Benim ROG Zephyrus G16 işlemcisinde ciddi ısınma sorunu var. İşlemci 95 dereceye geldiğinde frekans kısıyor stutterler oluyor herhangi bir oyun oynanmayacak vaziyete geliyor. Ben Turbo modunada alsam hava soğukta olsa sıcaklık düşmesi gerekirken laptop kendiliğinden frekansı arttırıyor yine 95 dereceyi buluyor öyle bir kısır döngü içindeydim servis yardımcı olmadı sentetik test yapıp sorun yok deyip geçti. Başka fanları ve laptopu kaldırmayı denemiştim çözüm olmadı. Bu soğutucuyu aldım bir süre kullandım net bir şekilde sttuterler azaldı fakat yeterli gelmedi. Bu üründe nedense yurtdışındakilerdrn farklı ollarak alt ve üst kısımlarda sünger yok, sünger koymak için mıknatıs yeri var ama sünger gelmedi kutudan sadece sağda solda geldi. Bende kutuda hasar görmemesi için konulan beyaz sert süngerleri alıp alt ve üdt kısma çift taraflıyla yapıştırdım ve bu sayede artık dışarıya hava kaçmıyor. Vakum etkisiyle stutterler yok, sıcaklıkta sabit 95 yerine 90 93'ler civarı geziyor. Bendeki bu frekans yükseltme olayı olmasa tahminim net 10 15 derece düşürüyor sıcaklığı. Sessiz kullanmak istediğimde de 600RPM alıyorum mis gibi kullanıyorum tavsiye ederim.