Kadınlar neden kendini bu kadar özel hissediyor?

Konunun bazı yerlerini anladım. O kısma göre yorum yapacağım.

1. Eşit olmadığımızı düşünüyorum.
2. Erkek arkadaşına istediği kişi dövdürüyor demişsin. Bizzat yaşamadım, ama gördüm. Cidden böyle bir şey neden var. Anlam veremiyor. Veya erkek neden kız arkadaşı istedi diye, gidiyor sataşıyor. Mantıksız bence.

Ben kızlara hiç yaklaşmıyorum zaten. Çok sıkıntılı durumlar. Benim düşüncem yani.
 
Objektif olalım bir kadına seni seviyorum dediğimizde tacizci oluyoruz. Laf ettiğimizde kadın düşmanı oluyoruz. En ufak itmede kadına el kaldırdı oluyoruz. Feministlere hiç değinmeyeceğim bile onlar temelli erkek düşmanı ve kadına şiddetin biraz abartıldığını düşünüyorum. (linç yemeye hazırım) Kadınlar erkek arkadaşına birilerini dövdürtebiliyor veya psikolojik şiddet uygulayabiliyorlar. Psikolojik şiddet fiziksel şiddetten daha kötü zaten psikolojik şiddet sonrası erkek çıldırıyor ve fiziksel şiddete başvurabiliyor ha hani kendi babamdan biliyorum. Haksız yere kadına şiddet de oluyor. Bu konuda ne deseniz katılıyorum ama kadın bir erkeğe psikolojik şiddet uygulamışsa ve sonra erkek ona şiddet uyguladıysa kadın mazlum rolüne girip sosyal medyada bana şiddet uyguladı diye görüntülerini paylaşsa erkeğin hayatı kararır. Özet olarak haklarımızın adaletli olmadığını düşünüyorum.
Hocam, Türkiye’de kendilerini dünya güzeli sanıyorlar. Aslında hepsi demesemde çoğu sığ düşünceli. Geçen Amasya’dan Aksaray’a yolculuk yaparken bir hanımefendi vardı. Kendisi 17 yaşında falandı sanırsam, acilen lavaboya gitmem gerekti. Kaç kez düşündüm acaba “bir şey der mi” falan diye. Sebebini sende biliyosun. Bir çığlık atar, darp ederler valla :D Bu arada kız “Konya’lıymış” baya muhabbet ettik. Sonra yollarımız ayrıldı. Demek istediğim, bazıları ya gerçekten bu Türkiye Cumhuriyeti yaşanan şeylerden korkuyor olabilir. “Şiddet, Tecavüz” geri kalanı da ise.. neyse bu mesele çok uzar hocam, anlat anlat bitmez.
 
Konunun bazı yerlerini anladım. O kısma göre yorum yapacağım.

1. eşit olmadığımızı düşünüyorum.
2. erkek arkadaşına istediği kişi dövdürüyor demişsin. Bizzat yaşamadım, ama gördüm. Cidden böyle bir şey neden var. Anlam veremiyor. Veya erkek neden kız arkadaşı istedi diye, gidiyor sataşıyor. Mantıksız bence.

Ben kızlara hiç yaklaşmıyorum zaten. Çok sıkıntılı durumlar. Benim düşüncem yani.

Hocam ben bir kızla göz göze geldiğimde gözümü kaçırıyorum ve uzaklaşıyorum.
 
Kadınların ağzına yapışmış bir şiddet olayı var. Gerçekten haksız şiddet görenleri bir kenara alarak anlatayım;
Kocasını terk edip başka bir erkeğe kaçmış kadına neden kaçtınız diye sorun; hemen hemen hepsi 'şiddet gördük' diyecektir. E neden devlete sığınmadın? Başka bir adamla kocanı aldatmak şiddete çözüm mü? Yani art niyetli kadınların elinde gerekçe şiddet, sıkıştıkları zaman şiddet gördük diyerek karşıyı zan altında bırakıyorlar.
 
Her şeyden öte kendi ayrımcılığını insan kendi içinde yapıyor. Haklı oldukları noktalar olsa da en çok karşı durduğum noktalardan biri ''kadın erkek eşitliği'' adı altında erkekleri gereğinden fazla yerin dibine sokmaları. Ben yolda geçerken gördüğüm afişlerde ''faşist'' olarak nitelendirilmek istemiyorum. Kimse çıkıp da ''insan eşitliği'' demiyor ki bu olayın temeline indiğinizde bu noktayı kabullenmek demek olayın çözümüne yaklaştınız demek bana göre. Bunu söylediğimde çoğu kişiden linç yiyorum fakat umurumda değil. Cinsiyetten ziyade kafa yapısı önemli. Bakmayın geri kafalı veya kadınlara karşı bir düşmanlık besleyen biri değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı