Kablonet farkları nelerdir?

A.Aoi

Decapat
Daha fazla  
Bir yıldan uzunca bir süredir TurkNet abonesiydim. VDSL altyapıya sahip olduğumu ve altyapımın 75 Mbps'e kadar desteklediğini söylemişlerdi. Zamanla 60-70 Mbps'den 20-30'lara kadar hızımı düşürdüm ama kopma sorunlarım çözülmeyince geçen hafta TurkNet aboneliğimi sonlandırdım.(TT'nin binaya yerleştirdiği kutu 24Mbps hıza kadar destekliyormuş! Superonline'dan gelen kurulum ekibinin dediklerine göre)
Bu bir hafta içerisinde TT ve Superonline'a başvuru yaptım ama çeşitli nedenlerle kurulum sağlanmadan iptal ettim. İki gün önce arkadaşlarla sohbet ederken Kablonet'in konusu açıldı. Diğer internet sağlayıcılarına göre farklı bir altyapı kullanıyormuş. Bu bahsi geçen altyapı tam olarak nedir? Diğerlerinden farkları, artısı eksisi nedir? Farklı bir altyapı kullandıkları için ping durumu ne olur? TurkNet'te iken hız testlerinde 10'un üzerini hiç görmedim. TT altyapısında yaşadığım ve yukarıda bahsettiğim yuksek hızda bağlantı kopma sorununu Kablonet'te de yaşar mıyım? TT altyapısından hizmet sağlayan başka bir firmaya geçsem de altyapı değişmediği içi sorunlarımın çözüleceğini sanmıyorum. Kablonet ile ilgili kafamda çok soru var ama onları arayıp da yalan yanlış bilgiler de almak istemiyorum.
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not: Kablonet'in sitesinden yaptığım altyapı sorgulamasına göre fiber altyapıya sahipmişim

Dostum 5 senedir Kablonet kullanıcısıyım. Kısaca özetleyeyim.
1.Kablonet Steam üzerinde indirme ve ping olarak en iyisi olarak seçilmiştir araştırıp bakabilirsiniz.
2. 5 senedir kullanıyorum internet kesintisi 1 kere yaşadım 5 yıl içerisinde.
2. vadedilen hızların üstünde indirme alıyorum 100 Mbps kullanıyorum oyunları 12 ile indiriyorum diğer firmalarda bölemi bilmiyorum.
3. eğer yayın açıyorsanız Twitch YouTube olsun diğer firmalar gibi ping artışı olmuyor Kablonet'te normal ping değerin neyse aynı şekil devam ediyorsun müthiş gerçekten.
- Yönleri.
1. saat 19:00 başlayıp 00:00 saatine kadar atıyorum 100 Mbps hız kullanıyorsam bu 25 Mbps iniyor gerçekten çok can sıkıcı saat 00:00 olduğu anda netin 100Mbps çıkıyor.
2. diğer firmalara göre upload değeri çok kötü 5 upload veriyorlar yayıncılık için önemli ben önceden 5.70 alıyordm şimdi 4.20 4.60 geziyor 5.70 alsam kabulummdür.
Benim gözlemlerim bu kadar ama siz fiberden bahsediyorsunuz kaç upload vercekler size merak ettim konuştunuz mu?

Diğer internet sağlayıcılarına göre farklı bir altyapı kullanıyormuş. Bu bahsi geçen altyapı tam olarak nedir? Diğerlerinden farkları, artısı eksisi nedir? Farklı bir altyapı kullandıkları için ping durumu ne olur?
TürkNet, GıbırNet, Millenicom gibi firmalar TürkTelekomun altyapısını kullanır. KabloNet kendi altyapısını kullanır, diğer altyapılardan farkı yok kendisine ait olması dışında. Ping değerini tahmin etmek olası değil fakat fiber altyapı varsa 3-5ms arası alırsınız.
KabloNet kaliteli bir firma, fiber altyapı da varsa bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Kablonet interneti TV kablosu üzerinden veriyor diye biliyorum bir Kablonet kullanıcısı olarak. Ping durumu pek iyi değil hatta en kötüsü diye biliyorum 80ms'lere çıkıyor. Benim için çok önemli değil ms ama senin için önemliyse pek önermem. Bilmiyorum senin yaşadığın bölgede değişir mi durum ?

Birde soğuk, yağmurlu havalarda internet kesilmesi oluyor. Sık sık olmuyor ama bazen yapıyor. Teknik destek olarak çok iyi, aradığın zaman aynı gün en kötü 1 gün sonra geliyorlar.

1.Kablonet Steam üzerinde indirme ve ping olarak en iyisi olarak seçilmiştir araştırıp bakabilirsiniz.
2. vadedilen hızların üstünde indirme alıyorum 100 Mbps kullanıyorum oyunları 12 ile indiriyorum diğer firmalarda bölemi bilmiyorum.
3. eğer yayın açıyorsanız Twitch YouTube olsun diğer firmalar gibi ping artışı olmuyor Kablonet'te normal ping değerin neyse aynı şekil devam ediyorsun müthiş gerçekten.
- Yönleri.
1. saat 19:00 başlayıp 00:00 saatine kadar atıyorum 100 Mbps hız kullanıyorsam bu 25 Mbps iniyor gerçekten çok can sıkıcı saat 00:00 olduğu anda netin 100Mbps çıkıyor.
2. diğer firmalara göre upload değeri çok kötü 5 upload veriyorlar yayıncılık için önemli ben önceden 5.70 alıyordm şimdi 4.20 4.60 geziyor 5.70 alsam kabulummdür.
Benim gözlemlerim bu kadar ama siz fiberden bahsediyorsunuz kaç upload vercekler size merak ettim konuştunuz mu?
Tek sıkıntısı en aktif olduğum saatlerde 25 mbps hıza düşürmesidir. O yüzden benim gözümde pek bi kıymeti kalmıyor.

- Yönleri.
hayır, henüz arayıp konuşmadım. ilk olarak buradan bilgi alayım dedim. yarın arayıp konuşursam buraya yazarım.
açıkcası benim tek isteğim bağlantı kopmaması ve düşük ping. 100mbsp gibi yüksek downloadlarda gözüm yok :D
kampanyaları incelediğimde saat 19 ila 24 arasında bahsettiğiniz bu hız düşmesi ile ilgili hiçbir bilgi göremedim. bu konuda müsteri temsilcileri ile görüştünüz mü? görüştüyseniz ne dediler?

Hayır, henüz arayıp konuşmadım. İlk olarak buradan bilgi alayım dedim. Yarın arayıp konuşursam buraya yazarım.
Açıkçası benim tek isteğim bağlantı kopmaması ve düşük ping. 100mbsp gibi yüksek downloadlarda gözüm yok :D
Kampanyaları incelediğimde saat 19 ila 24 arasında bahsettiğiniz bu hız düşmesi ile ilgili hiçbir bilgi göremedim. Bu konuda müsteri temsilcileri ile görüştünüz mü? Görüştüyseniz ne dediler?

Herkesde oluyor bu durum her pakette oluyor hocam fiberde başkadır onda düşürmezler ama arayıp sorduğumuzda internet kesilmelerini önlemek için olduklarını söylediler. Benlik bir şey değil yani şahsen ben TurkNet'e geçmeyi istiyorum ama TurkNet'i bilirsiniz sürekli interneti kopan bir firma geçme isteğimde aynı parayı verip 8 upload veriyor TurkNet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı