Japonlar kadar zeki olabilir miyiz?

Bizler millet olarak tembeliz, bilime ve teknolojiye vs. açık değiliz. En az Japonlar kadar tutucuyuz. Özellikle ufak şehirlerimizde, insanlarımız gelişime kapalı oluyor. Haliyle geri kalıyoruz. Başarılı olan insanlarımızı tutamıyoruz.
 
Merhaba. Sizce Japonların zeka seviyesine ulaşabilmemiz teknik olarak mümkün müdür? Japonya'nın IQ ortalaması hep yüksek oluyor. Bilimde bizden çok öndeler.
Nüfüs düzenlemesi yaparak arttırabiliriz. Herkesin üremesine izin vermeyiz ve nüfus azalır. Üremesi yasak olanlar zaten ortalamayı düşüren kesim olduğu için otomatik olarak yükselir.
 
Herkes de sosyal bilimci olmuş. Yıllarını Japonya’da geçirmiş halkı gözlemlemiş. Kuru kuruya kendimizi gazlayıp zekiyiz öyleyiz böyleyiz demekle olmaz. Adamlar vizyonlu ve zeki insanlar ve genel Türk ortalamasının çok üstünde zeka seviyesine sahipler. Bu çalışkan oldukları için de olabilir ya da genetik ama günün sonunda bi önemi yok çünkü adama sormazlar mı senin elinden mi aldılar çalışsaydın. Savaş gibi bahanelerimiz de yok. Bizim ülkeye 2 atom bombası atsalardı hala harabe içinde kalırdık. Allahtan birkaç vizyonlu adam gelmiş de ülke kurmuş yoksa halimiz berbat olurdu. Evet Japon’lar hem zeki hem çalışkan ve anime gibi değil.
 
Türkiye'nin durumu aynen aşağıdaki Aykut Elmas Vine'ı bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı