Çözüldü Jumper Kablolar Kaç V, A, W, taşıyabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Teşekkür ederim. Ampül 9W. 220 Volt ile çalışıyor. O halde 26 Amper civarı akım çekecek. Bu da jumper için imkan olur. Tekrar teşekkür ederim.

Jumper ile Ampül yakmayın, hatta AC voltajda dahi kullanmayın. Jumper kablolar, breadboardda, 5 - 24V ve 2A'ya kadar DC voltajla kullanmak için idealdir.
0.5 mm çaplı olanlardan ise, 6-7A en fazla.
1605443796054.png

Kablo aynı bu şekilde. Yalnız ben bu işlerde yeni olduğum için A, V, W, kavramlarını tam kavrayamıyorum. Siz bana tam olarak olur veya olmaz derseniz ben daha rahat anlayabilirim.

A=Amper. Hattan geçen akımın miktarı.
V=Voltaj. Hattan geçen gerilimin miktarı.
W=Watt. Hattan çekilen gücün miktarı.

W = A x V formülü ile birbirleri ile ilişkilerinden hesabı yapabilirsiniz. Kullanacağınız ampulün W değeri ve kaç V olacağını biliyorsunuz zaten. Çekilecek akımda A = W / V olur. Buna göre değerlendirebilirsiniz.

Bu arada gönderdikleriniz 0.5 mm olanlardan.

A=Amper. Hattan geçen akımın miktarı.
V=Voltaj. Hattan geçen gerilimin miktarı.
W=Watt. Hattan çekilen gücün miktarı.

W = A x V formülü ile birbirleri ile ilişkilerinden hesabı yapabilirsiniz. Kullanacağınız ampulün W değeri ve kaç V olacağını biliyorsunuz zaten. Çekilecek akımda A = W / V olur. Buna göre değerlendirebilirsiniz.

Bu arada gönderdikleriniz 0.5 mm olanlardan.
Teşekkür ederim. Ampül 9W. 220 volt ile çalışıyor. O halde 26 Amper civarı akım çekecek. Bu da jumper için imkan olur. Tekrar teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Ampül 9W. 220 Volt ile çalışıyor. O halde 26 Amper civarı akım çekecek. Bu da jumper için imkan olur. Tekrar teşekkür ederim.

Jumper ile Ampül yakmayın, hatta AC voltajda dahi kullanmayın. Jumper kablolar, breadboardda, 5 - 24V ve 2A'ya kadar DC voltajla kullanmak için idealdir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı