Jaws ile uyumlu laptop önerisi

homoludens110

Hectopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
100
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Annem görme engelli ve PC'si bir hayli eskidi. Bu nedenle de yeni PC almam gerekiyor. PC ile jaws adlı programı kullanıyor. Buradan sistem gereksinimlerine ulaşabilirsiniz. Genellikle 6-7 yılda bir yeni PC gerekiyor. Bu nedenle de iyi bir şey almam lazım. Alacağım cihaz mutlaka Intel işlemcili olmalı. Geçmişte AMD'li bir cihazı ben kullanmak zorunda kalmıştım. Bir diğer gereksinim ise klavye ile ilgili. Yerleşik klavyenin üzerinde numeric keypad ve ok tuşları olmalı. Bu gereksinimlere uygun, hafif bir laptop almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benim bulduğum modeller şöyle:

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows işletim sistemi çalıştıran herhangi bir laptop işini görür. Bütçeni belirt, ayrıca AMD tercih etmemenin sebebi ne?
 
Windows işletim sistemi çalıştıran herhangi bir laptop işini görür. Bütçeni belirt, ayrıca AMD tercih etmemenin sebebi ne?
AMD işlemcili PC kullanan körler genellikle sorun yaşıyor. Bizde de benzer problemler oldu ve mecburen PC'yi ben kullanmak zorunda kaldım. Ekran kartı olmadığı için bazı işlemleri dahili grafik birimi ile yapılıyor ve genellikle de sorunlar burada çıkıyor. Özellikle sentezleyiciler var. Bunlar uygulamaların Türkçe çalışmasını ya da Türkçe olarak etiketlerin otomatik çevrilmesini sağlıyor. Sentezleyici düzgün çalışmadığında da İngilizce veya Fransızca kelimeler Türkçeymiş gibi ya da farklı bir dil algılanıp onunmuş gibi okunuyor. Bu durumda da programlar kullanılamıyor.

Intel'de de çok sık olmasa bile sorun çıkıyor ama support'a yazınca direkt güncelleme ile çözüyorlar. Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve sonradan kör olan yazılımcılar genellikle bu sorunları bulup listeliyor. Ayrıca kendilerine iletilen sorunlara bakıyorlar. Sürekli olarak Intel'e gönderdikleri ve güncelleme yapıldığı için hiç problem olmuyor.

Çalıştığım ve evde her zaman olmadığım için AMD olmaması önemli. Bazı sorunları sadece Technopat'a yazarak veya Reddit'te arayarak bulabiliyorum ama annem için bu durum söz konusu değil. Bu nedenle de bazen PC'ye 1-2 gün erişemediği oluyor. Kitap okumak, gazete ve televizyonları takip ediyor ve arkadaşları ile sadece körler tarafından kullanılan garip programlarla birbirleriyle haberleşiyorlar. 1-2 gün PC'nin kullanılmaması baya sıkıntı yaratıyor.

Bütçem 16-17 liraya kadar çıkabilir.

Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
 
Bilmiyordum, teşekkürler. Ben cevap gelmediğini görünce yeni mesaj gelsin de konu görüntülensin, hem de bütçenizi belli edin diye yazdım. Bir arkadaşım Huawei MateBook X Pro (2017 veya 2019 model olması lazım) kullanıyor ve memnun ancak o bütçe aralığındaki diğer laptoplar konusunda fikrim yok. @messinicocugu belki yardımcı olabilir.
 
Yapacağı için bu laptop bile yeterli:
Ama illa bütçeyi kullanmak istersen attıklarına alternatif olarak buna bakabilirsin:
 
Yapacağı için bu laptop bile yeterli:
Ama illa bütçeyi kullanmak istersen attıklarına alternatif olarak buna bakabilirsin:
Çok teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı