Kabin bagajında tütün taşınır mı?

ismail4440

Decapat
Daha fazla  
Haftaya İspanya'ya gidiyorum, daha önce de gittim sigara ve tütün çok pahalıydı. Şimdi giderken 3 tane camel 100 götürmeyi düşünüyorum ama check in bagajına mı koysam kabin bagajı mı yoksa, ikisine bölüştürsem mi bilemedim. Bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz?

Alkol kesinlikle yasak ama çantamda puro vs. 1-2 tane olduğunda sorun olmadığını bilirim ama siz ne olur ne olmaz bagaja verin. Ekstra olarak kabin bagajına 5 paket bel çantanıza 5 paket sırt çantanıza 5 paket olarak koyarsanız ne olur bilmiyorum bence bir şey olmaz denemekten zarar gelmez fakat:

*Siz de bilirsiniz ki yurtdışından geldiğinizde Gümrük Geçişi vardır ve X-ray ile eşyalarınızı ararlar orda 1 kişiden 3 kartondan fazla çıkarsa alacaklarını düşünüyorum ama bu yasak belki İspanya'da yoktur. Sadece bizim ülkede varsa şaşırmam çünkü ben gittiğim ülkelerde hiç Gümrük Xray'i olduğunu görmedim.

Alkol kesinlikle yasak ama çantamda puro vs. 1-2 tane olduğunda sorun olmadığını bilirim ama siz ne olur ne olmaz bagaja verin. Ekstra olarak kabin bagajına 5 paket bel çantanıza 5 paket sırt çantanıza 5 paket olarak koyarsanız ne olur bilmiyorum bence bir şey olmaz denemekten zarar gelmez fakat:

*Siz debilirsiniz ki yurt dışından geldiğinizde gümrük geçişi vardır ve X-ray ile eşyalarınızı ararlar orada 1 kişiden 3 kartondan fazla çıkarsa alacaklarını düşünüyorum ama bu yasak belki İspanya'da yoktur. Sadece bizim ülkede varsa şaşırmam çünkü ben gittiğim ülkelerde hiç gümrük X-ray'i olduğunu görmedim.

Hocam bu gümrük hakkında bilgilisiniz sanırım ben ürün aldım ve galiba sınırı aşmasına rağmen check in bagajına koyup gümrük kontrolü olmayan sağ taraftan geçip gittim hiçbir şey de demediler?

Hocam bu gümrük hakkında bilgilisiniz sanırım ben ürün aldım ve galiba sınırı aşmasına rağmen check in bagajına koyup gümrük kontrolü olmayan sağ taraftan geçip gittim hiçbir şey de demediler?
Türkiye'ye döndüğünüzde mi oldu yoksa siz yurtdışına gittiğinizde ordaki gümrükte mi?

Türkiye'ye döndüğünüzde mi oldu yoksa siz yurt dışına gittiğinizde oradaki gümrükte mi?

Türkiye'ye döndüğüm de gümrüklü çıkış ve gümrüksüz çıkış vardı bende çok umursamadım gümrüksüz yerden geçtim acelem var diye ekstradan zaten oradaki ülkede gümrük hakkında bir yerde göremedim.

Türkiye'ye döndüğüm de gümrüklü çıkış ve gümrüksüz çıkış vardı bende çok umursamadım gümrüksüz yerden geçtim acelem var diye ekstradan zaten oradaki ülkede gümrük hakkında bir yerde göremedim.

Bazen boşveriyolar kişiden kişiye değişiyor sizin çantanızı açtırıyor arıyor hele turistseniz daha çok yorucu olduğundan. Bazen de gözlerinden kaçıyor az bi ihtimal de olsa ama Gümrüksüz kısımdan hiç geçmedim. Ama ben o kurallara %100 uyduklarını düşünmüyorum güven-güven ilişkisine dayanıyor.

Ben de bir kez yanlışlıkla fazla getirdim ama sınırı çok abartmadan aşıyordu o zaman bi kaç soru sordular yanımda başkaları da olduğu için gönderdiler ama siz kesinlikle yapmayın riskli bir şey.

*Siz de bilirsiniz ki yurtdışından geldiğinizde Gümrük Geçişi vardır ve X-ray ile eşyalarınızı ararlar orda 1 kişiden 3 kartondan fazla çıkarsa alacaklarını düşünüyorum ama bu yasak belki İspanya'da yoktur. Sadece bizim ülkede varsa şaşırmam çünkü ben gittiğim ülkelerde hiç Gümrük Xray'i olduğunu görmedim.
Hocam resimdeki tütün paketinden 1 tane kabin bagajına 2 tane de check in bagajına koymayı düşünüyorum

paketler 100er gram ama sınır 250 gram sanırım

yani toplamda 300 gram götürmek istiyorum bölerek sıkıntı olur mu

Dosya Ekleri

• images (41).jpeg
    images (41).jpeg
    36,7 KB · Görüntüleme: 32
Hocam resimdeki tütün paketinden 1 tane kabin bagajına 2 tane de check in bagajına koymayı düşünüyorum

paketler 100er gram ama sınır 250 gram sanırım

yani toplamda 300 gram götürmek istiyorum bölerek sıkıntı olur mu
Dostum bence direkt 3'ünü de check in bagajına koy en iyisi olur risksiz istersen kabin bagajına da 1 tane koyabilirsin en fazla onu çıkartırsın sorun olmaz bence
sonucunu da söyle merak ettik en son

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı