Kablonet internet yavaşlığı

Azim Can

Centipat
Son 24 saatten beri internet bayağı yavaşladı. Kablonet kullanıyorum, müşteri hizmetlerini aradığımda onlardan kaynaklı olmadığını söylediler.
  • Ping ms: 10
  • Download Mbps: 24.23
  • Upload Mbps: 4.92
Değerler böyle, normalde download 90- 94 oluyordu. Acaba benden kaynaklı bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 24 saatten beri internet bayağı yavaşladı. Kablonet kullanıyorum, müşteri hizmetlerini aradığımda onlardan kaynaklı olmadığını söylediler.
  • Ping ms: 10.
  • Download Mbps: 24.23.
  • Upload Mbps: 4.92.
Değerler böyle, normalde download 90- 94 oluyordu. Acaba benden kaynaklı bir şey mi?

Bu testi saat kaçta yaptın? Upload hızın normal, download hızında 25 Mbps üzerinden normal çıkmış. 19:00 - 24:00 saatlerine göre normal. Tabi bu saatler arasında yaptıysan.

• Ping ms: 10.
  • Download Mbps: 24.23.
  • Upload Mbps: 4.92.

Herkes evde olduğu için bant genişliğine sınır gelmiş olabilir çünkü sadece ülkemizde %200 oyun oynama oranı arttı. Ve yoğun bir bölgeyse de normal mesela ben Tuzla'da yaşıyorum çok yoğun eskiden 1080P video izlerken asla donmazdı şimdi F5 bile atıyorum arada bir.

Yaklaşık son bir saattir maksimum 1000 ms gecikme bile gördüm. Genelde iyiydiler ama sadece bu salgın dönemi değil, son 6-7 aydır gecikme konusunda sıkıntı yaşıyorum.

Ortalamam 100-120 falan, bazen oyunun en cafcaflı yerinde 350-400 oluyor ama karşıdaki adam 44 ile oynuyor. Ben adama ateş ediyorum, adam ölmüyor. Niye? Çünkü ben ateş ederken zaten ölmüşüm. Sadece benim bundan haberim yok! Bu sefer güldürmedin Kablonet ama eskinin hatrına olur böyle şeyler diyorum. Geçici bir durumdur inşallah.

Bu yavaşlama sorunu sadece Kablonet'te değil sanırım, ben Türk Telekom kullanıyorum bende de bir sitelerin geç açılması sorunu var birkaç gündür.

Benim internet bağlantım 100 Mbps akıllı sınırsız 00:00-19:00 arası 100 Mbps 19: 00 - 00:00 arasıda 25 Mbps yanlız 2 gündür sadece 25 Mbps alabiliyorum. Sinyal değerleriniz normal diyorlar; gerekli yerlere mail attım öğlen 12:30 gibi ekran görüntüsü ile beraber ama ne yazık ki bir değişiklik olmadı saatin 00:00 olmasını bekliyorum umarım düzelmiştir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı