Çözüm Kablosuz ağa bağlanılmıyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
21 Haziran 2019
Mesajlar
3.749
Makaleler
4
Çözümler
24
Yer
İzmit
Bugün bir sorunla karşılaştım. Sabah uyandığımda bilgisayarda internet vardı fakat telefonlardan bağlanamıyorduk. Ara yüzden ad, şifre değiştirdik. İşe yaramadı. Hiçbir türlü bağlanılmıyor. Bunun çözümünü aşamalı olarak anlatıyorum;

Gerekli malzemeler:
1 adet kürdan (1 kuruş)
1 adet bilgisayar (pahalı ama komşu laptopu alınabilir :))
1 adet Ethernet kablosu (15-20 TL)

Aşama 1:
Elinize bir adet kürdan almak.
Aşama 2: Her modemin bir Hard Reset boşluğu olur.
Modem-resetleme.jpeg
bunun gibi. Oraya o kürdanı modemin ışıkları sönesiye kadar bastırıyoruz.

Aşama 3: Modem ışıkları sönünce bırakıyoruz kürdanı. Bu aşamadan sonra internet bağlantısı tamamen gidecek. Şimdi modem ara yüzünden kurulum yapmamız gerekiyor.
Aşama 4: Modem ara yüzüne girmek için ben URL kısmına kendi modemimin adresini yazdım. Çoğu modemde bu 192.168.1.1'dir zaten. Sizin o değilse internetten bakabilirsiniz.
Aşama 5:
resim_2021-01-22_173805.png
Karşımıza giriş ekranı geldi. Burada ben Tenda'nın varsayılan olarak belirlediği admin ve admini giriyorum. Sizin modeminizin markası neyse ona ait bilgileri bu linkten görebilirsiniz: Modem ayarları: Arayüz adresleri, kullanıcı adı ve şifreleri

Aşama 6: Giriş yaptık. Karşımıza bu ekran geliyor.
Ekran Görüntüsü (44)_LI.jpg
Siz de "Bağlantı Durumu" kısmı "Yapılandırılmamış" olarak gözükecektir. Link türü ve Bağlantı türünü ellemiyoruz. Bunların altındaki kısımda normalde "Otomatik VDSL Tarama" yazıyordu fakat ben öyle yapınca kayıt başarısız hatası aldım. Daha önce böyle bir durum yoktu. Neyse tiki kaldırıp ülkemi ve ISP'mi seçtim. Vlan ID'yi ellemedim. Ardından onun da altındaki kısma sağlayıcımın bana daha önceden vermiş olduğu kullanıcı adını ve şifreyi girdim. En son kablosuz bağlantı için SSID'yi ve şifreyi belirleyip tamama tıkladım. Kayıt başarılıydı. Ve mutlu son.

Not: Değerimi bilin, size bir konuda üç rehber verdim :). Böylece hem modem kurulumunu hem modem resetlemeyi hem de böyle bir durum karşısında ne yapabileceğinizi öğrendiniz. İyi sosyaller!
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı