Kablonet 100 Mbps internet 49.75 çıkıyor

Poruchitel

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
145
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah Superonline'ı bırakıp Kablonet 100 Mbps'e geçtik. Modemin dibinden telefonumla test yaptığım zaman hız 99 Mbps çıkıyor. Fakat odama gelince bilgisayardan ölçtüğüm zaman 49.75 çıktı. Bunun sebebi nedir? Bilgisayar ile modem arasında aman aman mesafe yok. 10 metre belki vardır. Bilgisayar 5 GHz'i görmüyor. Mecbur 2.4 kullanıyorum. Telefondan modemin yanında 5 GHz ile yaptım testi.

1642846478141.png
 
Bende geçen Türk Telekom'da fibere geçirelim dediler kabul ettik aynı sorun var diğer odalarda internet hızı yarı yarıya düşüyor.
 
2.4 GHz ile çok iyi bile alıyorsunuz.
 
Modemi muhtemelen Kablonet'ten almışsınızdır, Kablonet'in modemlerinden kalite olarak çok şikayet var. Bende CBW-383Z4 var, özellikle son 1 senedir kablosuzu saç baş yoldurttu. Kablolu 1 PC bağlıydı, onda bir sorun yoktu ama kablosuza gelince delirtiyordu. Yeni verdikleri Infinity, Ubee vb. markaları da pek beğenmediklerini yazmışlar sağda solda. O nedenle hiç modem değiştirmeden, bir TP-Link kablosuz router aldım, bütün IP'dir DHCP'dir vb. işlemleri de ona verdim. Modemin kablosuzunu da kapattım kurtuldum, sadece interneti alıp kabloyla router'a veriyor.

Özetle ben, yeni bile olsa modemin wireless'ından kaynaklandığını düşünüyorum.

2.4GHz için bu hızlar normal. Daha iyi bir kablosuz ağ adaptörü ile 5GHz kullanıp tam verim alabilirsiniz.

2.4 GHz ile çok iyi bile alıyorsunuz.

2.4 GHz ile iligli olduğunu söyleyen arkadaşlar da olmuş ama benim yukarıda yazdığım durumda, aldığım router'ın 5 GHz özelliği de olmasına rağmen, kablosuz internet alan bütün cihazlar 2.4 GHz standardında. Az önce hız testinde kablosuz olarak 100 Mbps'den 84 civarı aldım. Mesafem router dibi olmasa da uzak değil, 1-1,5 m. kadar ama arada bir adet de duvar var. Dediğim gibi modemin kablosuzunda bu hızları ancak modemin canı isteyince alıyordum, o da sürekli kopmalarla birlikte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı