Kablosuz Kulaklığı Nasıl Şarj Etmeli?

talha06

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün aldığım JBL-ms881c kablosuz kulaküstü kulaklığım bugün elime ulaştı. İçinden 30 cm uzunluğunda micro USB şarj kablosu çıktı, fakat bilgisayarın USB girişinden mi şarj etsem, yoksa telefonumun şarj adaptörü aracılığıyla mı şarj etsem bilemedim. Hangisi batarya için daha sağlıklı olur ya da adaptörle şarj etmemin bataryaya zararı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kutu içinden özel bir şarj adaptörü çıkmadığı için tüm USB portlu şarj kaynaklarına göre üniversal veya tam uygun kabul edilebilir. En sağlıklı veya en sağlıksız şeklinde değil de daha kısa sürelerde, daha uzun sürelerde veya tam istenilen (ideal) sürelerde şarj olabilmesi olayı burada söz konusu olmuş olabilir. Bu bir Power Bank'la da yapılabilir, yine bir sıkıntı olamaz, ayni cep telefonlarının bataryalarının şarj işlemlerinde olduğu gibidir.

1-Eğer kulaklığın şarj ünitesinin şarj için gereksindiği miliamper değeri örneğin 500 mA ise ve port da bunu sayısal değerde tam olarak verebiliyorsa en sağlıklısı veya kulaklığın en işine yarayanı da aslında budur. Android cep telefonunun 1000 mA isteyip kendi orijinal adaptöründeki USB portunun da bunu sağlayabilmesinde olduğu gibidir.

2- Ancak kulaklık 900 mA istiyor ve USB 2.0 portu 500 mA'i max. olarak veriyorsa şarj (bataryanın dolum) süresi biraz daha uzar, ama çok sağlıksız bir şarj hiç olamaz, örneğin.

3- Kulaklık 500 mA'i istiyor ve USB 3.0 portu 900 mA'i max. olarak verebiliyorsa, bu kulaklık şarj devresi sadece 500 mA'i bu porttan çekebilir, geriye kalan 400 mA ise USB 3.0 'da hazırda bekler, hiç kullanılmaz, ancak yine en sağlıklı olabilen bir şarj şekli olur.

* Sonuç olarak tüm cep telefonları, dijital fotoğraf makineleri, kablosuz kulaklık cihazı bataryaları, vb. tüm şarj olabilen bu cihazların bataryası için ayni durum geçerlidir, yani birebir ayni amper değerini tam olarak cihaz ve USB portu çıkışından sağlayarak o amperi tam olarak o anda bulabiliyorlarsa eğer, orijinalinde belirtilen normal şarj süresinde tam olarak şarj olabilirler, USB portlu güç kaynağının amperi (Miliamperi) eğer bu cihazın çekebileceğinden daha düşük miliamper çıkışlıysa eğer cihazın bataryası daha uzun sürelerde, yüksek ise ayni amper değerinde eşleştirilmiş gibi normal şarj olup, normal şarj süresinde şarj olabilirler, ancak hiçbir şekliyle sağlıksız bir şarj işlemine maruz kalmış olamazlar.

Sanırım aradaki bu farkı biraz detaylandırarak size açıklayabilmiş olabildim. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı