Jojo part 7 inceleme

Merhabalar, ben geçen jojo's bizarre adventure: Steel ball run (part 7) kitabını bitirdim, öncelikle kitabı öneririm ancak birazcık saçma olduğunu kabullenmeliyim.
Hikayemiz 1890 yılnda (sanırsam) Amerika'da bir yarış hakkında. (Amerika, şaşırdık mı? Hayır.)

1614947108969.png


Bu resimdeki abimiz, johnny joestar. İsmi herkesin bildiği jonathan Joestar'dan kalma. Johnny, doğuştan bacakları felç. Eski jockey.(at binicisi, yarışcı) bir gün bu abimiz, Amerika'da gerçekleşen "Steel ball run" yarışına katılır, sebebi ise kazanana 50 milyon (sonradan 60 milyon) dolar kazanmak.
Bu johnny abimiz havalı, korkutucu ve rakiplerine korku salan gyro zepelli ile tanışıyor. (bak Phantom blooddaki olay joestar ve zepelli tanışıyor arkadaş oluyor he? :D)
standı ise tusk denilen bir stand. (focusumuz son act olan act 4.)

1614947368567.png


Bu abimiz ise gyro zepelli, uzatmayayım diye olayı şu;
Resimde gördüğünüz o yeşil toplar gyro abimizin "spin" adlı özelliğini kullanması için var. O metal toplara Spin'i dolduruyor abimiz, birinin yüzüne bir çakıyor o topu adam gg oluyor.
Gyro'nun o Steel ball'larına johnny dokununca birkaç saniyeliğine ayakta durabiliyor. Ancak ondan sonrası tırt gene attan inemiyor gariban.
Böyle böyle olaylar geçerken 2 düşman geliyor karşılarına (sonunda)
Bu düşmanlar Amerika'nın başkanı ve başka bir jockey diego brando.

1614947639252.png


Bu diego brando, küçüklüğünde babası alkol bağımlısı diye Diego'ya sahip çıkamıyor ve annesine "onu toprağın altına göm!" komudunu veriyor. Anneside ölmemek için harbiden Diego'yu canlı canlı gömüyor, sonradan pişman olup geri çıkartıyor. Sonra babası dereye at boğulsun diyor, gene annesi kurtarıyor oğulcağızı. İlk olarak dinazora dönüşmesini sağlıyan scary monsters, sonra ise the world: Altarnate Universe'e sahip oluyor.

1614947775523.png


Diyebilirsiniz, LAN bu kim diye. Bu Amerika'nın başkanı funny valentine. Hayır, isimi sallamadım. Bu abimizin karısı başka bir kadınla aşk yaşıyor desem yalan demiş olmam. Standının ismi "dirty deeds done Dirt cheap" (D4C),özelliği ise farklı boyutlarda funny Valentine'ı gezdirmesi. Gyro'yu da headshot atarak öldürdü abimiz.
Hikaye sonunda johnny Diego'nun hain planı yüzünden ölüme terk ediliyor ancak ölmüyor, yarışı düzenliyenlerden biri (sanırsam) ona yardım ederek "corpse of the saint" (Hz. İsa'nın vücut parçaları) e götürüyor. Orada hikaye iyce bir değişiyor vb derken AAA diego kendi yüzünü gördü diye (funny valentine onu başka bir boyuta attı)
Parçalanarak ölüyor. Johnny tusk act 4 ile funny Valentine'ın tozunu yerde bırakmıyor o derecede parçalıyarak ışık hızında yumruk atarak öldürüyor.
Johnny joestar, tüm jojo evreninde görüceğiniz en saçma yolla ölüyor. Ne oluyor?
Kafasına taş düşüyor ve taş aşırı büyük diye kafası fındık gibi eziliyor. Ve karısını kurtarıp çocuğunu unutarak ölüyor.

Adsız.png
 
Mangayı tekrar okumanı öneririm zira yanlışların var. Birincisi Johnny doğuştan felç değil sonradan felç oluyor. İkincisi Johnnynin Steel Ball Run a katılma amacı 50 milyon dolar kazanmak değil zaten zengin bir aileden geliyor katılma amacı ise kendi benliğini bir nevi yaşama amacını bulmak gibi bir şey. Üçüncüsü yanlış sayılmaz fakat Johnnynin ölme sebebi part 8 de anlatılıyor yani part 7 incelemesinde olmaması gereken bir şey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı