Jilet ile tıraş nasıl olunur?

184424

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2017
Mesajlar
3.367
Makaleler
2
Çözümler
16
Hep makine ile oldum tıraşımı. Makine de sıfır sinek kaydı yapmıyor. Jilet ile sıfır tertemiz yapmak istiyorum. Fakat cesaret edemiyorum ya yanlışlıkla kesersem diye. Peki jilet ile nasıl tıraş olmalıyım ve oldu da yanlışlıkla bir yerimi kestim, bu gibi durumda ben ne yapmalıyım?
 
Gillette mach 3, Fusion vs. gibi çok bıçaklı jiletlerle traş olursan kesmezsin suratını merak etme.
Yüzünde bol köpük olmasına ve köpüksüz bölgelerin üzerinden jiletle çok fazla tekrar geçmemeye çalış sakal çıkış yönüne doğru jileti çekerek tıraş ol batık olma ihtimalini ortadan kaldırmış olursun.
Olma ihtimali çok düşükte diyelim ki yüzünü kestin kanayan bölgeye peçete bastır kan durana kadar beklet zaten usturayla falan yüzünü kesmediğin sürece 5-10 damla kan çıkar en fazla çok kanamaz.
Usturayla ya da double Edge safety razor dediğimiz yaprak jilet takılan klasik traş aletleriyle yüzünü kesersen biraz daha fazla kan akar o durum da dediğim gibi peçeteyle kanama durana kadar bastıracaksın ya da kan taşı al 3-5 TL bir şey kanayan bölgeye sürüyorsun içeriğinde alüminyum sülfat var damarları büzüştürüp kanamayı durdurur.
 
3'Ya da 5 bıçaklı bir tıraş bıçagı kullanırsan çok fazla kesmezsin. Yüzünü güzelce köpükleyip sakalın yumuşamasını sagladıktan sonra bir elinle bıçagı sürtecegin yeri gerdirerek diger eliniz ile bıçagı kullanın. Tabiki yavaş ve dikkatli olmasınız. Derin kesik oluşturmadıgınız sürece bir sorun olmaz bu yüzden yavaş ne nazik olmalısın
 
Gillette Mach 3, Blue 2 Plus gibi artık sana hangisi daha çok uyarsa modelleri kullanırsan kesme ihtimalin azalır baya. Yüzünü bir yıka, mümkünse ılık veya biraz sıcak su ile. Bu cildinin yumuşamasını sağlar. Sonra köpüğü sür sakalına iyice. Aynadan takip ederek yavaş yavaş traş edersen sorun olmaz. Özellikle dudak ve burun bağlantı yerleri gibi hassas bölgeleri kesmen muhtemel zaten. Kan gelse de korkma. Peçeteyi tut üzerine zaten pıhtılaşır hemen. En son bitince yüzünü yıka yine. Aynada kontrol et, kalan kıl var mı diye, onları da aldıktan sonra tamamdır.

Sıhhatler olsun:)
 
Demeyi unutmuşum son durumu belirtelim. Yazan herkese tekrardan teşekkürler. Blue 3 ile tıraş oldum. Gerçekten de yüzüme ferahlama geldi jiletle tıraş olunca. Makineyi bıraktım arkadaş. :D
 

Geri
Yukarı