Jetta Sol Farı Daha Az Aydınlatıyor

Makaleler
2
Geçen hafta Volkswagen yetkili serviste sol far orijinali ile değiştirildi (araç 2016 model far 2018). Değiştikten sonra uzunlara geçince sağ taraf ileriyi aydınlatıyor ama sol taraf sanki karşıdan gelenlerin gözünü almasın diye midir bilmiyorum kısa gibi yanıyor. Yani her iki farda eşit aydınlatmıyor. Bu kasıtlı yapılan bir şey mi? Değişmeden önce de böyle miydi değil miydi hatırlamıyorum. Sizce bir problem var mı?

Sol far biraz daha aşağıya bakabilir ama aşırı bir fark varsa serviste ayarlatabilirsiniz.

Sol far biraz daha aşağıya bakabilir ama aşırı bir fark varsa serviste ayarlatabilirsiniz.
Far yükseklik ayarından 3 numaraya aldım hocam hala aynı. Aynı bu resimdeki mavi alan gibi aydınlatıyor. Daha donanımlı Passat'da kullanıyorum onda iki tarafta eşit aydınlatıyor farda mı bir sıkıntı var acaba?

images.jpeg.jpg

Far ampul/LED'i farkından olabilir. Servis taktığı için direkt yine onlara başvurun derim.

Farın elektrik motoru yüksekliği değiştiriyor mu? Normalde sol taraf daha kısa mesafeli yanar. Ön ayar olarak öyle yapılır. İçerideki kumanda ayarları da arka yük durumuna göre eski seviyeyi korumak içindir. İki far arasında eşitlik sağlamaz.
Far kontrol düğmesinin yanında yükseklik ayarı var en yükseğe alınca farlar kalkıyor ama hiçbir şey değişmiyor aydınlatma yine aynı. Bende sanki sol taraf az yanar diye hatırlıyorum ama Passat'da gayet eşit aydınlatıyor. Mesela bu videoda da eşit aydınlatmış bende böyle yanmıyor. Sol şerit bır kısmı hep karanlık kalıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni nesil araçlarda fabrika çıkışı olarak o şekilde ayarlanıyor. Uzun farları açtığınızda karşıdan gelen aracın görüşünü engellememesi icin. Bizim 2016 Connect de aynı idi.
Passat'da kullanıyorum dostum onda böyle değil ama. Zaten ondan buna geçince fark ettim.

Hocam eğer farınız şeritin bi kısmını karanlık bırakıyorsa far ayarınız yanlış demektir çok sağ tarafa dönük. Far ayarını içeriden yaparsanız sadece yukarı aşağı ayarlatırsınız. Sanayiye veya servise gidip far ayarınızı yaptırın sorununuz çözülecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı