Çözüldü Kaçak akım rölesi elektriği keser mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Afeka

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kaçak akım rölesi kapalı. Kapalı olursa evdeki tüm elektrik kesilir mi? 2 saatten beri elektrik yok mobil veriden yazıyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Çözüm
Arkadaşlar direkt kaldırdım röleyi hiçbir şey olmadı şu an bilgisayardan yazıyorum.
Bizim yurtta elektrik kesilirken hep o atıyordu kaldırınca düzeliyordu. Ama adının hakkını vermişti tuvaletteki lambada kaçak vardı onu tamir edince düzelmişti. Çok kurcalamayın bence hocam.

Tekrar sağlıklı bir şekilde nasıl açarım yardımcı olurmusunuz?
Yanındaki tüm sigortaları kapattıktan sonra aç. Sonra tek tek diğerlerini aç. Attığı sigortayı bul. Baştan tekrarla ve atmayan hepsini kaldır. Sonra evde elektrik gitmeyen priz veya odayı bul. Oradaki tüm cihazları fişten çıkar. Sonra sigortayı tekrar aç ve tek tek cihazları tak. Attıran cihazı bulursun.

Keser. Faz ve nötr ilk olarak onun üzerinden geçer. Çalışma mantığına göre de böyle olması gereklidir. Eve giren ve çıkan akımın eşit olması prensibine dayalı çalışır. Onun üzerinden geçtikten sonra diğer otomatlara atlama yapılır pano içerisinde. Oradan da aydınlatma ve prizlere dağıtılır.

Eğer kaçak akım rölesi devreye girdiyse, bir arıza vardır ya da bozulmaya başlamıştır. Bir süre gözlemleyin, olur olmadık zamanlarda atmaya başlarsa sıkıntı çıkarabilir. Evde uzun süre olmadığınız bir döneme denk gelir, dolabınızın içindekileri çürütürsünüz bu yüzden. Durduk yere bir de dolap değiştirmeniz gerekir sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı