Kaç Mbps internet fiber olur?

Fiber fiberdir bant genişliğine bakmaz. Ancak 100 Mbps üstünde fiber amacına ulaşmış oluyor. VDSL alt yapısı zaten bunun altındaki hızları vermekte. Bizdeki VDSL 17a akım profilinde bu da 150/50 Mbps veriyor. 30a, 35b gibi akım profilleri gelseydi indirmede 200-300 yüklemede de 100 Mbps görülebilirdi.
 
Hıza göre Fiber mi VDSL mi öğrenemezsiniz, VDSL'de 35Mbps sağlayabiliyor, Fiber'de. Ama 100Mbps üzerine çıkıyorsa, o zaman Fiber diyebiliriz.
 
10MBPS Fiber de var, 10GBPS Fiber de var. Modem arayüzüne girerek hangi türde internet kullandığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Hızlara göre değil altyapıya göre fiber olur internet. 25 mbit VDSL de olabilir 25 mbit Fiber internet de olabilir yani. Servis sağlayıcı ile görüşüp kullandığın paketin ne olduğunu sorabilirsin.
 
Teknik olarak VDSL/VDSL2 bağlantı da fiberdir, sonuç olarak VDSL/VDSL2 hizmeti sağlayan saha dolabına kadar fiber kablo çekiliyor. 24 Mbps yani ADSL2+ hizmetinin üzerindeki hızlar için fiber hattın sistemin en az bir bölümünde bulunması gerekiyor.
Fiber bağlantıya gerçekten fiber bağlantı demek için dairenize veya binanıza kadar fiberoptik kablonun geliyor olması gereklidir. Bunun dışındaki bağlantılar (ADSL2+, VDSL ve VDSL2) bakır kablo üzerinden verilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı