Kablonet fiber çeşit çeşit mi?

242247

Hectopat
Arkadaşlar apartmanda Kablonet fiber var.
Zaten ben daha önce de Kablonet kullanıyordum yüzgüldüren kampanya diye bir şey 100Mbit.
Şimdi 1000MBIT'e kadar paketleri var, tekrar geçmek istiyorum ama arayıp sorunca maksimum 100 alırsınız diyorlar.
Neden böyle? Çeşit çeşit mi fiber var? Fiber var işte ben neden 1000 alamıyorum?

1662796491718.png

Dosya Ekleri

• 1662796425338.png
    1662796425338.png
    540,6 KB · Görüntüleme: 25
Zaten ben daha önce de Kablonet kullanıyordum yüzgüldüren kampanya diye bir şey 100Mbit.
Şimdi 1000MBIT'e kadar paketleri var, tekrar geçmek istiyorum ama arayıp sorunca maksimum 100 alırsınız diyorlar.
Neden böyle? Çeşit çeşit mi fiber var? Fiber var işte ben neden 1000 alamıyorum?

Eki Görüntüle 1513544

Altyapınız eski olabilir hocam.

Bağlı olduğunuz saha dolabı 1 Gbps için uygun olmadığı içindir. PC hocası YouTube kanalı alabildi mesela bölgeleri pilot bölge olduğu için. Daha yeni yeni yapılan bir şey.

Kablonet'te iki tür fiber çeşidi var. Ayrıca VDSL hizmeti de var ama şu an ondan bahsetmeyeceğim.

İlk fiber türü: DOCSIS sistemi ile gelen. Apartmana kadar fiber kablo gelir. Aprtmandaki kutudan daireye kadan DOCSIS(anten kablosu) ile gelir. Bu sistem 100 Mbit desteklenir.

İkinci fiber türü: GPON sistemi ile gelen.
Aprtmana kadar yine fiber gelir. Apartmandaki kutudan daireye kadar yine fiber kablo ile gelir. Bu sistem 1000 Mbps(1Gbps) destekler.

GPON daha çok yeni çekilen altyapılarda var. DOCSIS zaten Kablonet'in en baştan beri kullandığı sistem.

Eki Görüntüle 1513544
Bu ekran Kablonetin resmi sitesine ait değil. Resmi sitesinden altyapı sorgulaması yapabilirsiniz : Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
Aşağı tarafta "Binamda Hizmet Var mı" diye bir kısım var. Oraya adres bilgilerinizi girince 100 Mbps sonucu çıkıyorsa en fazla 100 alırsınız. 1000 Mpbs sonucu çıkıyorsa 100 üzeri hızlar da alabilirsiniz. Sayın ÇakmaAppleÇentiği hocam da zaten Kablonetin kullandığı altyapı sistemlerini güzelce açıklamış. Kendisine teşekkür ediyorum.

Kablonet'te iki tür fiber çeşidi var. Ayrıca VDSL hizmeti de var ama şu an ondan bahsetmeyeceğim.

İlk fiber türü: DOCSIS sistemi ile gelen. Apartmana kadar fiber kablo gelir. Aprtmandaki kutudan daireye kadan DOCSIS(anten kablosu) ile gelir. Bu sistem 100 Mbit desteklenir.

İkinci fiber türü: GPON sistemi ile gelen.
Aprtmana kadar yine fiber gelir. Apartmandaki kutudan daireye kadar yine fiber kablo ile gelir. Bu sistem 1000 Mbps(1Gbps) destekler.

GPON daha çok yeni çekilen altyapılarda var. DOCSIS zaten Kablonet'in en baştan beri kullandığı sistem.
Anladım teşekkür ederim.
Gezmediğim sağlayıcı kalmadı, alabildiğim maksimum hız şuanda kablonet ile 100mbit, kendim netspeed kullanıyorum 60 alabiliyorum max.
Kablonetten fiyat zammı yüzünden çıkmıştım şimdi netspeed kablonettin en son sunduğundan daha pahalı oldu.
Geri dönmek istiyorum bu sefer daha yüksek fiyat veriyorlar.
Şöyle 200-300mbit veren bir Allahın kulu olsa 200-300 neyse verip geçeceğim ama yok.
Tek başıma başvuru da yapamıyorum hiçbir yere.
Kaldım öyle.
İşim internet üzerine yani keyif için oyunda yüksek ms almak için de lazım değil benim için bir nevi yatırım internet hızı ama elden ne gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı