Kablonet'e geçilmeli mi?

Çünkü modemde sadece 2.4 GHz desteği var ve yanlış modele bakmadıysam 300 Mbps desteği var. Modemlerde bu değeri 4'e bölersen genelde öyle bir randımanı oluyor. Kablosuzda 75 Mbps ancak alırsın. Mesafe araya giren duvarları da katarsan 50-75 arası olur muhtemelen. Mesela bir modemde 1200 Mbps destekli diye yazar. Ama bu toplamdır. 800 Mbps 5 GHz bandında 400 Mbps de 2.4 GHz bandında, dolayısıyla 5 GHz'de 200 Mbps verir o modem, 2.4 GHz'de de 100 verir. Kablonet'in modemine o modemi bağlarsan kablonetten gelen 100 Mbps'yi o modemde kablo ile alırsın Wi-Fi'de 95'leri göremezsin. Daha iyi bir router seçmeni tavsiye ederim. Ya da hiç router almadan Kablonet'in verdiği modem kötü dedim ama o bile elindeki cihazdan iyi, Netmaster infinitiy alırsan kablosuzda 100'ü görürsün. Bağladığın cihaz sayısı çok olursa o modem de sıkıntı çıkarıyor.

Bende aslında onun için sordum ben zaten kablosuzda hiçbir internetde istediğim değeri alamıyorum. Modemle de alakalı olabilir Wi-Fi kalitesinin kötü olması. Yine de teşekkür ederim. taahhüdü çok uzun ve maliyetli olduğu için FixNet'i deneyeceğim. FixNet'de de sıkıntı çıkarsa artık son çare binada altyapısı olan Kablonet'i tercih edececğim.

Şu ana kadar Netspeed Superonline ve TurkNet kullandım. Superonline pahalı diye TurkNet'e geçtim. TurkNet hızı yüksek fakat hep kopmalar ve zamlar oluyor diye. Netspeed geçtim. Netspeed'de de yurt dışı merkezli Rust ve CS gibi oyunlarda pingin yüksek olmasından dolayı TurkNet'e tekrar geçtim. Şimdi TurkNet'te aynı kopmalar devam ediyor. TurkNet ve Netspeed 50Mbps veriyordu. Kablonet'in sitesinde 100Mbps Kablonet altyapısı var gözüküyor. Geçmeyi planlıyorum. Bir sorun yaşayan var mı Kablonet'de? Bir de 3 ay geçmeden ISS değiştirilemiyormuş, doğru mu?

Ben aylardır 100Mbps olarak kullanıyorum ping değerleri vs çok iyi, sadece birkaç gündür kesinti oluyor onun sebebini anlamadım. Çalışma var ondan olabilir. Onun dışında memnunum.

Bende aslında onun için sordum ben zaten kablosuzda hiçbir internetde istediğim değeri alamıyorum. Modemle de alakalı olabilir Wi-Fi kalitesinin kötü olması. Yine de teşekkür ederim. taahhüdü çok uzun ve maliyetli olduğu için FixNet'i deneyeceğim. FixNet'de de sıkıntı çıkarsa artık son çare binada altyapısı olan Kablonet'i tercih edececğim.
Fixnet Türk Telekom altyapısını kullandığı için VDSL altyapısı olacaktır. Kablonet'te daha mutlu olursunuz. Size kalmış tabi. Hayırlı olsun şimdiden.

Ben aylardır 100Mbps olarak kullanıyorum ping değerleri vs çok iyi, sadece birkaç gündür kesinti oluyor onun sebebini anlamadım. Çalışma var ondan olabilir. Onun dışında memnunum.

Kablonet mi TurkNet mi ?

Hocam şu an evde değilim, evde 2 PC var Valorant'ta 3 ms alıyordum.

Counter-Strike EA FC veya başka bir yurt dışı merkezli oyun oynadıysanız değerlerini atarsanız sevinirim. Yine teşekkür ederim.(eve geçince veya aklınızda varsa)

Ben size şöyle atayım. Birinci fotoğraf kablo ile PC'den yaptığım hız testi Superonline'a geçmeden önce yapmıştım. İkincisi ve üçüncü de bir oda mesafeden ve en arka odadan telefondan yaptığım test.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    37,2 KB · Görüntüleme: 41
  • photo_2025-02-27_16-12-43.jpg
    photo_2025-02-27_16-12-43.jpg
    45,8 KB · Görüntüleme: 40
  • photo_2025-02-27_16-12-40.jpg
    photo_2025-02-27_16-12-40.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 38

Technopat Haberler

Yeni konular