Japon balığı aldım yemini hemen vermeli miyim?

Balıkların sularını değiştirme gibi detaylarını aldığınız yerden mutlaka öğrenin. Daha doğrusu hayvana eziyet olabilecek her şeyin detayını öğrenin. Akvaryumdaki suyu değiştirmek için balığı başka bir kaba taze su içine koyup daha sonra suyu değişmiş akvaryuma aldığınız takdirde şoka giriyorlar gibi bir detay var.
Geçtiğimiz yıllarda ofiste bir balık bu şekilde günlerce can çekişti, kafasına yakın bir bölgede şişlik oluştu, kimse umursamadı, çok bakındım ne yapabilirim diye ama hiç anlamadığım için göz göre göre can çekişip yok olup gitti hayvancağız.
Bizler için geçici hevesler olabiliyor, fakat onlar için koca bir yaşam ellerimizden çektikleri süre.
Bir parça yemi ufalayıp atın şimdi bir şey olacağını sanmam, yarın sabahtan itibaren doğru saatleri internetten araştırma yaparak belirleyin ve rutini bozmayın.
Yada bu hayvanın yaşamından para kazandığı halde, hiç umurunda olmayan şahsiyete gidip gerekli bilgileri alın.
 
Bende de birçoğu japon olmak üzere 15 tane balık var ve günde 2 öğün olmak üzere(sabah ve akşam) her balık için bir tane yem atıyorum ve hiç sıkıntı çekmiyorlar. Suyunu da akvaryumum 15 balık için çok büyük akvaryum olduğu için sürekli değiştirmek ile uğraşmıyorum. Ne zaman pislendiğini düşünürseniz o zaman değiştirin. Yem olarak da ufalayıp bir tane atın ikisini de idare eder. Bir günde bir tane fazla yediler diye ölmezler zaten.
Akvaryumdaki suyu değiştirmek için balığı başka bir kaba taze su içine koyup daha sonra suyu değişmiş akvaryuma aldığınız takdirde şoka giriyorlar gibi bir detay var.
Çok doğru bir öneri olmuş. Kendi başıma da geldi. Sularını temizlerken balıkları birkaç farklı suya koymuştum ve 2'si aynı gün(vatoz ve çöpcü balığı) diğer ikisi de 1 hafta içinde öldü. Sularını değiştirirken de dinlenmiş su olmasına dikkat ederseniz daha sağlıklı olur balıklar için.
 
Youtube'da binlerce video var balık bakımıyla ilgili ve hiçbirini izlemeden gidip "balık alayım ya" diye balık aldınız yani? Peki.

O zaman zamanı gelmiş, oturun okuyun/izleyin balık bakımını. Suyunu zırt pırt değiştirmeyin. Değiştireceğiniz zaman "akvaryum suyu nasıl değiştirilir?" diye bir aratın Google'da. Löps diye yeni suyun içine atmayın. Ayrıca daha da önemlisi yuvarlak fanusta ve filtresiz beslemeyin hayvanları. Köpek alıp kafes içinde beslemekten farksız olur yaptığınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı