Kaç inç monitör alınmalı?

Bütçe
1500TL

Dark Blood

Hectopat
Arkadaşlar, alttaki sistem için yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Ekrana uzaklığım 75 80cm olacak. 24 mü almalıyım 27 mi? Düz mü Kavisli mi? VA mı IPS mi? 1080p mi 2K mı? 75Hz yeterli olur mu? Genelde GTA, Far Cry tarzı açık dünya oyunlar ve NBA oynuyorum. 2K'ya çıkmaya gerek var mı? 2K monitörde 1080p oynamak zorunda kalırsam bir sıkıntı olur mu? Temiz garantisi devam eden 2.el de alabilirim. Bütçem 1500 TL civarı.

Anakart: ASUS TUF B450M-Plus Gaming İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4/3.9 GHz Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 570 4GB Ram: Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000 MHz SSD: Samsung 860 EVO 250GB HDD: Samsung 2x500GB Kasa: ThermalTake Element T PSU: ThermalTake LitePower 700W

Çözünürlük konusunda tavsiyem kesinlikle 1080P; hem sisteminize hem de bütçenize göre. Bunun yanında açık dünya oyunlarda IPS panel 27 inç bir monitörle oyun oynamak güzel olur diye düşünüyorum. Rekabetçi ve özellikle FPS oyunlarıyla çok aranız yoksa 75Hz idealdir diye düşünüyorum, nitekim bütçe fazla değil.

2K monitöre gerek yok kart 1080p odaklı. Curved veya flat bu sizin zevkinize kalmış. 75Hz artık yavaş yavaş eskidi 144Hz alın ki zaten gördüğüm kadarı ile ona da bütçe var. 1080p odaklı kart ile 1080p çözünürlükte oynarken piksel büyüklüğünün ve yoğunluğunun daha az rahatsız edici olması için 24" almanızı tavsiye ederim ama zaten uzaktan bakacağınız için ekrana 27" de pek sorun çıkarmayacaktır. Eğer renkler sizin için daha önemliyse, canlı renkler istiyorsanız IPS, ortalama renk kalitesi ve daha iyi tepki süresi istiyorsanız VA alın.

Belirttiğin mesafe için 27 inç iyidir,24 küçük kalır o mesafe için. Onun dışında sistem özelliklerine göre 1080P bir monitöre ihtiyacın var,bence 75 Hz olur ama iyisi olsun dersen 144 bakabilirsin. Onun dışında VA veya IPS oluşu beklentinle alakalı. Hikayeli oyunlar olsun dersen IPS,olabildiğince FPS kasacağım dersen VA paneli seçebilirsin. Curved konusunda ise tamamen tercih meselesi. Hayatımda hiç curved kullanmadım ve alışabileceğimi de sanmıyorum. Kullananların deneyimine göre curved kullananlar bir süre sonra flat ekranlarda zorlanıyorlarmış,bence standarttan şaşmamak lazım. Tercih senin.
Arkadaşlar, alttaki sistem için yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Ekrana uzaklığım 75 80cm olacak. 24 mü almalıyım 27 mi? Düz mü Kavisli mi? VA mı IPS mi? 1080p mi 2K mı? 75Hz yeterli olur mu? Genelde GTA, Far Cry tarzı açık dünya oyunlar ve NBA oynuyorum. 2K'ya çıkmaya gerek var mı? 2K monitörde 1080p oynamak zorunda kalırsam bir sıkıntı olur mu? Temiz garantisi devam eden 2.el de alabilirim. Bütçem 1500 TL civarı.

Sistem 2K kaldırmaz, oyunlarda da yüksek FPS veremez. 1080p ve 75Hz ve altı daha iyi olur.
Panel tipi monitöre, inç size bağlı. Philips 242E2FA veya 272E2FA iyi olur.

Cevaplar için teşeşkkürler. Bu arada bir video tanıtımında Curved'lerin hepsinin VA panel olduğu yazıyordu doğru mudur? Curved için IPS seçeneği yok diyordu. Bir de 27 de 1080p kimisi pikseller sayılır diyor kimisi sayılmıyor gayet güzel diyor.

Son düzenleme:
CEvaplar için teşeşkkürler. Bu arada bir video tanıtımında Curvedlerin hepsinin VA panel olduğu yazıyordu doğru mudur? Curved için IPS seçeneği yok diyordu. Birde 27 de 1080p kimisi pikseller sayılır diyor kimisi sayılmıyor gayet güzel diyor.
Curved IPS paneller de vardır ama çok pahalı.

Daha önce 27 inç ve üstünde FHD panele alışıksanız sorun olmaz.

Curved IPS paneller de vardır ama çok pahalı.

Daha önce 27 inç ve üstünde FHD panele alışıksanız sorun olmaz.

Şu ana kadar Flat 22 TN kullanıyordum. Ofiste autocad ve ofis işleri için 24 flat kullanıyorum 2 adet ama evde oyun için 22 den 24 e geçersem çok fark olmazmış gibi geliyor sanki o yüzden 27 düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı