Yeni aldığım JBL T500 kulaklığımın mikrofonunu denerken ilginç bir olay oldu. Bir kere kasanın üstünde bir mikrofon bir kulaklık jak girişi var. Nedense ikisini de aynı anda kullanamıyorum. Asıl olay kulaklığın jakını mikrofon kısmına sokup kendimi dinleyince ses boğuk geldi. Kulaklığın etrafına baktım küçük mikrofon noktacığı falan var mı diye ama yoktu. Sonra kulaklığın sol kulakçığının içine konuştum. Kendimi dinleyince mikrofon orada mı dedim ama çok saçma geldi. Çünkü ses asıl netliğine dönmüştü. Ama kulaklığı tam takınca o sol kulakçık mantıken kulağın içine oturuyor ve dıştan gelen sesleri alamıyor. Sonra telefonumda denedim bu olayı. Sol kulakçığa konuştuğumda boğuk geldi. Aramalara cevap verdiğimiz küçük ses kartı mı dersiniz artık ona baktım, onda küçük bir delik var dedim tamam orası kesin mikrofon. Ona doğru konuştum ses çok netti, eminim mikrofon orada. Ama bilgisayara taktığımda ve ses kartına konuştuğumda bir şey değişmedi.
Kısaca bilgisayara taktığımda mikrofon sol kulakçığa konuşurken, telefona taktığımda ise ses kartına konuşurken daha iyi geliyor.
Çok uzattım ve saçmaladım çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Kusura bakmayın. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Kısaca bilgisayara taktığımda mikrofon sol kulakçığa konuşurken, telefona taktığımda ise ses kartına konuşurken daha iyi geliyor.
Çok uzattım ve saçmaladım çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Kusura bakmayın. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: