SATA olani kullanmak istemedigim icin kablo baglantisini kesmistim. Tuhaf seyler basimiza geliyor enteresan ya. 🤣

Herkese merhaba,

Arkadasimdan James Donkey M.2 SSD aldim. Formatimi attim. Res atilmasi gereken her driveri kurdurugumda attim hep açıldı. Oyunlarimi kurdum, PC'yi kullanima hazir hale getirdim PC'yi kullandim kapattim. Bir gün sonra BIOS ekraninda açıldı Storage ekraninda M.2 SSD gozukmuyordu CSM modunda şu anda. UEFI olarak da acmayi denedim degismedi. BIOS'um guncel, Windows 10 son sürüm.
PC kapattim, sadece M.2 SSD tak cikar yaptim PC açıldı. Tekrar kullandim, 3 - 4 saat kadar res attigimda oldu açıldı hep sonra kapattim. Sabah merak ettim, ise gitmeden calistirdim yine BIOS ekraninda açıldı, muhtemelen bir tak cikar yapsam tekrar acılacak. Problem ne olabilir acaba?

Eve geldim PC calistirdim, M.2 gormedi ve BIOS ekranda açıldı PC. Yine M.2 sök tak yaptim, tekrardan PC normal bir sekilde açıldı.

Diskte ya da portta sorun var. İlk olarak farklı bir disk ile dene, sorun devam ederse portta problem var demektir.

Boot menuden legacy + UEFI idi. Sadece UEFI yaptim duzeldi. Son kontrolu sabah yapacağım direkt acilirsa benim problem boot ayari demek olacak.

Boot menuden legacy + UEFI idi. Sadece UEFI yaptim duzeldi. Son kontrolu sabah yapacağım direkt acilirsa benim problem boot ayari demek olacak.

O ayar ile diskin görünmeme durumu pek bağlantılı değil ama deneyin.

Olmadi zaten tekrar BIOS ekraninda açıldı. Sonra hiçbir şey yapmadan F10 yaptim normal bir sekilde açıldı. Bu sefer sök tak yapmam gerekmedi nasıl is anlamadim bakalim aksam direkt acilacak mi yoksa yine BIOS ekranimi gelecek merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı