Kablo tesisatını yenilemek pingi düşürür mü?

efe014

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2018
Mesajlar
120
Merhabalar, oturduğum eve yaklaşık 6-7 ay önce taşındım pingim ilk zamanlar LOL EU west sunucusunda 60-61 arasındaydı sonra sürekli artmaya başladı. Şaka gibi, aydan aya pingim arta arta 72'lere kadar geldim. Bilgisayarımıda formatladım özellikle virüsten dolayı mı diye oda değil. Bu arada hızımı sabit seviyesinde alıyorum son çözüm olarak kabloları yenilemeye düşünüyorum, kutudan modeme kablo çekmek istiyorum ama oda bir hayli masraflı. Yaptırmadan önce bir bilgi almak istedim.
 
İnternet Servs Sağlayıcınızı konuyla ilgili olarak aradınız mı? Belki bir güncellemeyle halledebilirler. Önce bi müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.
 
Avrupa Batı sunucularının konumları değiştirilebiliyor. Ben şahsen 2 yıl önce Türkiye sunucusu yokken Avrupa Batı sunucusunda 60 milisaniye gecikme ile oynardım, geçenlerde bir girdim 70-75 arası alıyorum. Tamamen sunucu lokasyonu ve optimizasyonuna bağlı. Riot Games, Türk oyuncuların Türkiye sunucusunda oynamasını istiyor artık. Avrupa Batı'da değil.
 
Uzun süre değiştirilmediyse tabii ki etkisi olacaktır. Örneğin düşük Upload ve ping sorunu yaşadığım için ev içi tesisatı tamamen değiştirerek sorunumu çözmüştüm.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı