Kablonet'e geçilmeli mi?

Puuw1999

Hectopat
Yer
İstanbul Güngören
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 / Gigabyte GTX 1660 TI 6 GB / Kingston FURY Beast 2x8 3200MHz / Asus Prime B450M-K II / Thermalright Assassin King 120 SE / Samsung 256 GB Evo SATA 3.0 / WD Green SATA 3.0 1TB HDD / AOC 27G2SPU 1 MS 165 Hz
Meslek
Öğrenci Değil
Şu ana kadar Netspeed Superonline ve TurkNet kullandım. Superonline pahalı diye TurkNet'e geçtim. TurkNet hızı yüksek fakat hep kopmalar ve zamlar oluyor diye. Netspeed geçtim. Netspeed'de de yurt dışı merkezli Rust ve CS gibi oyunlarda pingin yüksek olmasından dolayı TurkNet'e tekrar geçtim. Şimdi TurkNet'te aynı kopmalar devam ediyor. TurkNet ve Netspeed 50Mbps veriyordu. Kablonet'in sitesinde 100Mbps Kablonet altyapısı var gözüküyor. Geçmeyi planlıyorum. Bir sorun yaşayan var mı Kablonet'de? Bir de 3 ay geçmeden ISS değiştirilemiyormuş, doğru mu?

Kablonet pingi Netspeed kadar yüksek diye biliyorum ancak 100 Mbps yeterli olur.

Evet biraz okuduğumda pinglerin normale göre daha yüksek olduğunu söylüyorlardı. Dediğiniz gibi Netspeed 50Mbps iken Kablonet 100Mbps olması durumu eşitler sanırım.

3 ay kalma zorunluluğu yok. 4 yıl kablonet kullandım. Hafta başında Turkcell Superonline'a geçtim. Kablonet'te iç sorun yaşamadım. Tavsiye ederim. Geçme sebebim Turkcell'de daha iyi bir kampanya olmasıydı. 100/20 hızda kablonette tam hızı veriyor. Ping değerleri 10 15 MS. arasında, Turkcell'de de aynı hızdayım orada ping 2 MS. kablonetin verdiği modem çok iyi değil. Hatta çok kötü. Modem kiralayıp bridge moda alıp kendi routerınızı kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da Sahibinden gibi sitelerden kablonet modem alıp kira parası da ödemezsiniz, ama bir router şart. Hiç kopma arıza yaşamadım. Şu an turkcell'den de memnunum kablonetten de çok memnundum. İzmirde yaşıyorsanız, elimdeki kablonet modemi ücretsiz verebilirim. Boşta kaldı. Dandik zaten, bir router alıp bağlarsınız.

Yurtdışı çıkışı en iyi ISS'lerden biri Fixnet. Edirne'den bağlanıyorlar Avrupa sunucularında özellikle düşük ping alıyorsun.Telekom altyapısını kullanan tüm firmaların kullandığı geçiş işlemlerinin yapıldığı sistemin sahibi, alt yapı sahibi olan Türk Telekom'dur. Abone 90 gün içerisinde 2. bir churn başvurusu yaparsa sistem otomatik red veriyor diye biliyorum.

Hocam teşekkür ederim elimde bir tane modem var ve sanırım fiber destekliyor. VMG3312-B10b modem bu.

Evet ilk tercihim FixNet'di hatta 2-3 yıl önceki yorumlar fazlasıyla iyiydi. Ama son yıllarda öneren kişiye rastlamadım forumlarda.

O modemle kablosuzda 100 alamazsınız. 75'de takılır bilginiz olsun.

Ben NetSpeed'den Fixnete geçtim normalde her referansta 30 TL indirim yapıyor bir de. 2-3 hafta oldu bir problem yaşamadım hatta dalgalanmalar gitti stabil oldu. Tabi herkesin altyapısı farklı ama öneririm NetSpeed'den daha iyi.

O modemle kablosuzda 100 alamazsınız. 75'te takılır bilginiz olsun.

Hocam sebebi nedir?

Altyapınız kaç Mbps destekliyor ve kaç Mbps alıyorsunuz söyleyebilir misiniz?

Hocam sebebi nedir?

Altyapınız kaç Mbps destekliyor ve kaç Mbps alıyorsunuz söyleyebilir misiniz?
Çünkü modemde sadece 2.4 GHZ desteği var ve yanlış modele bakmadıysam 300 MBPS desteği var. Modemlerde bu değeri 4'e bölersen genelde öyle bir randımanı oluyor. Kablosuzda 75 MBPS ancak alırsın. Mesafe araya giren duvarları da katarsan 50-75 arası olur muhtemelen. Mesela bir modemde 1200 MBPS destekli diye yazar. Ama bu toplamdır. 800 MBPS 5 GHZ bandında 400 MBPS de 2.4 GHZ bandında, dolayısıyla 5 GHZ'de 200 MBPS verir o modem, 2.4 GHZ'de de 100 verir. Kablonetin modemine o modemi bağlarsan kablonetten gelen 100 MBPS'yi o modemde kablo ile alırsın WİFİ'de 95'leri göremezsin. Daha iyi bir router seçmeni tavsiye ederim. Ya da hiç router almadan kablonetin verdiği modem kötü dedim ama o bile elindeki cihazdan iyi, Netmaster İnfinitiy alırsan kablosuzda 100'ü görürsün. Bağladığın cihaz sayısı çok olursa o modem de sıkıntı çıkarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…