JBL kulaklığın duruşu normal mi?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar kafama tam oturmuyor, ben mi yanlış takıyorum bilmiyorum ama kulağımın memesi görünmeli yoksa serbest şekilde mi durmalı? Başımı döndürdüğümde bile sallanıyor ve düşecek gibi geliyor ve yan tarafları fazla açık gibime geliyor bu yüzden alışamıyorum. Normalde kafayı sarması gerekmiyor mu? JBL kulaklığımı nasıl takmalıyım?
1739647525799.png
[/ATTACH]

Özellikle bu mavi bölgeler beni rahatsız ediyor. Kafa yapım biraz yumurta şeklinde denebilir ve bu yüzden kulaklığın yapısı gereği oralardaki açıklık normal olabilir ama ben alışamıyorum, diğer insanlarınkine baktığımda nedense bu kadar açıklık yok gibi ve bu yüzden bunu aldığım günden beri kullanamıyorum.
1739647815220.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar kafama tam oturmuyor, ben mi yanlış takıyorum bilmiyorum ama kulağımın memesi görünmeli yoksa serbest şekilde mi durmalı? Başımı döndürdüğümde bile sallanıyor ve düşecek gibi geliyor ve yan tarafları fazla açık gibime geliyor bu yüzden alışamıyorum. Normalde kafayı sarması gerekmiyor mu? JBL kulaklığımı nasıl takmalıyım?

Kulaklık genişlemiş. Normal değil bence. Bütçe varsa 720BT al. Muazzam bir şey. Direkt kafayı sarıyor ve esneme yapmıyor ayrıca kulağı da tam alıyor içine. Bu kulaklık içinse geçici çözüm olarak kafa ayarlama clipslerini kapat ve kitap yardımıyla birbirine sıkıştır. 1 gece soğuk odada vs. beklet düzeliyor. 560BT kullancısı olduğum zamanlar günlük rutin olmuştu :D

Kulaklık genişlemiş. Normal değil bence. Bütçe varsa 720BT al. Muazzam bir şey. Direkt kafayı sarıyor ve esneme yapmıyor ayrıca kulağı da tam alıyor içine. Bu kulaklık içinse geçici çözüm olarak kafa ayarlama clipslerini kapat ve kitap yardımıyla birbirine sıkıştır. 1 gece soğuk odada vs. beklet düzeliyor. 560BT kullancısı olduğum zamanlar günlük rutin olmuştu :D
Hocam ben başımdayken yapıyorum ama kırılcak diye korkuyorum. Bütçem yok yani kulak içi kulaklığım var kulaklığa ihtiyacım yok ama bunun bass'ı daha iyi diye bunu da kullanmak istiyorum. Bu dediğinizi tekrar tarif eder misiniz? Kulaklığın clipslerini kapattım ve kitap ile birbirine nasıl sıkıştıracağım? Kulaklığın genişlemesini kalıcı olarak normale çevirecek bir yöntem var mı?

Sanırım dediğiniz bunun gibi bişey ve bunu yaptım 2 tane lastik ile, eğer başlıkları 90 derece döndürürsem birkaç lastik ile daha da birbirine yaklaştırabilirim ama kırılmaz değil mi? Bunu soğukta gerekirse 1 hafta bekletirim sorun yok evimin bir bölgesi çok soğuk ve su girmiyor.
1739648270071.png

Hocam ben başımdayken yapıyorum ama kırılacak diye korkuyorum. Bütçem yok yani kulak içi kulaklığım var kulaklığa ihtiyacım yok ama bunun Bass'ı daha iyi diye bunu da kullanmak istiyorum. Bu dediğinizi tekrar tarif eder misiniz? Kulaklığın clipslerini kapattım ve kitap ile birbirine nasıl sıkıştıracağım? Kulaklığın genişlemesini kalıcı olarak normale çevirecek bir yöntem var mı?

Sanırım dediğiniz bunun gibi bir şey ve bunu yaptım 2 tane lastik ile, eğer başlıkları 90 derece döndürürsem birkaç lastik ile daha da birbirine yaklaştırabilirim ama kırılmaz değil mi? Bunu soğukta gerekirse 1 hafta bekletirim sorun yok evimin bir bölgesi çok soğuk ve su girmiyor.
Eki Görüntüle 2424819

Aynen hocam bu şekilde bahsettiğim şey. Kırılmaz merak etmeyin ancak çok şüphe ediyorsanız takmayın.
En kolay ve geçici çözüm bu sizde ki sanırım 510BT modeli. Bu modelde bu sorunu yaşayan arkadaşım vardı. Muhtemelen taktıktan 30 dakika sonra falan eski haline gelir.

Aynen hocam bu şekilde bahsettiğim şey. Kırılmaz merak etmeyin ancak çok şüphe ediyorsanız takmayın.
En kolay ve geçici çözüm bu sizde ki sanırım 510BT modeli. Bu modelde bu sorunu yaşayan arkadaşım vardı. Muhtemelen taktıktan 30 dakika sonra falan eski haline gelir.
Anladım benim için bir değeri yok ben bunu en iyisi işkence çektireyim öldüresiye. Olursa olur olmazsa da deney yapmış olurum. Teşekkür ederim.

Kulaklık genişlemiş, bu modellerin kronik sorunu diyebiliriz. Yukarıda hocam çözümünü anlatmış zaten. Kullanırken rahatsız etmiyor ise evde kullanabilirsiniz. Dışarıda dikkat çeker kaba gözüktüğünden kötü gözüküyor bence 🙂

Kulaklık genişlemiş, bu modellerin kronik sorunu diyebiliriz. Yukarıda hocam çözümünü anlatmış zaten. Kullanırken rahatsız etmiyor ise evde kullanabilirsiniz. Dışarıda dikkat çeker kaba gözüktüğünden kötü gözüküyor bence 🙂
Evet bende öyle düşünüyorum. Baskalarin kulaklıklarına bakınca evet oturmamış ama benimki gibi oyle el girecek degil parmak girecek kadar boşluk buda normali. Denicem haftaya kadar kalsın soğukta bakalım ne olcak.

720BT almasın Anker Q20i alsın veya Q21i de çıkmış hepsi JBL'den çok çok daha iyi.

Evet bende öyle düşünüyorum. Baskalarin kulaklıklarına bakınca evet oturmamış ama benimki gibi oyle el girecek degil parmak girecek kadar boşluk bu da normali. Deneyeceğim haftaya kadar kalsın soğukta bakalım ne olacak.

Gözlük taktığından olabilir kulak üstü kulaklıklar gözlükle takınca çok uyumlu olmuyor, bende de ilk 510BT aldım dip ses problemi vardı 6 ay kullanıp iade ettim gidip ilk aldığım fiyatıyla iade yaptılar üstüne para ekleyip 520BT aldım 8 ay sonra sağ kulaklığı hareket ettirince soldan ses kesiliyordu yine gidip garantiye verdim ürün hatalıymış iade ettim Q20i aldım mayıs'ta, şu an sanırım şubattayız memnun olmadığım bir özelliğini görmedim.

720BT almasın Anker Q20i alsın veya Q21i de çıkmış hepsi JBL'den çok çok daha iyi.

Dostum o bahsettiğin kulakları denedim. Q10 Q20 Q30 Q21'e kadar. İğrenç bir ses kalitesi. Sadece yalıtımı iyi. Bass namına hiçbir şey yok ve kafa ağrıtıyor. Bu yorumu yazarken ciddi mi yazdın hala anlamadım. Sesleri mide bulandırıcı klasik bir piranha kulaklık ile aynı kalitede.

Dostum o bahsettiğin kulakları denedim. Q10 Q20 Q30 Q21'e kadar. İğrenç bir ses kalitesi. Sadece yalıtımı iyi. Bass namına hiçbir şey yok ve kafa ağrıtıyor. Bu yorumu yazarken ciddi mi yazdın hala anlamadım. Sesleri mide bulandırıcı klasik bir Piranha kulaklık ile aynı kalitede.

Kutudan çıkan ekolayzır ayarı çok farklı, uygulamadan bass veya sesi tizleştirip ses özelliklerini ayarlayabiliyorsun ayarladığında çok daha kaliteli oluyor, JBL'de kendin ayarlama gibi bir seçeneği yok sadece 4-5 tane var, ama Q20İ’de yüksek çözünürlüklü sesi destekliyor, uygulaması çok iyi ve insan sesini kesmese de iyi çalışan aktif gürültü engelleyicisi ve transparan modu da var otobüste motor yanında motor seslerini çok güzel yalıtıyor sanırım uygulamaya bakmadın.

Geri
Yukarı