Çözüldü Kablonet kullanırken 2 kişi birbirine sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

armas

Megapat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
7.570
Çözümler
306
Yer
New York
Yeni bağlattık internetimizi, bilen bilir Kablonet diğer firmalardan farklı olarak kendi alt yapısını kullanmakta. Ben bilgisayar siparişi verdim yakında gelecek. Tek sorunum ben odamda bilgisayar oynarken ev arkadaşım salonda televizyondan Netflix/Youtube'da takılırsa veya telefonunda uygulama indirirse, ben oyun ortasındayken bende ping sorunu yaratır mı? Paketim 100 MB download 5MB upload. (19:00-24:00 arası 24MB download 2 MB upload)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende sorun olmuyor. Evde benim bilgisayarım dahil 2 bilgisayar 4 telefon 1 TV bağlanıyor pingim çıkmıyor.
Hayır, neden yaratsın? Ama mümkünse 5 GHz frekansına bağlanın.
(Konu başlıktan sapıyor yasak mı emin değilim ama soruyorum) Bu arada modemi bağlattığım ilk gün ayarlarda ben de fark ettim "2.4GHz" seçili idi ama "5GHz"i de seçebiliyordum. Seçersem firma tarafından bir sorun yaşar mıyım ve internet hızımda bi gelişme sağlar mıyım?
 
@armas o kadar kolay değil sorun yaratması. Biz 16 Mbps internetle 5 cihaz aynı anda rahatça kullanırken siz 100 Mbps ile hayli hayli kullanırsınız.

Neden 5 GHz'ye bağlanmak gerekir? Parazit olayı mı? Tamı tamına bilgim yok da.
Günümüzde birçok cihaz 2,4 GHz frekansını kullanıyor, bu da birbirlerinin sinyalini etkileyebiliyor. Her ne kadar 5 GHz'nin çekim gücü nispeten daha hassas olsa da bant genişliği daha yüksek olduğundan daha stabil bağlantı sağlanabilir.

Bu arada modemi bağlattığım ilk gün ayarlarda ben de fark ettim, 2,4 GHz seçili idi ama 5 GHz'yi de seçebiliyordum. Seçersem firma tarafından bir sorun yaşar mıyım? İnternet hızımda bir gelişme sağlar mıyım?
5 GHz özelliği firma tarafından değil, modeminiz veya "router"ınız tarafından sağlanır. Dolayısıyla firma tarafında bir sorun olmaz.

İnternet hızınızda gelişme sağlayabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı