Kablo düzeni nasıl iyileştirilir?

Burkil06

Decapat
Yer
Ankara\Yenimahalle
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4070 Super
CPU: Intel Core i7-14700KF
Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML360L Core
Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
RAM: 32 GB Kingston DDR5
SSD: Corsair MP600 Pro NVMe
PSU: Cooler Master MWE 850 Gold V2
Kasa: MSI MAG PANO M100R PZ
Monitör: AOC 24G4X
Klavye: SteelSeries Apex Pro TKL
Mouse: Glorious Model O- (Minus)
Kulaklık: HyperX Cloud II Core Wireless
Sorum başlıktaki gibi. 9 ay kullandım bir şey olmadı. Şimdi fan alacağım ve açınca şok oldum. Bir tane kablo baskı yapıyor fan huba sorun olur mu? Ayrıca oradaki herhangi bir kablo çıkarsa sorun olur mu?

Küçük kablo kelepçelerinden alacaksın, biraz kahve, soda, sprite, bira vb. ne çekiyorsa canın yanına koyacaksın, sistemi sökeceksin ve tekrar düzenleyerek yerleştireceksin. Bir de bezle ufak bir temizlik yapabilirsin kablo plastiklerinde.

Bazı kablolar kısa ara bağlantılarından bağlanır, uçları serbest kalır, veya tersi olur ve kasa içinde hareket etmeleri zor hale gelir. O yüzden tek tek söküp yapman gerek.

Hocam üstten gelen 6'lı kablo var ya o baskı yapıyor huba sorun olur mu?

Hocam üstten gelen 6'lı kablo var ya o baskı yapıyor huba sorun olur mu?
Şimdi benim kasayı kapatmamla seninkisi aynı olmayacaktır o yüzden sana "olmaz" derim, gider transistörü sıkıştırır - sende kapağı kapatırken görmezsin.

Mümkün olduğunca yanından yöresinden geçir, bak zaten üstünde çeşitli bileşenler var.

Bende benim kablolara kötü sanırdım xD, bir zararı olmaz PC'ye böyle olmasının ama ileride birşey söküp takmak istediğinde başın ağrır.

Transistör ne birde sıkıştırırsa ne olur? Hocam 9 ayda birşey olmadı zaten. Ama düzenlemek isterim tabiki. Fan alacağım sonuçta.

Transistör ne birde sıkıştırırsa ne olur? Hocam 9 ayda birşey olmadı zaten. Ama düzenlemek isterim tabiki. Fan alacağım sonuçta.
Sen kapağı açtığında kablolar hiç hareket etmedi diye düşünüyorsan, bir daha bir düşün istersen derim. Kapağı kapatırken, açtığındaki gibi bir eğim büküm açıda durmayacak. Bu planlanmış bir makine parçası ya da yengeç kıskacı değil yuvası olan, kendini nasıl rahat hissediyorsa o an ona göre kapanacak işte.

Transistor fotoğrafta 6'lı kablonun arkasındaki gri parça mesela. Sen acele etme bugün düzenlemek için, ince kablo kelepçelerinden al küçük, sonra dediğim gibi sakin bir kafayla yaparsın, hem sirkülasyon güzelleşir, hem tozlanma alanları düzenlenir - temizlik kolaylaşır.

Hocam maalesef ki şimdi yapabileceğim bir iş değil. Kablolar 6 kabloyu fan huba dikey şekilde kapttığımı düşünün. Çok hafiften bastırınca kapanıyor zaten. Ayrıca diyelimki fan hub ortadan ikiye yarıldı yada kablo koptu. Ne olur?

Hub zarar görürse fan yönetimi v.b problem yaşar. Yenisini bulabilir misin bilmiyorum.

Kablo kolay kolay kopmaz ama hadi koptu veya ısındı da inceldiği yerden plastiği eridi diyelim, kısa devre yapar sistem kapanır. Sen kısa devreyi bulana kadar açılmaz veya açıp kaparken beslediği şey ne ise, cpu, mobo, o zarar görür.

Rahat kapandıysa böyle problem olmaz. Kablo kelepçesini nalburdan alabilirsin.

İnşallah olmaz diyelim. 7 Mayıs'ta fan alacağım. Mağazaya gidip dediğiniz şeyleri yaptıracağım. Bilgim yok maalesef. Bir de parmağınla gösterdiğim karemsi şey yamuk duruyor. Sıkıntı yaratır mı? Değişmiyor pozisyonu lehimlenmiş gibi sanki. 4 tane çubuğa bağlı gibi fotoda 2 tanesi görünüyor.

Hocam birde ben fan hızlarını bu kontrolcü ile kontrol edebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…