Kaby Lake Sistem Önerisi

730,23 TL SSD vermek ne kadar mantıklı ? 240 gb SSD neyine yetmiyor? Hem HDD yok sistemde.

HDD ile uğraşmak istemiyorum. Hem 1TB ihtiyacım yok. Neden HDD alıyım ?

HDD oyun kurarsın. SSD sistem kurarsın format attığında oyunların silinmez. 240 GB SSD alırsın. Ona da 4 -5 oyun atarsın. 730 TL SSD vermek bana göre mantıksız. 300- 350 TL arası güzel SSD alınabiliyor. 380 TL kalıyor. Ona da 2T HDD alırsın. Kafan rahat olur.

Sizde biliyorsunuzki SSD, hard diskten daha hızlı. Bu arada ben 500GB SSD alıp ileride harici veya dahili 1TB HDD almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sizde biliyorsunuzki SSD, hard diskten daha hızlı. Bu arada ben 500GB SSD alıp ileride harici veya dahili 1TB HDD almayı düşünüyorum.

SSD FPS artış sağlamıyor ki? Bunu Recep Baltaş videolarda anlattı. SSD Sistemi rahatlatmak icindir. Ama benim param çok diyorsan SSD alabilirsin.

Hem SSD bu ara daha çok fiyatları artmışken. 380 TL sıvı sogutucusu alırsın. Fan alırsın. Yarın bir gün konu acarsın. İşlemcim neden bu kadar çok ısınıyor diye

Overclock yapmayacağım için sıvı soğutma almayacağım. Ayrıca Intel işlemci soğutucusu gayet yeterli.

@Fatih Toprak
Ben en son belirttiğiniz sistemi beğendim, gayet dengeli olmuş. İsterseniz güç kaynağı ve ssd ile oynayarak monitörünüzü bir tık yükseltebilirsiniz kaldı ki böyle bir sisteme 21.5'' 75Hz biraz sönük kalmış.

Bir de, insanların size Ryzen'in piyasaya çıkmasını bekleyin demelerinin sebebi AMD almanızı istemeleri değil. AMD Ryzen ile muhtemelen Intel'e işlemci bazında tekrardan rakip olacak bu yüzden Intel fiyatlarda indirime gidebilir. Beklemenizi öneririm acelesi yoksa.

Size şunu sormak istiyorum. HDD kullanmama gerek var mı ? Bir de 21.5'' iyi benim için. Ryzen çıkana kadar bekleyeceğim bu gidişle herhalde. Çünkü para henüz gelmedi. Bir iki hafta içinde gelebilir. O yüzden bekleyeceğim. Güç kaynağı ise 650w olanlar benim alacağımdan daha pahalı. 600w tarafına da ben sıcak bakmıyorum. O yüzden 750w iyi benim için. Bir de MSI B250 GAMING M3 Intel B250 2400MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı MSI H270 GAMING M3 Intel H270 2400MHz DDR4 Soket 1151 ATX Fiyatı. Sizce hangisi ?

Son düzenleme:
600W gayet yeterli olacaktır. Boşa para harcamanıza gerek yok. O iki anakarttan ise bütçeniz varsa h270, bütçeniz daha kısıtlıysa b250 de işinizi görür.
HDD kullanmanızı öneririm. 250gb SSD alırsınız. İşletim sistemini ve bazı çok oynadığınız oyunları kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…