Burada fiyattan çok ürünü ne için aldığın önemli oluyor aslında. Ben zamanında WH-XB900N almıştım, 1000 TL bandında. Alma amacım masa başı çalışırken kullanmaktı zira kulak içi kuılaklıkları 4 5 saat takmak hiç sağlıklı olmuyor. İşimi görüyordu ve hala da görmekte. Ortalama bir NC performansı var, ofis - kütüphane gibi ortamlarda gayet yeterli.
Ancak ses performansı o kadar da iyi değil ve özellikle dışarda / yürürken kullanım için ideal değil. Bu nedenle ondan bir sene sonra Sony WF-1000XM3 aldım.
WF-1000XM3 kulağınıza tam oturuyorsa ve doğru da equalizer ayarı yaptıysanız, Appe AirPods Pro gibi bir sonuç veriyor. AirPods Pro'da bulunan dinamik equalizer eksikliği hissediliyor mesela. Ancak gürültü engelleme sistemi gerçekten başarılı. Otobüste, arabada, dışarıda, metroda sizi soyutlamaya yetiyor. Sesi de gayet berrak. Ancak batarya süresi kulak üstü kadar değil tabii ki ve yine uzun uzun kullanabileceğiniz süre de o kadar fazla değil. Zira kulak içi kulaklıklar birkaç saat sonra rahatsız etmeye başlayabiliyor.
1000 TL bence riskli bir rakam zira mevcut skalada F/P ürün kadar balon ürün de var. Bence burada ilk başta NC ve kablosuz şarj gibi özellikleri kafadan eleyerek gitmek gerekiyor.
Ofis kullanımında Kulak üstü kulaklık ideal oluyor. DIşarıda kullanacaksanız da sağlam bir NC'ye sahip kulaklık gerçekten müzik zevkini arttırıyor.
Ben şu an Sony ikilimden memnunum. Bu ikili yerine bir şey alacak olsam ya tamamen kulak üstüne yatırım yapıp Bose QC 2/3 ya da Sony WH-1000XM4 alırdım. Veya kulak içi tarafında AirPods Pro'yu tercih edebiliridim. Kullananlar karma kullanım performansından ve batarya süresinden memnunlar.
Kulaklık seçerken deneyebilmek gerekiyor. Ben WF-1000XM3 almadan önce Jabra 65T ve 75T'yi deneyimledim. İkisi bana olmadı mesela, Amazon sayesinde ikisini de iade edebilip Sony aldım. Başkası için Sony olmaz Jabra öne çıkar, buna tamamen kişisel.
Sadece belli bir fiyat sakalasına kadar özellikle "NC" özelliğine aldanmayın. NC var, NC var zira. NC olacak diye çamur gibi ses dinlemeye gerek yok diye düşünüyorum.
Son olarak, 1000 civarında indirimleri bekleyip Jabra Elite 2 / 3 ya da WF-1000XM3 almayı denerdim.