Jilet mi? Tıraş Makinesi mi?

Braun aslında kaliteli bir marka. Üst düzey ürünleri cidden çok kaliteli ve uzun süre gidiyor. Sadece başlık değiştirmesi maliyetli ve 6 ayda bir öneriliyor (kutusunda yazıyor). Philips bu yönden daha iyi ve uzun süreli ama sıfır alıyor mu bilmiyorum. Sıfır alıyorsa ben de alabilirim.
Benim kullandığım Braun modelinin fiyatı o zamanlar için baya iyiydi ama yine de memnun kalmadım. Daha düşük olan Philips işimi görüyordu. Sinek kaydı konusunda bir şey diyemem çünkü birkaç kere denedim o başlığı üstü delikli alimünyum folyoyla kaplanmış gibi bir başlıktı ondan pek memnun kalmadım. Ama diğer başlıklarda şu berberlerde olan çim biçme makinesi tarzı başlıklarından gayet memnunum. 8 senedir bir arıza çıkarmadı bana sadece daha kısa kesen şekillendirme başlığı kırıldı 6 sene sonra. Şimdi bir tık uzun kesen başlık ile kesip eğer gerekiyorsa jilet ile tamamen alıyorum. Öğrenci olduğum için jilete çok fazla yönelmiyorum ama bu seviye yeterli şu anlık bana.

Yaşınız önemli. BRAUN makinelerini öneririm. Jilet ile 1 kere bile kesseniz daha fazla çıkar. Jilet alırsanız Gilette bu konudaki en iyi firma olduğunu biliyoruz.
Sizin mesajınızı alıntıladım ama konu geneline yorum yapacağım.

Arkadaşlar, jilet ya da makine ya da herhangi bir şey ile ne kadar keserseniz kesin kılların yapısı genetikle alakalıdır. Dışarıdan müdehaleler ile değiştiremezsiniz. Değiştirmek için köklere etki eden hormonları değiştirmeniz gerekir. Arkadaşa yok jilet ile kesersen daha gür çıkar yok ters çıkar yamuk çıkar gibi saçma sapan berber palavralarını söylemek yerine, ''jilet ile tahriş eder'' gibisinden daha mantıklı yorumlar yapsanız daha iyi olmaz mı? Ne dersiniz?

Benim kullandığım Braun modelinin fiyatı o zamanlar için baya iyiydi ama yine de memnun kalmadım. Daha düşük olan Philips işimi görüyordu. Sinek kaydı konusunda bir şey diyemem çünkü birkaç kere denedim o başlığı üstü delikli alimünyum folyoyla kaplanmış gibi bir başlıktı ondan pek memnun kalmadım. Ama diğer başlıklarda şu berberlerde olan çim biçme makinesi tarzı başlıklarından gayet memnunum. 8 senedir bir arıza çıkarmadı bana sadece daha kısa kesen şekillendirme başlığı kırıldı 6 sene sonra. Şimdi bir tık uzun kesen başlık ile kesip eğer gerekiyorsa jilet ile tamamen alıyorum. Öğrenci olduğum için jilete çok fazla yönelmiyorum ama bu seviye yeterli şu anlık bana.
Benim kullandığım başlık da o üstü delikli alüminyum folyo tarzı olan yumuşak başlık. 6 ayda bir yenilemek gerekiyor ancak bulması zor, çoğu firma elinde hazırda bulundurmuyor. Philips bu konuda iyiyse ona geçebilirdim, elimdeki Braun ile aynı yerden 2-3 kez hafif bastırarak geçtiğimde şimdilik iyi alıyor. Sakal ve bıyık sevmiyorum acaba bu konuda en iyisi hangisi?

Peki bir kaç arkadaş tıraş makinesi önerisinde bulunmuş ama hiç marka dışında hiç jilet önerisi göremedim. Yok mu jilet önerisi olan? Çoğu kişi Gilett i öneriyor ama hangisi?
Muhle R89 makine ve Feather jilet. Feather cok keskindir, kullanmasi acemiler icin biraz zor olabilir. Baslangic icin Personna Lab Blue iyidir.

Peki bir kaç arkadaş tıraş makinesi önerisinde bulunmuş ama hiç marka dışında hiç jilet önerisi göremedim. Yok mu jilet önerisi olan? Çoğu kişi Gilett i öneriyor ama hangisi?
Bir pakedin içinde 5-6 tane olanlar var kullan at tarzı. Onların daha ekonomik olduğunu düşünüyorum çünkü özel bir tutacak ile alıp sonra jilet alırım dediğinde ne hikmetse o jiletler çok pahalı oluyor.
Benim kullandığım başlık da o üstü delikli alüminyum folyo tarzı olan yumuşak başlık. 6 ayda bir yenilemek gerekiyor ancak bulması zor, çoğu firma elinde hazırda bulundurmuyor. Philips bu konuda iyiyse ona geçebilirdim, elimdeki Braun ile aynı yerden 2-3 kez hafif bastırarak geçtiğimde şimdilik iyi alıyor. Sakal ve bıyık sevmiyorum acaba bu konuda en iyisi hangisi?
Makine ile o başlığı hiç kullanmadığım için tavsiye veremem maalesef. Değiştirilmesi gerektiğini bile bilmiyordum onun ve çoğu markanın sırf değişim için yeni başlık üretip ayrıyetten satacağını pek sanmam.

@Kunget @Nieagerams Tabi ki genetikle alakalı bir şey. Ama atıyorum adamda kalp sorunu var, siz üstüne bir de sigara içip alkol tüketmesini öneriyorsunuz. Gerekçeniz ise ben öyle yapıyorum, hiçbir şey olmuyor. İyi de sana olmuyor bana oldu. genetik açıdan bana benzeyen akrabalara bu tavsiyede bulundum, çocukların sakalı düzgün çıktı.

Makine sinek kaydı almıyor diyen hangi makinayı kullanmış merak ediyorum. Braun kullanıyorum yaklaşık 4-5 sene oldu, bir tık jiletleri değiştirmek gerek gibi biraz uğraştırmaya başladı. Her türlü makine daha iyi. Düzgün bir makine alırsan yeterli olacaktır. Jiletle 2-3 kere olmuşumdur uğraştığına değmez.

@260448 biraz uğraştırsa da 8 senedir kullandığım makineyi buldum. Doğal olarak stoklarda yok :) İndirime getirip zamanın 60-70 TL arası bir fiyata almıştım. Philips QG3250 Multigroom 7'si 1 Arada Erkek Bakım Kiti Fiyatı
Bendeki de bu. Ancak başlığını hala bulamıyorum. Aslında çok aramadım ama bilmiyorum çok rahat ettirmiyor beni, ilk geldiğinde tek seferde alıyorken şimdilerde bastırıyorum. Yine de tahriş etmiyor çok fazla zorlamadıkça. Başlıklarını sen nereden alıyorsun?

Not: Burada daha ucuz görüldüğü üzere. İlk yazdığımda çıkan site çok pahalı gözüküyor. Vatan linki

Bendeki de bu. Ancak başlığını hala bulamıyorum. Aslında çok aramadım ama bilmiyorum çok rahat ettirmiyor beni, ilk geldiğinde tek seferde alıyorken şimdilerde bastırıyorum. Yine de tahriş etmiyor çok fazla zorlamadıkça. Başlıklarını sen nereden alıyorsun?
Açıkçası hiç başlık değiştirmedim. Herhangi bir küf durumu veya körelme durumu da yok hala ilk günkü gibi kesiyor. Folyolu başlığı hiç kullanmadığımı yeniden belirtiyim.
Bu arada diğer bir iki kere kullanmak durumunda kalıp memnun kalmadığım Braun bu Braun 2’si 1 Arada Erkek Bakım Kiti Tıraş ve Şekillendirme Fiyatı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı