Japon balıklarının yanında hangi balık besleyebilirim?

Teleskop balığı. Bizde var, yıllardır japonlarla birlikte yaşıyorlar. Japonlar da teleskop balıkları da aynı boyda yani minyatür olan türler.
 
Teleskop balığı. Bizde var, yıllardır japonlarla birlikte yaşıyorlar.
Teleskop balıkları loş ışık gerekliymiş bizim akvaryumda normal Led lamba var yaşayabilirlermi?
Teleskop balıkları loş ışık gerekliymiş bizim akvaryumda normal Led lamba var yaşayabilirlermi?
Ve bizim akvaryumda 4 tane Japon balığı 2 Tane Çöpcü Balığı 1 tanede vatoz balğı var bir sorun olmaz değilmi akvaryum 25 Litre
 
Akvaryumun o balıklar için aşırı derecede küçük. Ebatları ve litre hesaplarını yapmak istersen akvaryum.com sitesinden hesap robotunu kullanabilirsin. Bu durumda balıkların çok kısa süre içerisinde hastalanabilir.
 
Japonların yanında başka tür canlı beslenmesi tavsiye edilmez. Bunun sebebi japon balıklarının tam olarak doyma içgüdüsü gelişmemiştir. Bundan dolayı tank içerisindeki diğer balık veya bitkileri yemeye çalışacaklardır.

Japon balıkları suyu fazla kirleten balık türleridir. Bundan dolayı akvaryum düzeni bozulmaması ve balıklara yüzecek alan kalması açısından aynı anda çok sayıda japon beslenmesi tavsiye edilmez. Tankınız büyükse çok problem olmabilir ancak küçük akvaryumlarda su çabuk kirleneceği için nitrat patlaması yaşayabilmeniz ve balıklarınızı kaybetmeniz muhtemeldir.

Japon balıkları doğaları gereği durgun, loş ışıklı ve soğuk sularda yaşarlar. Kullandığınız filtrenin debisinin çok yüksek olmaması gerekir. Kullanacağınız aydınlatma çok yüksek ışık seviyesinde olmamalıdır. Akvaryum içerisine kök, seramik veya hindistan cevizi kabuklarından balıklar için loş bölgeler oluşturulmalıdır. Kesinlikle yapay dekor veya renkli taş gibi malzemeler kullanılmamalıdır.

Bazı hobiciler japonlar ile birlikte çöpçü, cüce vatoz gibi türleri beslemektedir. Genellikle çöpçü veya cüce vatoz türlerinin sırtlarında diken ve çıkıntılar bulunur. Japonlar bu balıkları yemeye çalıştıklarında bu dikenler sayesinde balık kendini korur ancak bu durumda japonlar yaralanabilir veya hastalanabilir. Bundan dolayı çöpcü ve cüce vatozla bile bakılması tavsiye edilmez.

Teleskop balığı japon balığının bir türüdür diyebiliriz. Japonlar ile bakılabilir bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak oturmuş bir japon akvaryumuna başka balık ekleyecekseniz canlıları iyi takip edin birbirlerine alışana kadar zarar verebilirler.

Bunun dışında koi cinsi balıklar da japonlar ile yaşayabilir ancak koiler genellikle havuzlarda bakılan ve çok büyük su hacmi isteyen balıklardır bundan dolayı 150 metre altı akvaryumlarda genellikle bakılmazlar.
 
Akvaryumun da japon balıklarının yanında hangi balık besleyebilirim?
Tankın hacmiyle alakalı, eğer tankınız büyükse teleskop,çöpçü, pengasus köpek balığı,vatoz,melek ve diğer barışçıl türlerle birlikte yaşayabilir.
Moli,lepistes gibi canlı doğuranlar önerilmez. Japon balıklarının, özellikle tül kuyruklu olanların kuyruklarını yiyebilirler.
Teleskop balığı. Bizde var, yıllardır japonlarla birlikte yaşıyorlar. Japonlar da teleskop balıkları da aynı boyda yani minyatür olan türler.
Teleskop ayrı bir tür değildir, teleskop balığının üst sınıfı japon balıklarıdır. Teknik olarak japon balığı türüdür.
 
Son düzenleme:
Hocam akvaryamcu ya da petshopcuların demelerine veya çok bildiğini düşünen insanların düşünceleri önemsenmemelidir. Japon Balıkları ayrıca sanıldığı gibi öyle her yerde yaşayacak hayvanlar değildir. Çok uzun yıllar besledim, bakımı sanılandan daha zordur. Güzel kuyruk ve yüzgeçleri sayesinde diğer balıkların saldırısına maruz kalabilir. Sakin balıklardır ve bilinene göre pengasus gibi çok hareketli balıklarla aynı tankta bakmak strese sebep olur ve sonucu balıklarda stres ölümcül olabiliyor. Öncelikle japonların ağzına sığabilecek balıklarla kesinlikle aynı akvaryumda olmaz. Çünkü etçil olmamalarına rağmen obur hayvanlar ve yutuverirler ve bu da istemeyeceğimiz bir sonuçtur. İlla ben birşeyler daha ekleyeceğim tanka diyorsanız çok güzel vatoz ve çöpçü türleri var. Mesela M4VER1CK adlı arkadaşın iddiasına göre düşünüp yanına birer melek koyarsanız büyük ihtimalle japonlarn sonu olabilir çünkü Melek balıkları aksi huysuz balıklardır ve saldırganlaşabilirler yukarıda da söylediğim gibi güzel tül kuyruklarını bir güzel vura vura hayvana acı çektirerek öldürme ihtimali bir hayli yüksektir ki japon balığı ve melek balığının su koşulları aynı değildir. Melek balıkları daha yumuşak bir su seviyorken (dekor olarak yati kökü gibi malzemelerin kullanılmasının sebebi bundandır) japonlar daha sert suları seviyordur.
Ben herşeyi iyi yapmak istiyorum diyorsanız eğer tavsiyem renkli ve tür olarak farklı japonları kendi arasında beslemenizdir. Bunun için araştırmanızı daha iyi yapabileceğiniz forum siteleri mevcut. www.akvaryum.com adlı forum sitesinin küçükte bir balık ansiklopedisi var orada hangi balığın beraber yaşayıp yaşamayacağını çok güzel araştırıp öğrenebilirsiniz. Kısacası kendini bilmez cahil insanlar ve hayvan satıcılarının sözlerine itimat etmeyin. Sağlıklı günler dilerim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı