Kablonet koaksiyonel kablo (FTTB) 1000 Mbps alabilir miyim?

DDR 5 RAM

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
2.886
Makaleler
3
Çözümler
14
Merhaba arkadaşlar. Binada yukarıda da belirttiğim gibi FTTB Kablonet koaksiyonel kablo altyapım var. Bundan 1000MBPS alabilir miyim? Comnet'te sorguladığımda 1000 gösteriyor ama diğer ISS'ler 100 gösteriyor.
 
Kablonet altyapısını Comnet kullanamaz, söz konusu alt yapıya Superonline ve Vodafone'un erişimi var. Onların da erişimi 50 Mbps ile sınırlı.
Ben interneti neyden alıyorum o zaman hocam? Baya aşağıdaki kutuda Kablonet yazıyor ayrıca çatıdaki DOCSİS sisteminde de.
 
Ek olarak, Comnet 1000 Mbps gösteriyorsa kendi altyapısı vardır; bunu Comnet tarafına sorun daha net cevap verirler. Aynı şekilde Türk Telekom fiberi ile de hizmet sağlayabiliyor.
 
Eğer binanızda Türk Telekom FTTH(GPON) varsa Comnet'de' Telekom'da 1000Mbit verir. Eğer FTTB ise her ikisinden de 1000Mbit hız alamazsınız. Benim de böyle bir durumum oldu ve normal olarak ne Comnet ne de Telekom 1000Mbit hız veremeyiz, çünkü bina içi altyapınız FTTH değil dediler. Sanırım maalesef sizde FTTB olduğunuz için size de 1000Mbit vermeyecekler.

Eğer bulunduğunuz sokakta Telekom fiber altyapısı varsa evinize yada binanıza fiber çekilmemiş olsa bile sokak yada caddede fiber altyapı olduğu için Comnet altyapınız 1000Mbit diyor. Yani Comnet, altyapı sorgulamada sokaktaki yada caddedeki altyapı hızına göre değer veriyor. Çünkü benim binada Telekom FTTB var ve cihaz daire başı 100Mbit destekli ama Comnet benim ev için altyapınız 1000Mbit diyor. Sokaktaki altyapı 1000Mbit bir yana 10Gbit destekliyor. Eğer binanızda FTTB varsa, Comnet'in sorgulamasında ki 1000Mbit değerine inanıp,Telekom ile yada Comnet ile 1000Mbit abonelik sözleşmesi yapmak gibi bir hata yapmayın. Telekom 200Mbit ve üzeri hızları FTTH abonelerine veriyor. FTTB abonelerine binanızda FTTH olmadığı için en fazla 100Mbit kullanabilirsiniz, daha fazla hız veremeyiz diyor. Bana bu şekilde dedi müşteri hizmetleri.
 
Ben interneti neden alıyorum o zaman hocam? Bayağı aşağıdaki kutuda Kablonet yazıyor ayrıca çatıdaki DOCSIS sisteminde de.

E tamam işte. Kablonet altyapısından Kablonet kullanıyorsunuz?
Comnet Kablonet'in altyapısını kullanamaz. Binada ayrıca Türk Telekom altyapısı vardır böyle gösteriyorsa.
 

Geri
Yukarı